social fb social inst social yt

mylos


XAGORARI ASFALEIES

Γυφτόπουλος: Η υποχρέωσή μας απέναντι στους νέους είναι ιερή

Είναι σπουδαίο πράγμα να αναλαμβάνεις μια ομάδα, όχι για τους τύπους αλλά περισσότερο από αγάπη και από μεράκι. Και ο Γιάννης Γυφτόπουλος, ανήκει ακριβώς σ’ αυτή τη μερίδα των παραγόντων.

 

Πηγή: sportime.gr
Μελίσσια: Δεν μπορεί κανείς να τον πει, νέο, αφού και παλιότερα έχει περάσει από διάφορα πόστα. Μια παραγοντική ιεραρχία που σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεις τις κινήσεις σου, αλλά και τα συναισθήματά σου.

Και το προεδριλίκη, θέλει ΚΑΙ συναίσθημα, ώστε απ’ αυτή τη θέση, να βγει κάτι προς τη θετική κατεύθυνση. Και ο νέος πρόεδρος των Μελισσίων, σήμερα, βρίσκεται ακριβώς σε μια κατάσταση, που θέλει να προσφέρει στον αθλητισμό και στη ντόπια νεολαία. Αυτός είναι και ο λόγος, που στην πρώτη κουβέντα – γνωριμία μας εκείνο που έθεσε ως την κορυφή της συζήτησης ήταν οι ακαδημίες ! Ο ίδιος τις θεωρεί ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη διαδρομή που μπορεί να έχει μια ομάδα στο χώρο. Όμως η πρώτη ερώτηση ήταν η αυτονόητη.

  • Ποιος καλός άνεμος σας έφερε στην παραγοντική κορυφή των Μελισσίων;«Δεν φορώ για πρώτη φορά το παραγοντικό κουστούμι. Η ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο και με τη διοίκηση, είναι μια κολόνια που έχει χρονικό βάθος. Είχα ασχοληθεί και παλιότερα με την ομάδα από διάφορες θέσεις. Κι αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω εκ των έσω όλα τα θέματα, ή αν θέλετε όλα τα προβλήματα. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο αλλά και το πάθος μου, με έφεραν στη θέση του προέδρου. Θεωρώ πως είναι ένα αξίωμα καρδιάς… αλλά και όρεξης να προσφέρεις. Όποιος μπαίνει σε μια ομάδα και δεν έχει στο νου του, να προσφέρει τότε κακώς μπαίνει».

  • Ποια είναι η πρώτη σας προτεραιότητα;«Θέλουμε να βάλουμε υγιείς βάσεις και γερά θεμέλια, ώστε αυτό που πάμε να κτίσουμε να είναι γερό και διαχρονικό, ώστε να μην χρειάζεται κάθε μέρα να αγωνιούμε για το μέλλον ή την ύπαρξή μας, ως ομάδα. Όμως για να γίνει αυτό, θα απαιτηθεί όλοι να βάλουμε πλάτη και όλοι να προσπαθήσουμε για το γενικότερο καλό! Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις ακαδημίες και να τις αναδιοργανώσουμε σε νέες βάσεις. Πιστεύω πως μόνον έτσι θα υπάρξει ελπίδα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μόνον έτσι θα μπορέσουν οι ομάδες να βρουν το δρόμο τους».

  • Νομίζετε πως έχει χαθεί αυτός (δρόμος);«Δεν θεωρώ πως έχει χαθεί, αλλά πως κάποιες χρονικές στιγμές, για κάποιους λόγους, παίρνουμε λάθος κατεύθυνση. Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι , όπου έχεις να επιλέξεις δυο δρόμους, που ο καθένας έχει διαφορετική φιλοσοφία. Γι αυτό κι ενώ θα έπρεπε όλοι να είχαμε κοινό σκοπό, στόχους και επιδιώξεις, όσον αφορά το ευαίσθητο αυτό ποδοσφαιρικό κομμάτι, εν τούτοις παρατηρείται μια ανομοιομορφία θα έλεγα. Πάντως και αν κάποια στιγμή, χάνετε, πολύ γρήγορα όλοι επανερχόμαστε και πάλι στο σωστό».

  • Φαντάζομαι η ευαισθησία σας προς τους νέους της περιοχής σας να αθληθούν είναι μια ιερή υποχρέωση απέναντί τους;«Ναι ακριβώς έτσι είναι. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά της περιοχής μας, να βρουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και κυρίως να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Μ’ αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να τα αποτραβήξουμε από τις καφετέριες, τις πλατείες και τα ύποπτα στέκια. Είναι μια υποχρέωση που πέραν του ότι μας βρίσκει θετικούς, αλλά και υποχρεωμένους να το κάνουμε. Και θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά. Ξέχωρα του ότι είναι αναγκαίο κάθε ομάδα να διατηρεί τη δική της ακαδημία και μέσα από αυτή να δίνει τη δυνατότητα στα ταλέντα της περιοχής να μην χάνονται, αλλά να έχουν την ευκαιρία να το δείχνουν. Εμείς από τη μεριά μας, θα κάνουμε τα πάντα, ώστε αυτό το κομμάτι να το διατηρήσουμε ζωντανό και να του δώσουμε όλη την αίγλη που απαιτείται».

  • Πως βλέπετε το νέο πρωτάθλημα;«Τι να πω… Όποιος καταφέρει να πει με ακρίβεια αυτό που αισθάνεται, πιστεύω πως δεν υπάρχει κανείς που να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Τα πράγματα είναι δύσκολα σε όλους τους τομείς, άρα και στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι συνδεδεμένο με τη ζωή μας. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις επιλογές της πολιτείας και με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει αυτή την υγειονομική λαίλαπα που συνταράσσει τον πλανήτη από άκρη σε άκρη. Σίγουρα το πράγμα δεν πάει και τόσο καλά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε. Θέλω να ελπίζω πως μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης και αντί για άνοιγμα να μιλάμε για κλείσιμο!».

  • Θα μας αποκαλύψετε και το πλάνο της νέας χρονιάς;«Εκείνο που έχουμε βάλει ως στόχο είναι πρωτίστως να σωθούμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως έρχεται μια πολύ δύσκολη χρονιά σε όλα τα μέτωπα και κυρίως για το ποδόσφαιρο. Η μεγάλη κατηγορία της Αθήνας, είναι όντως μεγάλη και δύσκολη. Και όποιος ισχυριστεί πως μπορεί να παραμείνει εύκολα, τότε κάνει τραγικό λάθος. Γι αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε με ότι δυνάμεις έχουμε να κάνουμε πράξη αυτό μας τον στόχο. Γι αυτό το λόγο και συμφωνήσαμε με τον Αλέξη Μαντζούνη, έναν καταξιωμένο κι έμπειρο προπονητή, αλλά και προσπαθούμε να φέρουμε στην ομάδα και κάποιους παίκτες, που μπορούν να μας βοηθήσουν. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

  • Και μια τελευταία ερώτηση προσωπική. Αν σας έλεγαν να κατατάξετε τον εαυτό σας σε μια θέση, που πιστεύετε πως ανήκετε;«Πιστεύω πως ανήκω στους ρομαντικούς του χώρου. Είμαι ένα άτομο, που λατρεύω το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί και πάντα, ήθελα να προσφέρω με το δικό μου τρόπο και τα δικά μου μέσα σ’ αυτό το άθλημα. Και όταν θέλω να κάνω κάτι στη ζωή μου, το κάνω με οποιοδήποτε κόστος. Και ειδικά αυτό θα πρέπει να συμβαίνει με όλους όσοι αναλαμβάνουν αυτές τις υπεύθυνες θέσεις. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται την προσφορά μας και το σωστό μας προγραμματισμό. Πρέπει όλα να γίνονται με προγραμματισμό, σύνεση και κυρίως με σκοπό το καλό του. Εμείς ως διοίκηση με τους συνεργάτες μου, πιστεύω πως έχουμε καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο. Να θέσουμε το πλάνο, το οποίο είναι καθαρά ποδοσφαιρικό και απευθύνεται στους νέους και πάνω σ’ αυτό να κτίσουμε την ομάδα της νέας χρονιάς».

Πάντως το ρεζουμέ της όλης κουβέντας που είχα με τον νέο πρόεδρο των Μελισσίων Γιάννη Γυφτόπουλο, ήταν προς τη θετική κατεύθυνση. Με τις τοποθετήσεις του , έδειξε πως πράγματι ανέλαβε τον προεδρικό θώκο για να προσφέρει και κυρίως για να γίνει η συνέχεια της καλής εικόνας που βγάζει κάθε χρόνο η ομάδα. Αναμφίβολα μαζί με τους συνεργάτες του, θα αποτελέσουν τον πυλώνα ανάτασης και αναβάθμισης της αθλητικής και ποδοσφαιρικής ζωής της περιοχής