social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Άρης Σκάλας: «Υπέρ επανέναρξης του πρωταθλήματος αλλά με ξεκάθαρους όρους»

Άρης Σκάλας: «Υπέρ επανέναρξης του πρωταθλήματος αλλά με ξεκάθαρους όρους»

Η θέση του Άρη Σκάλας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Οι αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών αρχικά για επανέναρξη των προπονήσεων και στη συνέχεια για δρομολόγηση της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας επιβεβαιώνουν αυτό που απ΄ την αρχή της αγωνιστικής περιόδου έχουμε όλοι αντιληφθεί: πως αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για την τύχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα γύρω από αυτόν!
Ως διοίκηση του Άρη Σκάλας έχουμε δώσει όλη τη χρονιά έναν τιτάνιο αγώνα για να συμμετέχει η ιστορική μας ομάδα στο πρωτάθλημα, παρά τις αντιξοότητες. Με οικονομική επιβάρυνση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και μοναδικά έσοδα τις χορηγίες της τοπικής κοινωνίας, που στηρίζει την προσπάθειά μας, συμμετείχαμε σε ένα πρωτάθλημα με πολύ σημαντικές οικονομικές απαιτήσεις. Στην πορεία είδαμε να λαμβάνονται αποφάσεις που μόνο απορία προκαλούν:

  • Ένα πρωτάθλημα να ξεκινά παρά την προϊούσα εξέλιξη της πανδημίας που καθιστούσε βέβαιη τη μελλοντική διακοπή του.
  • Να απαγορεύονται τα εισιτήρια στους ανοιχτούς χώρους των γηπέδων προκαλώντας οικονομική «ασφυξία» σε όλες τις ομάδες, τη στιγμή μάλιστα που συναθροίσεις επιτρέπονταν ακόμα και σε κλειστούς χώρους λοιπών κοινωνικών εκδηλώσεων.
  • Να μη λαμβάνονται από την Πολιτεία μέτρα ελάφρυνσης του οικονομικού βάρους, όπως μείωση των εξόδων διαιτησίας.
  • Τελικά, το πρωτάθλημα να διακόπτεται επ’ αόριστον στις 5 Νοεμβρίου, χωρίς κανένα πλάνο για την επανέναρξή του και καμία ενημέρωση των ομάδων από τους υπευθύνους.


Ενώ νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα, έρχεται - μετά από 4 μήνες απραξίας των αθλητών (!!!) και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι χειρότερα συγκριτικά με τη χρονική περίοδο που αποφασίστηκε η διακοπή - μια ανακοίνωση επανέναρξης των προπονήσεων και στη συνέχεια μια εκβιαστική σχεδόν απαίτηση από τις διοικήσεις των ομάδων να δηλώσουν συμμετοχή, υπό την απειλή του υποβιβασμού αν δεν τα καταφέρουν.
Διερωτώμαστε:

  • Ποιοι ερωτήθηκαν για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων και κατά πόσον ζητήθηκε η γνώμη των άμεσα ενδιαφερομένων – των διοικήσεων δηλαδή των ομάδων;
  • Πως θα καταστεί ικανή η συμμετοχή των ομάδων σε ένα πρωτάθλημα χωρίς κανένα ουσιαστικό έσοδο κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τέτοια επιβάρυνση από τα διαρκή covid tests που απαιτούνται;
  • Μετά από τόσες παλινωδίες, ποιος μας εγγυάται ότι και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν θα ξαναδιακοπεί, καθιστώντας μάταιες και τις νέες οικονομικές θυσίες που θα απαιτηθούν;


Ως Άρης Σκάλας σαφώς τασσόμαστε υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος αλλά με ξεκάθαρους όρους και με προβλέψεις που θα καθιστούν εφικτή τη συμμετοχή των ομάδων σε αυτό:

  • Να επιτρέπεται η προσέλευση έστω και περιορισμένου αριθμού φιλάθλων (έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας για τους όρους με τους οποίους θα μπορούσε αυτό να συμβεί με προηγούμενη ανακοίνωση).
  • Να διατηρηθεί η βαθμολογία των αγωνιστικών που έχουν πραγματοποιηθεί.
  • Να υπάρξει οικονομική βοήθεια προς τις ομάδες ώστε να αντεπεξέλθουν στα έξοδα των αλλεπάλληλων covid tests που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.
  • Να υπάρξει μείωση των εξόδων διαιτησίας.
  • Να δοθούν ουσιαστικές εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει εκ νέου διακοπή ή τουλάχιστον να προβλέπεται εκ των προτέρων τι θα συμβεί σε ενδεχόμενη νέα διακοπή.


Χωρίς τις παραπάνω εγγυήσεις θεωρούμε ότι η συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ερασιτεχνικών ομάδων είναι ανέφικτη και οι ανακοινώσεις που έγιναν συνιστούν «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» που απλώς επιχειρούν να μεταθέσουν την ευθύνη για τη μη συνέχιση του πρωταθλήματος στις διοικήσεις των ομάδων.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35