social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γιώργος Τζώτζης: Φτιάχνουμε πλάνο τριετίας

Γιώργος Τζώτζης: Φτιάχνουμε πλάνο τριετίας

Συνήθως όταν μια ομάδα υποβιβάζεται, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει άμεσα να στηθεί στα πόδια της και να καταφέρει άμεσα να ξαναανέβει....

Στον ΑΟ Ιλίου όμως τα κατάφεραν. Μόλις ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της ομάδας από την Α' κατηγορία, η ομάδα κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση και να επιστρέψει άμεσα στα σαλόνια του ποδοσφαίρου της Αθήνας. Το πιό σημαντικό όμως είναι πως τα κατάφερε έχοντας σαν βάση παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες του συλλόγου.

Ο αρχιτέκτονας αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και 6 χρόνια είναι ο Γιώργος Τζώτζης. Ο ικανότατος προπονητής σε άμεση συνεργασία με τη διοίκηση της ομάδας έφτιαξε σχεδόν από το μηδέν τις Ακαδημίες της ομάδας, και δημιούργησε μια ομάδα που δείχνει πως μπορεί να γίνει μια νέα δύναμη στο Αθηνα'ι'κό ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος Τζώτζης μίλησε στο Soccerlive και στον Θανάση Ζαχάκη, και έκανε έναν απολογισμό αυτών των 6 χρόνων, ενώ παράλληλα έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο. Ας δούμε τι μας είπε...

<< Οταν ήρθα στην ομάδα πριν 6 χρόνια, συμφωνήσαμε με τη διοίκηση να βάλουμε ένα πλάνο τριετίας, το οποίο είχε δύο σκέλη. Το ένα ήταν να αναμορφώσουμε τις Ακαδημίες που υπολειτουργούσαν τότε και να μπορεί ο σύλλογος να στηριχτεί στα δικά του παιδιά, και το άλλο που αφορούσε την ανδρική ομάδα ήταν ο ΑΟ Ιλίου σε τρία χρόνια να βρεθεί στην Α' κατηγορία. Ξεκινήσαμε μια συνεργασία με την ίσως κορυφαία σχολή στον κόσμο σε επίπεδο Ακαδημιών, αυτή του Αγιαξ, από την οποία αντλήσαμε την τεχνογνωσία τηγς, και πήραμε σημαντικά στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα.

Οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν. Οι Ακαδημίες έγιναν υπόδειγμα , ενώ η ανδρική ομάδα κατάκτησε σε τρία χρόνια δύο ανόδους και βρέθηκε στην Α' κατηγορία, όπως ήταν ο στόχος. Το πιό σημαντικό όμως ήταν πως αυτός ο στόχος έγγινε πραγματικότητα με βάση τα παιδιά που προέρχονταν από τα σπλάχνα του συλλόγου, αφού αυτά αποτελούσαν πάνω από το 60% του ρόστερ της ομάδας. Η θητεία μας στην Α' κατηγορία κράτησε μόλις ένα χρόνο, ήταν όμως πού διδακτική. Τα παιδιά απέκτησαν σημαντικότατες εμπειρίες, αλλά και εμείς σαν σύλλογος μάθαμε από κάποια πιθανά λάθη μας, Ετσι, καταφέραμε άμεσα να κατακτήσουμε και πάλι την άνοδο και να επιστρέψουμε στην Α΄κατηγορία.

Από την πλευρά μου είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνεργασία μου με διοίκηση και παίκτες . Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι ότι έκλεισε επιτυχώς ένας κύκλος και για να συνεχίσει η συνεργασία μου με την ομάδα θα πρέπει να οριοθετηθούν νέοι στόχοι που να καλύπτουν τις φιλοδοξίες τις δικές μου αλλά και τη βελτίωση της ομάδας για να υπάρχουν κίνητρα και από τις δύο πλευρές.

Ο σύλλογος πλέον έχει αλλάξει..Η διοίκηση λειτουργεί οργανωμένα, οι Ακαδημίες αριθμούν πλέον πάνω από 200 παιδιά σε όλα τα τμήματα, ενώ υπάρχει ένα εξαιρετικό προπονηητικό επιτελείο σε όλα τα τμήηματα, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται. Πλέον, ο ΑΟ Ιλίου έχει αποκτήσει νέα δυναμική.

Ετσι, ήρθε η ώρα ο σύλλογος να έχει πλέον μεγαλύτερες βλέψεις. Σε συνεργασία με τη διοίκηση φτιάξαμε ένα νέο πλάνο τριετίας και να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας. Εχοντας αυτό το εξαιρετικό έμψυχο υλικό και αξιοποιώντας αυτή τη νέα δυναμική μας, θέλουμε σε βάθος τριετίας όχι απλά να κερδίζουμε την παραμονή μας, αλλά να αποκτησουμε πρωταγωνιστικό ρόλο, και να προσπαθήσουμε να διεκδικ΄σουμε την άνοδο και σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Θεωρώ πως με την εφαρμογή αυτού του πλάνου, ο ΑΟ Ιλίου θα είναι πλέον από τις σημαντικές δυναμεις του ποδοσφαίρου της Αθήνας. >>

 

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35