social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γιάννης Παλτόγλου: Έχω... κλάψει πολλές φορές για το Αιγάλεω

Γιάννης Παλτόγλου: Έχω... κλάψει πολλές φορές για το Αιγάλεω

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Αιγάλεω, Γιάννης Παλτόγλου μιλάει για τη μεγάλη ποδοσφαιρική του αγάπη, την οικογένειά του, τη βιομηχανική του εταιρεία, τους Θωμά και Βίκτωρα Μητρόπουλο και πολλά ακόμη.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  «ΦΩΣ»
Παλτόγλου: «Είμαι Αιγάλεω από μικρός»
Ο κύριος έχει το Αιγάλεω και εργοστάσια. Είναι παλαιάς κοπής και δεν φοβάται να μιλήσει με ειλικρίνεια. Είναι ο Γιάννης Παλτόγλου. Πρώτη φορά μίλησα μαζί του.

Διαβάζετε «ΦΩΣ»;
Μόνο «ΦΩΣ»! Το «ΦΩΣ» είναι η εφημερίδα που πάντα διάβαζα. Διότι δεν γράφει μόνο για τον Ολυμπιακό. Γράφει για όλες τις ομάδες. Και τα λέει αντικειμενικά. Εγώ την παραδέχομαι αυτήν την εφημερίδα πολύ. Και έγραφε πολλά για το Αιγάλεω.

5344382.jpg


Την ομάδα ποιος την τρέχει;
Ο γιος μου, ο Άρης.

Πόσους γιους έχετε;
Δύο. Ο άλλος είναι μπασκετικός, ξενύχτησε για να δει τον Γιαννάρα.

  1. 000 ευρώ εγγυητική για κάθε ομάδα στη Β’ Εθνική, είναι σωστό μέτρο;


Σωστό και μακάρι να ήταν πιο πολύ!

Γιατί;
Γιατί αυτά δεν φτάνουν αν θες να είσαι σωστός, με ΙΚΑ, εφορία, αφού χαλάς πιο πολλά από αυτά. Εγώ επί Βασιλειάδη, που είχε πει 50 χιλιάρικα, του είχα πει σε συνάντηση ότι αυτά δεν φτάνουν ούτε για έξοδα μετακίνησης. Εμείς έχουμε μία εταιρεία 45 χρόνια, ούτε δάνεια έχουμε ούτε χρέη, είμαστε σε όλα τυπικοί, σε ΙΚΑ, εφορία…

Τι εταιρεία;
Βιομηχανία πλαστικών, οικιακής χρήσης.

5344376.jpg


Δηλαδή;
Τραπέζια, καρέκλες, λεκάνες, κουβάδες, είμαστε μία από τις τρεις καλύτερες βιομηχανίες αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Εσείς την ξεκινήσατε τη βιομηχανία;
Ναι, από το μηδέν. Είχα μαγαζί με τον Δημήτρη Εξωμανίδη που έπαιζε μπάλα στο Αιγάλεω και είναι ξάδερφός μου. Μαγαζί με ηλεκτρικά είδη, ψυγεία, κουζίνες. Ένας φίλος ήρθε από το σπίτι και μου λέει «θέλεις να γίνεις πλαστικατζής;». Λέω «θέλω». Πήρα μία μηχανούλα σε ένα υπόγειο, μετά πήγα σε ιδιόκτητη εγκατάσταση στο Περιστέρι -ποτέ δεν ήμουν στο ενοίκιο- και μετά κάναμε τα εργοστάσια στον Ασπρόπυργο και στη Θήβα. Αν έχεις όρεξη και αγάπη σε κάτι, το μεγαλώνεις.

Από τις μεγάλες ομάδες τι είστε;
Αιγάλεω. Μόνο Αιγάλεω. Από μικρός. Και Εθνική Ελλάδας.

Την ομάδα πόσο καιρό την έχετε;

Πριν από 6-7 χρόνια είχα διαβάσει στο «ΦΩΣ» ότι δεν είχε το Αιγάλεω ούτε φανέλες. Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου, τον Τάκη Μανδραφλή, και έκανα χορηγία. Μετά είπαμε να βάζουμε μαζί με άλλους 5-6 ένα ποσό να βοηθάμε την ομάδα. Και τελικά μείναμε μόνοι μας με τον Αντώνη Τιρτιράκη που έχει φαγάδικα στο Αιγάλεω και είναι πρόεδρος στον Ερασιτέχνη. Δίπλα στο μαγαζί που είχα με τα ηλεκτρικά είχαν ΠΡΟ-ΠΟ ο Θωμάς με τον Βίκτωρα και την Τζένη. Από 18 χρόνων τον ξέρω τον Θωμά.

Λένε ότι δεν έχετε καλές σχέσεις.
Πάνε και λένε άσχημα στον Θωμά για εμένα, ότι τον κατηγορώ, και άσχημα σε εμένα για τον Θωμά, ότι με κατηγορεί. Και με τον Βίκτωρα δεν έχω πρόβλημα, με τον Βίκτωρα ειδικά μιλάμε. Εκεί που πήγε πάντως την ομάδα ο Θωμάς, να παίζει Ευρώπη, δεν πρόκειται να την πάει άλλος. Ήξερε πολλή μπάλα.

Πόσα λεφτά έχετε ξοδέψει έως τώρα για το Αιγάλεω;
Α, ο Άρης τα έχει όλα γραμμένα. Γράφει και το τελευταίο ευρώ. Είναι ένα μεγάλο ποσό που μας έχει φύγει για την ομάδα, δεν χρειάζεται να τα λέμε αυτά...

Είναι 500;
Και παραπάνω, κοντά στα 700. Εμείς είμαστε Αιγάλεω, έχουμε γεννηθεί στο Αιγάλεω, πήγαινα στο γήπεδο συνεχώς, το παλιό γήπεδο με τις λαμαρίνες γύρω γύρω, και παρακολουθούσα όλες τις ομάδες του Αιγάλεω!

Αγαπημένοι σας παίκτες;
Ο Τάκης Μαρκόπουλος. Ο ξάδερφός μου Δημήτρης Εξωμανίδης. Ο Μπάμπης Σταυρόπουλος. Οι αδερφοί Ντουντούμηδες. Και μετά, η νέα φουρνιά, ο Σκοπελίτης, ο Μπάρκογλου, ο Αγρίτης, ο Φωτάκης, ο Παπουτσής.

Βοηθάει τον Μελισσανίδη ο Θωμάς;
Δεν ξέρω αν έχει τη δύναμη όπως είχε κάποτε. Μια φορά πήγε να μας βοηθήσει στο Αιγάλεω και έφαγε τη μούρη του με τον Σπάθα. Παίζαμε με την Προοδευτική και η διαιτησία ήταν 99%-1% εις βάρος μας! Ο Σπάθας κινεί τα νήματα στον Πειραιά. Έβλεπα μπροστά μου στην εξέδρα να μοιράζει εικοσάρικα σε παιδιά που χτυπούσαν το πούλμαν της ομάδας μας! Μπροστά μου έγιναν αυτά! Επειδή προπονητής αντίπαλός μας ήταν ο γιος του...

Γιατί δεν υπάρχουν πια εργοστάσια στην Ελλάδα; Εσείς έχετε ένα από τα τελευταία.
Δυστυχώς τα μεγάλα εργοστάσια έφυγαν, γιατί τα πολέμησαν οι συνδικαλιστές. Είναι το μεγάλο αγκάθι στη χώρα.

5344383.jpg


Γιατί δεν πήγε καλά η ομάδα φέτος;
Περιμέναμε να πάμε καλύτερα, είναι αλήθεια. Δυστυχώς τον Γράφα, τον προπονητή, άλλοι τον ήθελαν και άλλοι δεν τον ήθελαν... Όταν ήρθε ο Χαραλαμπίδης, έπαιξε καλύτερα η ομάδα. Οι προπονητές άλλους παίκτες τους ανεβάζουν και άλλους δεν θέλουν να τους δουν. Υπήρχαν παίκτες που τους κράτησα εγώ και αποδείχθηκε ότι άξιζαν, παίκτες που έλεγαν οι προπονητές να τους διώξω. Θα κρατήσουμε προπονητή τον Απόστολο Χαραλαμπίδη, αποδείχθηκε πολύ καλός, δεν έχει κλίκες με παίκτες.

Το όνειρό σας;
Να βρεθεί ένας τίμιος να μας βοηθήσει, να αναλάβει την ομάδα, να τον βοηθάμε και εμείς οικονομικά. Διότι έχουν πέσει όλα πάνω στον Άρη, η ομάδα και τα εργοστάσια. Να δούμε το Αιγάλεω ξανά στην Α’ Εθνική ομαδάρα.

Πώς σας φαίνεται ο υποχρεωτικός αριθμός Ελλήνων στην εντεκάδα στη Β’ Εθνική; Δεν είναι μικρός;
Πρέπει να είναι πιο πολλοί από τρεις! Εμείς στο Αιγάλεω έχουμε πολύ λίγους ξένους. Είναι έγκλημα αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς θα δώσουμε ώθηση στο ποδόσφαιρό μας; Για εμένα ο υποχρεωτικός αριθμός Ελλήνων παικτών στη δεύτερη κατηγορία έπρεπε να είναι επτά.

Από τον δήμο μού είπαν ότι έχετε παράπονα.
Κοίταξε, ο δήμαρχος είναι Αιγάλεω, έρχεται σε όλα τα ματς, είναι καινούργιος άνθρωπος. Προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά είναι πολύ μικρή η πλειοψηφία που έχει και δεν μπορεί να περνάει όλα τα θέματα... Ο Άρης έχει άλλη γνώμη. Και ο προηγούμενος δήμαρχος, πάντως, που ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κοντά στην ομάδα.

Ο τωρινός τι είναι;
ΝΔ. Και τον βοηθήσαμε πολύ για να βγει! Το παραδέχεται και εκείνος. Όλη η ομάδα βγήκε υπέρ του Γιάννη Γκίκα. Καλώς ή κακώς, η οικογένειά μας είναι δεξιά.

Γιατί το Περιστέρι ως δήμος είχε τόσο μεγάλη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με το Αιγάλεω;
Διότι ο δήμαρχος Περιστερίου είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να κοιμάται δύο ώρες την ημέρα! Είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μαγαζάτορα. Δεν είναι τυχαίο ότι εκλέγεται συνεχώς για πάρα πολλά χρόνια και ότι παίρνει τεράστια ποσοστά ψήφων.

Τον Μαρινάκη τον γνωρίζετε;
Όχι. Αλλά τον παραδέχομαι. Διότι και τον Ολυμπιακό αγωνιστικά δυνάμωσε και τον έκανε πρώτο και τα οικονομικά του τα έχει σε πολύ καλή κατάσταση.

Έχετε κλάψει για το Αιγάλεω;
Πάρα πολλές φορές. Πάρα πολλές φορές (σ.σ. σοβαρεύει). Να σας πω μία είδηση; Ήταν να τη δώσουμε φέτος την ομάδα, είχαμε έρθει σε συμφωνία με Ιταλούς. Αλλά βγήκε μπροστά ο γιος του Άρη, ο εγγονός μου, που είναι φανατικός, και τη χάλασε τη συμφωνία!

5344384.jpg
Πόσων χρόνων είναι ο εγγονός;

Είναι 17. Βρέθηκε μετά ένας από τις ΗΠΑ που είχε φύγει από 18 χρόνων από την Ελλάδα, δυνατός οικονομικά, και θέλει να αγοράσει 100.000 μετοχές! Αλλά αν δεν έχεις ΑΦΜ, δεν μπορείς να αγοράσεις. Ψάχνουμε φόρμουλα.



Τι ζητάτε από τον κόσμο του Αιγάλεω;
Κάθε Παρασκευή πήγαινε ο Άρης στη Θύρα 12 και τους παρακάλαγε να είναι κόσμιοι. Και αυτοί πέταγαν μπουκάλια και πήγαμε έντεκα φορές στην Πειθαρχική! Τους παρακαλάμε να είναι ήρεμοι, δεν χρειάζονται ακρότητες. Εμείς αυτό που πρέπει θα το κάνουμε για την ομάδα.

Είχατε ποτέ υποψίες ότι παίκτης σας έπαιζε «περίεργα»; Είχατε υποψίες για το στοίχημα;
Πολλές φορές! Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια... Ούτε εγώ ούτε ο Άρης παίζουμε στοίχημα. Αλλά δεν κρατιούνται οι ομάδες τώρα... Βλέπεις ομάδες χωρίς φιλάθλους και χωρίς λεφτά, πώς κρατιούνται; Βλέπεις τρελά αποτελέσματα... Είμαι εναντίον του στοιχήματος. Αυτό χάλασε το ποδόσφαιρο! Αλλά είναι αναγκαίο κακό.

Το μπάτζετ θα ανέβει;
Πάντα ανεβαίνει. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε καλές μεταγραφές. Τουλάχιστον φέτος να είμαστε στη μέση της δεύτερης κατηγορίας και από του χρόνου να κάνουμε πρωταθλητισμό. Θα είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με πάρα πολλές ομάδες. Αυτό που γίνεται με 36 ομάδες, αν δεν πληρώνουν όλοι αυτοί, είναι λάθος. Μην αποχωρούν ομάδες στη μέση της σεζόν.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35