social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Λεουτσάκος: «Έτοιμοι και 9 Ιανουαρίου»

Λεουτσάκος: «Έτοιμοι και 9 Ιανουαρίου»

Στις 4 Ιανουαρίου περιμένει απάντηση από τους λοιμωξιολόγους ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, αφού μία ημέρα μετά είναι προγραμματισμένη η κλήρωση Κυπέλλου.

Για την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (30/12) στη Super League 2 και πότε αναμένει έναρξη του πρωταθλήματος μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής δήλωσε ότι «και 9 Ιανουαρίου να μας πουν θα είμαστε έτοιμοι», ενώ τόνισε πως απάντηση στο αίτημα πρέπει να δοθεί έως 4 του μήνα.

Αρχικά δήλωσε:

«Λόγω της πανδημίας και λόγω κάποιων καταστάσεων που είχαμε ζήσει το καλοκαίρι με δικαστήρια, φτάσαμε να συζητάμε να μη μας πιάσει το δεύτερο κύμα και να μη μπορούμε να μπούμε στο γήπεδο να κάνουμε προπονήσεις. Είχαμε ένα αγωνιστικό πλάνο που ξεκινούσε τον Οκτώβριο. Φτάσαμε στον Δεκέμβριο και λόγω του Euro υπάρχει ένα deadline για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Μας έπιασε, δυστυχώς και αυτό το κομμάτι.

Μας απάντησε επίσημα η ΕΠΟ ότι οι υποχρεώσεις πρέπει να ολοκληρωθούν 19 Μαΐου και μέχρι 31 Μαΐου να έχουν διεξαχθεί οι αγώνες μπαράζ. Ακολούθως θα πρέπει να αποχωρήσουν οι διεθνείς για το Euro. Κάποιες ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία έχουν ποδοσφαιριστές των οποίων οι Εθνικές έχουν προκριθεί».

Για την ημερομηνία έναρξης:

«Είχαμε κάνει ένα αίτημα για 3 Ιανουαρίου. Στην προχθεσινή σύσκεψη των επιδημιολόγων δεν βρέθηκε λύση, γιατί υπήρχαν κι άλλα θέματα όπως το άνοιγμα των σχολείων. Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες. Θεωρούμε ότι και 9 Ιανουαρίου να μας πουν θα είμαστε έτοιμοι. Θα είναι καλό να μας το πουν γιατί οι παίκτες έχουν ξεπεράσει 20 μέρες προπονήσεων που λέει και ο νόμος.

Βγαίνουμε κάθε εβδομάδα και λέμε θέλουμε να παίξουμε, αλλά δεν είναι και στο χέρι μας. Κάνουμε προτάσεις και πιέζουμε να ξεκινήσουμε. Είναι στο χέρι των επιστημόνων. Κατάλαβαν κάποια πράγματα μετά από πίεση ενός μήνα και μας έδωσαν το «οκ» για τις προπονήσεις. Να πάνε καλά τα πράγματα και να ξεκινήσουμε. Είναι άδικο να μην ξεκινήσουμε».

Αν τον ανησυχεί η μεγάλη αποχή:

«Σαφώς, γι' αυτό αλλάξαμε το αγωνιστικό πρόγραμμα. Το να παίξουν 32 ματς Τετάρτη, Κυριακή ήταν εξαντλητικό. Οι ομάδες δεν έχουν ρόστερ 35 ποδοσφαιριστών. Βλέπουμε μεγάλες ομάδες που «γονατίζουν». Πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού ένα deadline, γιατί μπορεί να συναντήσουμε και Covid-19. Ίσως αναβληθούν κάποια ματς».

Για το Κύπελλο:

«Η κλήρωση είναι στις 5 Ιανουαρίου. Το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα πρέπει να μας έχουν απαντήσει. Το είχαμε αναφέρει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων με τη Super League και την ΕΠΟ ότι πρέπει οι ομάδες να παίξουν, γιατί υπάρχει και το Κύπελλο. Η Football League είναι πιο άτυχη, γιατί δεν έχει μπει σε διαδικασία προπονήσεων. Η Super League 2 πρέπει να παίξει στο Κύπελλο».

Αν η διοργανώτρια είναι έτοιμη:

«Όλο το καλοκαίρι η διοργανώτρια, οι ομάδες της Super League 2 και της Football League έχουν δείξει μία υπευθυνότητα. Δεν έχουμε κρούσματα και είμαστε πανέτοιμοι. Με ένα κόστος οικονομικό που πέφτει στους προέδρους. Δεν υπάρχει καμία βοήθεια σε αυτούς».

Για το κόστος των τεστ:

«Δεν έχει να κάνει να βρούμε τα φθηνά, είναι συγκεκριμένα. Όλα ελέγχονται ονομαστικά. Ευελπιστούμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να βοηθηθούν οι ομάδες, είτε από το κράτος, είτε από την UEFA που έχουμε κάνει ένα αίτημα στήριξης. Το κόστος βγαίνει περίπου 40 ευρώ τον αθλητή συν το κόστος για την ανάλυση. Περίπου 45 ευρώ ο αθλητής. Είναι ένα δυσβάσταχτο ποσό για τις ομάδες».

Για την πρότασή του για εμβολιασμό των ποδοσφαιριστών:

«Κάναμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κύριο Γραμμένο και τον πρόεδρο της Super League κύριο Μπουτσικάρη. Τους είπα χωρίς να παρακάμψουμε ευπαθείς ομάδες, να κάνει μία κίνηση το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να δούμε αν εμβολιαστούν οι παίκτες θα είναι καλύτερα ή θα πρέπει εκτός από το εμβόλιο να κάνουν και το τεστ;

Δεν είπα να εμβολιαστούν πρώτα οι παίκτες. Όταν θα έρθει ο καιρός, είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να το κάνουμε σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να γίνει όσο καλύτερα γίνεται. Είναι διαφορετικό να μας πουν οι επιστήμονες αν γίνει το εμβόλιο, έχεις ανοσία 6-8 μήνες, αν δεν το κάνεις θα πληρώνεις τα τεστ. Τι μας συμφέρει οικονομικά;

Μία ομάδα δίνει κάθε μήνα 5-7 χιλιάρικα για να κάνει προπονήσεις και παιχνίδια. Αν συμφέρει οικονομικά να το κάνει, χωρίς να παρακάμψουμε ευπαθείς ομάδες. Δεν είναι κάτι κακό. Μιλάμε για πάνω από 1.500 ποδοσφαιριστές που ελέγχονται».

Για τις διαφορές της πρότασης της λίγκας και της Δόξας Δράμας για τα πλέι οφ, πλέι άουτ:

«Η Δόξα προτείνει οι τρεις πρώτοι να παίζουν τρία ματς εντός και τρία εκτός. Εμείς έχουμε βάλει άλλα κριτήρια. Θα δούμε και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Αν όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο και τα ίδια «θέλω»:

«Σαφώς. Και στο συμβούλιο όλο ομόφωνο ήταν. Οι ομάδες παλεύουν για να ξεκινήσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κάποιος με διαφορετικό στόχο. Δεν έχουν να χωρίσουν κάτι, μόνο στο αγωνιστικό. Είναι μια κατηγορία που πρέπει να δείξει το προϊόν της και να αρχίσει να γίνεται βιώσιμη. Έχουμε πολλά προβλήματα. Τρία χρόνια ξεκινάμε, δεν ξεκινάμε και δεν ξέρουμε τι άλλο θα βγει στη διάρκεια, να κάνουμε τον σταυρό μας».

Για τη Football League:

«Έχουμε κάνει αίτημα να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις με το σκεπτικό ότι θα τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναμένουμε. Έχουμε ζητήσει παράταση από την ΕΠΟ. Θεωρούμε ότι θα μας δώσουν και ότι θα ξεκινήσει και θα τελειώσει το πρωτάθλημα».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35