social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Μπραουδάκης: «Χρηματοδοτείται η πυραμίδα ολόκληρου του αθλητισμού»

Μπραουδάκης: «Χρηματοδοτείται η πυραμίδα ολόκληρου του αθλητισμού»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Βαγγέλης Μπραουδάκης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την ιστορική απόφαση χρηματοδότησης του ελληνικού αθλητισμού μέσω των κερδών από το στοίχημα, αλλά και την αναβολή των εκλογών στην ΕΟΚ.



Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι ισχύει μετά τις τελευταίες εξελίξεις:

«Ο νόμος που ψηφίστηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα άλλαζε τον τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών στα τυχερά παίγνια και ρύθμιζε πως ένα ποσοστό από αυτά τα κέρδη, από τα κέρδη του κράτους, θα δίνονται στις αθλητικές ομάδες. Έγινε αυτό προχθές και σήμερα είμαστε σε θέση να δώσουμε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ και την ΚΥΑ».

Για τα χρήματα που εισπράττουν οι ομάδες και πως υπολογίζονται:

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο σε ακριβή ποσά να προσδιορίσω εγώ ή οποιοσδήποτε. Μιλάμε για τη φορολόγηση επί των κερδών στο δελτίο, όχι στη στήλη. Καθορίστηκε απολύτως σήμερα το τι ποσοστό από αυτά τα χρήματα, όσα κι αν είναι, θα πηγαίνουν στη ΓΓΑ, τα μισά στον Επαγγελματικό και τα υπόλοιπα στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ας πούμε για παράδειγμα πως το κράτος από το σύστημα φορολόγησης των παικτών, θα έχει 100 ευρώ, τα 60 θα πάρει η ΓΓΑ και τα υπόλοιπα το δημόσιο. Τα 30 εκ των 60 θα δοθούν στον επαγγελματικό και άλλα 30 στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Για τα ποσά που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο:

«Τα ποσά που κυκλοφορούν είναι το ανώτατο ταβάνι, το ποσό που μπορεί να εισπράξει οποιαδήποτε Λίγκα, Ομοσπονδία όσα είναι τα έσοδα. Μπαίνει ανώτατο όριο. Μπορεί να μη φτάσουν, αλλά μπορεί να τα ξεπεράσουν και κατά πολύ. Είναι τα ποσά που βλέπετε στην ΚΥΑ. Η Super League θα παίρνει το 25% των εσόδων. Είναι μια τομή. Είναι πάγιο αίτημα του αθλητικού κόσμου το συγκεκριμένο, δεκαετίες τώρα. Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Για να εισπράξει οποιαδήποτε ομάδα ότι δικαιούται, θα πρέπει να έχει ισόποσα έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, συνδρομές, εισιτήρια. Αν μια ομάδα δεν έχει έσοδα 1,5 εκ. δεν θα πάρει αντίστοιχα το ποσό. Χρηματοδοτείται όλη η πυραμίδα. Οτιδήποτε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό πρωτάθλημα διεξάγεται. Έχει προβλεφθεί μεγάλο ποσό και για τις Εθνικές ομάδες».

Για το αν αυτό οδήγησε τις ομάδες στην εγγραφή του μητρώου της ΓΓΑ:

«Δεν το γνώριζαν αυτό. Είναι μονόδρομος όμως η εγγραφή, η νομιμότητα και η τάξη. Οι εγγεγραμμένοι σύλλογοι ως 31/12 έχουν πάρει ενίσχυση της 1ης δόσης για την πανδημία, ψηφίζουν, θα έχουν δικαίωμα χρήσης αθλητικών κέντρων της ΓΓΑ, των Περιφερειών και των Δήμων».

Για το αν υπάρχει αντίδραση της ΓΓΑ για την αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ:

«Ο νόμος ορίζει ότι οι εκλογές των ομοσπονδιών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως 31/3. Είναι έξω από κάθε περιθώριο του νόμου. Τι σχόλιο να κάνω...».


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35