social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Εθνικός Πειραιά: Το ότι παραιτήθηκε ο κ. Αρμόδωρος είναι ανθρώπινο

Εθνικός Πειραιά: Το ότι παραιτήθηκε ο κ. Αρμόδωρος είναι ανθρώπινο

Είχαμε αποφασίσει να μην κάνουμε κάποια γραπτή ενημέρωση για τους φιλάθλους μας, γιατί πιστεύουμε ότι όλα τα θέματα της ομάδας πρέπει να συζητούνται θεσμικά στα αρμόδια όργανα και στην Γενική Συνέλευση.

Επειδή όμως κυκλοφορούν διάφορες ανακοινώσεις που δίνουν λάθος εικόνες και επειδή με τα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊό, δεν ξέρει κανείς πότε, πως και με πόσο κόσμο θα γίνουν συνελεύσεις των ομάδων, θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά. Λεπτομέρειες στο μέλλον εσωτερικά στην ομάδα.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ δίνει την ακριβή εικόνα του τι έγινε στην ομάδα. Εξ άλλου όσοι ήταν κοντά στην ομάδα ξέρουν πολύ καλά τι έγινε. Εμείς από την πλευρά μας εκτιμούμαι όσους βοήθησαν την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο, πολύ ή λίγο και όσους είχαν πρόθεση να την βοηθήσουν ακόμα και αν έκαναν λάθη.

Ο κύριος Αρμόδωρος είναι από αυτούς που και είχαν την πρόθεση και βοήθησαν την ομάδα κάποιο διάστημα μέσα στη σεζόν. Και αυτό το εκτιμούμε. Πριν αναλάβει την ευθύνη της διοίκησης ο κ. Αρμόδωρος (στις 3/1/2020), η ομάδα είχε βρεί τον ρυθμό της και ήταν σχετικά εύκολο να πετύχει τους στόχους της. Στα πλαίσια του περιοδικού ελέγχου του προϋπολογισμού που κάναμε και επειδή καθυστερούσαν κάποιες χορηγίες, υπολογίστηκε ένα μικρό οικονομικό άνοιγμα που έπρεπε να καλυφθεί.

Στο σημείο αυτό ήρθε μία πρόταση από κάποιους διαχρονικούς χρηματοδότες του συλλόγου, ότι αν αναλάμβανε την διοίκηση ο κ. Αρμόδωρος, το ποσό θα υπερκαλυπτόταν από όλους μαζί κατά το 4πλάσιο. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι υποχρεώσεις του συλλόγου μέχρι τέλους της σεζόν θα ήταν καλυμμένες και θα υπήρχε και περιθώριο περεταίρω ενίσχυσης της ομάδας (με περισσότερους και «καλύτερους» δηλ. πιο ακριβούς παίκτες από αυτούς που θα παίρναμε εμείς). Όποτε φυσικά αυτό έμοιαζε το καλύτερο για τον σύλλογο. Και προχώρησε αυτή η λύση. Φυσικά ο καθένας κάνει σωστά και λάθη.

Το ότι κάποια στιγμή ο κ. Αρμόδωρος είδε ότι δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει την ομάδα και παραιτήθηκε είναι ανθρώπινο, ειδικά όταν η πίεση είναι τεράστια και η ομάδα έφτασε σε ένα οριακό σημείο και δεν είχε το περιθώριο ούτε για ισοπαλία στα υπολειπόμενα 6 παιχνίδια. Εκεί, κατόπιν συνεννόησης με το Δ.Σ. του ερασιτέχνη, ενεργοποιήθηκαν πάλι άτομα της Δ.Ε. (στην ουσία ποτέ δεν απομακρύνθηκαν από την ομάδα αφού και σε όλο το διάστημα της διοίκησης Αρμόδωρου, ο κ. Βατίστα έτρεχε στην ουσία το ποδοσφαιρικό τμήμα με τον κ. Αρμόδωρο να έχει την αποκλειστική οικονομική διαχείριση) και οδήγησαν την ομάδα, που πέτυχε 3 νίκες στα 3 δύσκολα και χωρίς αύριο παιχνίδια που έπαιξε.

Προφανώς οι παίκτες και ειδικά μερικοί που υπερέβαλλαν εαυτόν και όσοι αδικήθηκαν, το προπονητικό τήμ και όλος ο οργανισμός της ομάδας, Φυσικοθεραπευτές, μασέρ, βοηθοί, ο έφορος κλπ είχαν σημαντικό μερίδιο σε αυτό.

Κανείς από την Δ.Ε. δεν επιζητάει προσωπική προβολή ή άλλο όφελος, γιαυτό και δεν υπάρχουν «αρχηγοί» και στρατιώτες. Υπάρχει για παράδειγμα άτομο που έχει φέρει από χορηγίες περισσότερα χρήματα από αυτά που έβαλε ο κ. Αρμόδωρος και κανείς (εκτός από όσους είναι πολύ κοντά στην ομάδα) δεν ξέρει το όνομα του. Και ο ίδιος έχει σχεδόν εξασφαλίσει αντίστοιχες χορηγίες για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν άλλοι που έχουν πετύχει πράγματα στο θέμα του γηπέδου προπονήσεων και έχουν δρομολογήσει και άλλα πράγματα, που και πάλι δεν έχει ακουστεί το όνομα τους.

Φίλαθλοι που αποσόβησαν «σφάξιμο» της ομάδας (που θα σήμαινε υποβιβασμό) και αντί για εύσημα τα «άκουσαν» και από πάνω. Υπάρχουν επώνυμοι φίλοι και παλιοί πρόεδροι που βοήθησαν με καταλυτικές παρεμβάσεις χωρίς να ακούγονται. Είναι επομένως θέμα κουλτούρας, αισθητικής, αρχών και ίσως και ποιότητας ανθρώπων, το να μην επιζητάει κάποιος την προσωπική προβολή ή το να καρπωθεί το όλον μιας συλλογικής προσπάθειας, αλλά να λειτουργεί προς όφελος του συνόλου.

Και είναι κατανοητό και ανθρώπινο, μερικοί άλλοι να είναι λίγο ματαιόδοξοι και να θέλουν να κάνουν 10 αλλά να παρουσιάζονται ότι έκαναν 100 ή και όλα. Πιθανόν γιατί το πιστεύουν κιόλας. Αλλά αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματα του και κοιτώντας την επόμενη μέρα του συλλόγου που πλέον μπορεί να είναι πιο αισιόδοξη, κανείς δεν περισσεύει.

Η αποστολή μας σαν Δ.Ε. επιτροπή έληξε (και δεν θα είμαστε του χρόνου), έχοντας επιτύχει (με την βοήθεια όλων αυτών που ήταν δίπλα στην ομάδα) στο 100% αυτό που υποσχεθήκαμε στην περσινή Γ.Σ. Με την δημιουργία μιας νέας ομάδας, με λογικό προϋπολογισμό, την αξιοπρεπή παρουσία της στην κατηγορία και το να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει στην κατηγορία δημιουργώντας βάσεις για το μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι δεν υπήρχε ΚΑΜΜΙΑ άλλη πρόταση τότε και η ομάδα κινδύνευε να μην κατέβει στο πρωτάθλημα.

Σχετικά με την επόμενη μέρα, έχουμε ήδη κάνει μια αρχική ενημέρωση σε παράγοντες που έχουν πιθανό ενδιαφέρον για το ποδοσφαιρικό τμήμα και είμαστε στην διάθεση όποιου έχει ενδιαφέρον, ή πιθανό ενδιαφέρον για να αναλάβει την ομάδα, να τον ενημερώσουμε για όποιο θέμα πιθανόν θέλει κάποια πληροφορία, ώστε να κάνει τον σχεδιασμό του.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35