social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ελπίδα Αγίων Αναργύρων: Ανάλυση εργομετρικού ελέγχου

Ελπίδα Αγίων Αναργύρων: Ανάλυση εργομετρικού ελέγχου

Μέσω δελτίο τύπου η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων έθιξε το θέμα των εργομετρικών στις ομάδες και το πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος.

Αναλυτικά

Άραγε χρειάζεται εργομετρικός έλεγχος στις ακαδημίες;
Η απάντηση είναι ασφαλώς και χρειάζεται, αφού με αυτόν τον τρόπο ανιχνεύονται πιο εύκολα τα φυσικά χαρίσματα των νεαρών ποδοσφαιριστών.
Ακόμα επιτυγχάνεται δευτερευόντως η βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.
Αυτό ανιχνεύεται εργομετρικά και έτσι αναδεικνύονται πτυχές της φυσικής κατάστασης που χρειάζονται περισσότερη εξιδεικευμένη προπόνηση.
Στην εφηβική ηλικία κυρίως ο εργομετρικός έλεγχος συμβάλλει επιπλέον και στην διαμόρφωση υπεύθυνης αθλητικής προσωπικότητας, καθώς ο νεαρός αθλητής αντιλαμβάνεται πως πραγματοποιούνται σοβαρές δράσεις ενίσχυσης των προοπτικών της πιθανής αθλητικής του σταδιοδρομίας.
Το σημείο προσοχής σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες κυρίως, είναι ότι τα αποτελέσματα των εργομετρικών δοκιμασιών, είναι απαραίτητο να εξετάζονται και να χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της ατομικής απόδοσης, με σκοπό την διαρκή προσωπική πρόοδο και όχι συγκριτικά μεταξύ των ποδοσφαιριστών, λόγω των διαφόρων στην βιολογική τους ηλικία.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγοντα
ι οι οποίες ψυχολογικές επιπτώσεις σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Οι εργομετρικές δοκιμασίες μπορούν πλέον να γίνουν στο ανοιχτό γήπεδο (δοκιμασίες πεδίου), αφού πλέον εφαρμόζονται με μεγάλη επιστημονική εγκυρότητα και αποτελούν πολύτιμο και αξιόπιστο εργαλείο για τον καταρτισμένο Καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή ποδοσφαίρου
Οι εργομετρικές εξετάσεις των φυσικών ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών είναι χρήσιμο και απαραίτητο να πραγματοποιούνται κατά,
- την έναρξη της προπονητικής περιόδου,
- πριν από την φάση φορμαρίσματος ( κυρίως για εφηβικά και ανδρικά τμήματα),
- σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά την αγωνιστική περίοδο, ανάλογα με τον προγραμματισμό και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας,
- με την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, έτσι ώστε να καθορίσουμε το μεταβατικό πρόγραμμα προπόνησης πριν την έναρξη της επόμενης αθλητικής χρονιάς.
Κλαδούχος Ηλίας,
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα Ποδόσφαιρο και Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Φυσική Αγωγή με κατεύθυνση την Προπονητική του Ποδοσφαίρου
Κάτοχος διπλώματος Uefa B από την Ε. Π. Ο.
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35