social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο (06/02), στο πλαίσιο του lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (05/02) κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, που μπαίνει στις "κόκκινες" περιοχές και τη Χαλκιδική, θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 για το Σαββατοκύριακο.

Τα νέα μέτρα, που θα ισχύουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στις προαναφερόμενες περιοχές, είναι τα εξής:

Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.
Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.
Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).
Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα
Σκληρό lockdown σε πέντε περιοχές
Σε σκληρό lockdown τίθενται πέντε δήμοι της χώρας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Πρόκειται για τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Πατρέων, Άγιο Νικόλαο Κρήτης και Χαλκίδας.

Σε αυτές τις περιοχές από το Σάββατο θα ισχύουν τα εξής:

Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.
Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους - η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.
Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.
Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.
Αυξάνονται οι "κόκκινες" περιοχές
"Κόκκινες" περιοχές παραμένουν δήμος Εορδαίας Κοζάνης, δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας Βοιωτίας, δήμος Σπάρτης Λακωνίας, Ζάκυνθος, ΠΕ Λέσβου,

Στις "κόκκινες" εντάσσονται από το Σάββατο: δήμος Ρεθύμνου Κρήτης, δήμος Πύδνας Κολινδρού, δήμος Διρφύων Ευβοίας, δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ηλείας, δήμος Τεμπών Λάρισας.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35