social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Τσιριγώτης: «Δεν κωλώσαμε να μπούμε στον Ιωνικό»

Τσιριγώτης: «Δεν κωλώσαμε να μπούμε στον Ιωνικό»

Ο  διοικητικός ηγέτης της ομάδας μας, κος Γιάννης  Τσιριγώτης, άνοιξε την καρδιά του στο Ionikosfc.gr και έκανε  ένα  απολογισμό  για την παρουσία του ιδίου και εν γένει της Οικογένειας  Τσιριγώτη του συλλόγου η οποία κρίνεται εξαιρετική. 

Παράλληλα, αναφέρεται στο μέλλον  της ομάδας αλλά και για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ενώ στέλνει το μήνυμα και  για τον Κορονοϊό αλλά και την υπεύθυνη στάση που οφείλουμε να κρατήσουμε όλοι μας.   

Αναλυτικά: 

 Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τον Ιωνικό ; Ήταν μια εύκολη απόφαση ;
Όταν παίρνει κάποιος την απόφαση να ασχοληθεί με τον Ιωνικό, με μια μεγάλη Ιστορική ομάδα με χιλιάδες οπαδούς θα πρέπει να είναι έτοιμος να ματώσει από όλες τις απόψεις. Και ειδικά εγώ και η Οικογένεια μου που λειτουργούμε στην ζωή μας με νοικοκυροσύνη και έχουμε μάθει να χτίζουμε και να δημιουργούμε με συνέπεια στην ζωή μας , φανταστείτε λοιπόν πόσο δύσκολη απόφαση ήταν για εμάς να αναλάβουμε μια τέτοια μεγάλη ευθύνη. Δεν κωλώσαμε όμως και ήταν μια απόφαση που την πήραμε όλοι μαζί αποφασιστικά αφού είδαμε την αγαπημένη μας ομάδα εκείνη την περίοδο να έχει διοικητικό κενό με το κίνδυνο μάλιστα να οδηγηθεί και στον υποβιβασμό.


Τι εννοείτε  Πρόεδρε όταν λέτε  ότι πήρατε την απόφαση «όλοι μαζί» ;


Στην διοίκηση είμαστε η Οικογένεια Τσιριγώτη. Και όχι μόνος μου. Χωρίς τον Γιο μου τον Θοδωρή και τον Αδελφό μου τον Τάκη δεν θα προχωρούσα. Να ξέρετε ότι μπορεί ο αδελφός μου ο Τάκης να μην φαίνεται τόσο, όμως έχει ματώσει οικονομικά για τον Ιωνικό όσο δεν φαντάζεστε. Μεγάλο στήριγμα και η υπόλοιπη Οικογένεια μου , η αδελφή μου, ο μεγάλος αδελφός μου και η σύζυγος μου. Στηρίζουν κάθε βήμα μας, κάθε απόφαση μας και έχουν τεράστια υπομονή με την τρέλα μας για τον Ιωνικό.
Φαντάζει ακόμη αδύνατο αυτό που συμβαίνει. Από τον φόβο της διάλυσης την προηγούμενη Χρονιά βρεθήκαμε στην άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες και την φετινή χρονιά ένα βήμα πριν την άνοδο στην Superleague2 . Το πίστεψες ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί ;
Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσε να συμβεί όμως ναι το πίστεψα από την πρώτη στιγμή. Για αυτό πάλεψα με ψυχή. Όταν είσαι σε μια ομάδα όπως είναι ο Ιωνικός πρέπει να δίνεις μάχες κάθε στιγμή και να ζητάς το καλύτερο. Να μην συμβιβάζεσαι με τα λίγα. Δεν ήταν εύκολο αυτό που επιτύχαμε. Έπρεπε να στήσουμε μια ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα και να ματώσουμε ξοδεύοντας πολύ Χρήμα. Τα αλλάξαμε όλα! Από τις υποδομές του γηπέδου μέχρι την νοοτροπία και στο πως δουλεύαμε . Γίναμε ομάδα επίπεδου SuperLeague στην κυριολεξία. Όταν λοιπόν αλλάζεις την βάση σου και φέρνεις και ποιοτικούς παίχτες στην ομάδα τότε ο στόχος αυτόματα αλλάζει και κάνεις πρωταθλητισμό.


Πρόεδρε μιας που αναφέρατε τις υποδομές , για όποιον γνωρίζει η έχει δει από κοντά τις αλλαγές δηλώνει εντυπωσιασμένος. Πως και πήρες μια τέτοια απόφαση για την αναβάθμιση του γηπέδου με δικά σου έξοδα; Έχεις σκοπό να επενδύσεις και αλλά χρήματα στις υποδομές;


Μια μεγάλη ομάδα κρίνετε όχι μόνο από τις Νίκες αλλά και από τον τρόπο λειτουργίας. Δυστυχώς μετά την εποχή του Νίκου Κανελλάκη δεν είχε δοθεί η κατάλληλη προσοχή και δεν είχαν επενδυθεί τα χρήματα που έπρεπε να την ομαλή λειτουργία στις υποδομές του γηπέδου. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες και επένδυσα πολλά χρήματα σε όλους τους χώρους του γηπέδου για να τους αναβαθμίσω. Αίθουσα γυμναστηρίου με σύγχρονα όργανα τελευταίας γενιάς, νέα αίθουσα τύπου και αναβάθμιση των γραφείων των ακαδημιών, νέα γραφεία για την γραμματεία και τον λογιστή μας αναβάθμιση των χώρων ρουχισμού και νέα πλυντήρια και στεγνωτήρια. Κάναμε ουσιαστικές αναβαθμίσεις με εργασίες μόνωσης που χρειαζόταν σε πολλά σημεία του γηπέδου , βαψίματα και καθαρισμό από άκρη και σε άκρη. Ξαναδημιουργήσαμε από την αρχή τους χώρους των διαφημιστικών πινακίδων φέραμε ηλεκτρονικό πινάκα για το σκορ και την ώρα και αναβαθμίσαμε τους χώρους των αποδυτήριων των ιατρείων κ.λ.π . Για να μην σας κουράσω είναι πολλές ακόμη οι εργασίες και αναβαθμίσεις που έχουν γίνει. Σας ανέφερα απλά μερικές από αυτές. Εννοείτε ότι θα συνεχίσω να επενδύω χρήματα για την αναβάθμιση του γηπέδου είτε είμαι διοίκηση είτε όχι. Θεωρώ ότι είναι το δεύτερο σπίτι μου το στάδιο της Νεάπολης και επιδιώκω να είναι ένας αντάξιος χώρος για μια μεγάλη ομάδα.


Δεν έχετε  βοήθεια από τον Δήμαρχο ; Αλήθεια οι σχέσεις σας πως είναι;


Σε σχέση με προηγούμενες Χρονιές ο Δήμαρχος είναι πιο κοντά από ποτέ. Έχει βοηθήσει πολλές φορές ενώ ότι του ζητήσω κάνει προσπάθειες να βρει την λύση . Αυτό βέβαια το έχω κερδίσει προσωπικά γιατί καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι είμαι ένας άνθρωπος που επενδύω για να γίνει η Νεάπολη ένα στολίδι άρα και ο ίδιος αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα των έργων και ότι αξίζει ο Δήμος να είναι κοντά στην ομάδα και στην Διοίκηση της. Ευελπιστούμε να έχουμε καλά νέα και να προχωρήσει η αναβάθμιση του χλοοτάπητα νέας γενιάς και να προχωρήσουμε ώστε το γήπεδο να αποκτήσει στο μέλλον και στέγαστρα. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον φίλο Γιώργο Ιωακειμιδη και άριστη συνεργασία. Θα ήθελα όμως ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες και βοήθειες από τον ίδιο. Και ξέρω ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του.


Μετανιιώσατε ποτέ για την φυγή Αρναουτη ;
Ο Κύριος Αρναουτης είναι ένας φίλος της Οικογενείας και ένας κάλος προπονητής και επαγγελματίας. Πρόσφερε στον Ιωνικό . Όμως και η Οικογένεια Τσιριγώτη και ο Ιωνικός του πρόσφεραν πολλά παραπάνω. Η Διοίκηση πήρε απόφαση να κάνει αλλαγές σε πολλά πρόσωπα και ένα από αυτά ήταν και ο προπονητής. Φέραμε τον Κύριο Χαραλαμπίδη ως έναν αξιόλογο προπονητή και αυτή την απόφαση μας την στηρίζουμε. Δεν θέλω να αναλύσω και να πω κάτι άλλο. Ευχόμαστε στον Κύριο Αρναουτη ότι καλύτερο στην ζωή του και στην προπονητική του καριέρα.


Εκτός όμως από τον ερχομό Χαραλαμπίδη είδαμε στην ομάδα και τον ερχομό του Γρήγορη Μπιζά ως Γυμναστή της ομάδας.


Ο Γρήγορης ήρθε στον Ιωνικό μετά από προσωπικές ενέργειες και πιέσεις. Είναι προσωπικός μου φίλος . Για μένα ήταν ίσως και η «μεγαλύτερη μεταγραφή» στον Ιωνικό. Δεν μιλάμε για έναν καλό απλά γυμναστή αλλά για έναν επιστήμονα στον χώρο του με βαρύ βιογραφικό το οπο΄περιλααμβ΄΄ανει και την Εθνική ομάδα της χώρας μας.  Είμαστε πολύ τυχεροί να έχουμε στο επιτελείο και στην Οικογένεια μας τον Γρηγόρη και να δουλεύουμε σε πρότυπα μεγάλης ομάδας της Super League.


Υπάρχουν παίχτες που μετανιώσατε όταν λύθηκε η συνεργασία με την ομάδα ;


Στο ποδόσφαιρο και ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν υπάρχει χώρος για πισωγυρίσματα. Έχουμε φέρει καλούς παίχτες και το κλίμα που υπάρχει είναι άριστο. Είμαστε τυχεροί που στην πλειοψηφία των παιχτών είχαμε σωστές προσωπικότητες και επαγγελματίες. Όσοι δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα και όσοι δεν τίμησαν την Ιστορία της φανέλας αποδεσμεύτηκαν. Από την στιγμή που πληρώνονται όλοι στην ώρα τους και δεν τους λείπει το παραμικρό σε ότι αφορά την προπόνηση τους, τον ρουχισμό τους τις υποδομές για να δουλέψουν και το τεχνικό επιτελείο που είναι συνεχώς διπλά τους , έχουμε την ανάλογη απαίτηση ως Διοίκηση να τα δίνουν όλα. Και σε αυτό δεν κάνουμε εκπτώσεις. Δεν έχω μετανιώσει λοιπόν για ότι απόφαση πήρα.


Η σχέση σας με τον Σύνδεσμο οργανωμένων, τους Παλαίμαχους και τον Ερασιτέχνη πως είναι ; Υπάρχει παραγωγική επικοινωνία η έχεις παράπονα;
H Σχέση μου με τον Σύνδεσμο είναι άψογη. Με τα περισσότερα παιδιά είμαστε φίλοι και πολλούς από τους Rangers τους ξέρω προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε στενούς δεσμούς. Δεν σου κρύβω ότι νιώθω ένας συνδεσμιτης και δεν είναι τυχαίο που παθιάζομαι στην εξέδρα μαζί τους. Είναι ιστορικός σύνδεσμος που έχει γράψει Ιστορία. Με τους παλαίμαχους έχω διαρκή επικοινωνία με αρκετούς από αυτούς. Υπάρχει αλληλοσεβασμός. Διπλά μου σε κάθε βήμα μου ειδικά ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο Βασίλης Ξεναριος. Άψογη συνεργασία και επικοινωνία και με την νέα Διοίκηση του Ερασιτέχνη που δείχνει κάνει σωστά βήματα για τον καλό του ερασιτεχνικού αθλητισμού των τμημάτων του Ιωνικού.


Ο κόσμος του Ιωνικού έχει αγωνία για τον μέλλον. Πολλοί ρωτούν αν θα συνεχίσετε στον Ιωνικό.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί και αν γίνει επικύρωση βαθμολογίων και το τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση. Όμως αν υποθέσουμε ότι ο Ιωνικός ανέβει και επίσημα κατηγορία τότε καταλαβαίνετε ότι το μπατζετ και τα έξοδα θα αυξηθούν κατακόρυφα. Σε ένα τέτοιο πλάνο η Οικογένεια Τσιριγώτη θα πρέπει να στηριχτεί από όλους τους Χορηγούς ακόμη περισσότερο, ενώ να θα πρέπει να επενδύσουν στην προσπάθεια και παλιοί παράγοντες του Ιωνικού . Δυο χρόνια έχουμε ματώσει Οικονομικά και έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε όμως αυτή την φορά όχι μόνοι μας. Ήρθε η ώρα των πολλών. Ήρθε η ώρα να μεγαλώσει η ομάδα των χορηγών και κυρίως των μεγάλων. Ο Ιωνικός πρέπει να βρεθεί και πάλι στην μεγάλη κατηγορία εκεί που ανήκει πραγματικά. Έχουμε λοιπόν ακόμη πολύ δρόμο για να δούμε τι θα συμβεί. Ας κάνει ο φίλαθλος κόσμος του Ιωνικού λίγο υπομονή ακόμα.


Τι σημαίνει για εσάς  Ιωνικός τελικά ;
Το δεύτερο σπίτι μου. Είναι το πάθος μου. Η τρέλα μου . Εγώ και η Οικογένεια μου νιώθουμε περήφανοι για ότι έχουμε κτίσει. Με τον Αδελφό μου τον Τάκη και τον γιο μου τον Θοδωρή τρώμε περισσότερες ώρες για τον Ιωνικό παρά για τις επιχειρήσεις μας. Ο Ιωνικός είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει πρόσφυγες και μανιάτες. Ζω για την κάθε Κυριακή, να περιμένω να μπει η μπάλα στα δίχτυα , για την μοναδική ατμόσφαιρα των οργανωμένων στην Θύρα 3 , για τους παλαίμαχους συνδεσμιτες στην 1-2 που κρέμονται από το κάγκελο για το χειροκρότημα όλων των οπαδών στο τέλος κάθε παιχνιδιού. Είμαι συγκινημένος που βλέπω οπαδούς από παλιά να επιστρέφουν στο σπίτι μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω κάτι το οποίο θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό γιατί πολλά έχουν ακουστεί για κάτι που πιστεύω πως πρέπει να απαντηθεί. Ως γνωστόν με το ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα είχε τέσσερις στόπερ εκ των οποίων οι τρείς δεν μπορούσαν να παίξουν στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων μας κόντρα στην Παναχαϊκή για το Κύπελλο. Ο Μανωλάς είχε κάνει επέμβαση για διαφραγματική κήλη , ενώ Πατσατζόγλου και Παπατζίκος τραυματίστηκαν σε φιλικά της ομάδας . Ο γιος μου, ο Κώστας ήταν η μοναδική επιλογή στόπερ για βασική επιλογή και θα μπορούσα να το αφήσω έτσι έχοντας και τον Σπύρο τον Φουρλάνο θέλοντας να στηρίξω το παιδί μου. Όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή έκανα τεράστιο αγώνα για να φέρω τον Γιάννη τον Ιωάννου, ενώ συνολικά η ομάδα είχε έξι στόπερ αν υπολογίσουμε και τον Κορνέζο που ήρθε αργότερα. Για να τα λέμε όλα, λοιπόν, αν ήθελα να στηρίξω τον γιο μου δεν θα έφερνα και άλλους στόπερ. Και στο κάτω –κάτω, ξέχωρα από το ματς με την Παναχαική,με τον Κώστα σε παιχνίδια που έπαιξε η ομάδα δεν δέχτηκε γκολ.


Περνάμε μια σκοτεινή περίοδο λόγο κορονοιου και θα ήθελα να σας ζητήσω να δώσετε το δικό σας μήνυμα στον κόσμο του Ιωνικού και όχι μόνο.
Όντως ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις , καταστάσεις που έχουν επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας είτε την προσωπική είτε την επαγγελματική. Όμως πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να «παίξουμε μπάλα» και να κερδίσουμε όλοι μας. Για αυτό καλώ τους οπαδούς του Ιωνικού και όλο τον κόσμο να προσέχει, να δίνει σημασία ΜΟΝΟ σε ότι λένε οι ειδικοί και να έχει υπομονή. Ας προστατέψουμε τους Γονείς μας τους Παππούδες και τις Γιαγιάδες μας.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΙΩΝΙΚΟ


Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35