social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Παντέλης στο «ΦΩΣ» για την FL: «Πιο πολύ μας βλέπουν τα καράβια, παρά τα σπίτια μας»

Παντέλης στο «ΦΩΣ» για την FL: «Πιο πολύ μας βλέπουν τα καράβια, παρά τα σπίτια μας»

Δειτε τη συνέντευξη του Νίκου Παντέλη στο ΦΩΣ και στον δημοσιογράφο ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Τα κυνηγάω αυτά τα παράξενα , δεν τα αφήνω. Διαβάστε την ατελείωτη... Οδύσσεια που περνάνε στην ομάδα της Σαντορίνης, η οποία έχει δηλώσει έδρα τη Νάξο και είναι παίκτες με προπονητή συνέχεια στα καράβια, στα αεροπλάνα, στα πούλμαν. Δεκαετίες στο ποδόσφαιρο ο έμπειρος προπονητής Νίκος Παντέλης δεν τα έχει ξαναζήσει αυτά. Πρωτάθλημα... κορονοϊού Φούτμπολ Λιγκ. Παραδόξως, η ομάδα πάει πολύ καλά! Είχα κάνει μία συνέντευξη το καλοκαίρι με τον ισχυρό άνδρα της Σαντορίνης και είχα τονίσει οτι η ομάδα αυτή που προέκυψε από την ένωση τοπικών ομάδων στο νησί έχει λεφτά. 

Διάβασα ένα ποστ του Φουστέρη ότι σε δώδεκα μέρες μέσα, τρεις μέρες μόνο ήσασταν στη Σαντορίνη. Πες μου τι γίνεται με αυτό το θέμα,
Λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που έχουμε με το γήπεδο, επειδή είναι πλαστικό στη Σαντορίνη, έχουμε δηλώσει έδρα στη Νάξο και παίζουμε εκεί. Πρώτη αγωνιστική λοιπόν παίξαμε στη Νάξο με την Καλαμάτα, Κυριακή. Είχαμε πάει από την Παρασκευή στη Νάξο. Δευτέρα γυρίσαμε Σαντορίνη και την Τρίτη φύγαμε πάλι για να πάμε Αθήνα, γιατί την Τετάρτη παιζαμε με την Καλλιθέα. Πέμπτη πρωί φύγαμε από Αθήνα για να πάμε Σαντορίνη και Παρασκευή φύγαμε από τη Σαντορίνη πάλι για να πάμε στη Νάξο, αφού παίζαμε την Κυριακή με το Αιγάλεω που το νικήσαμε. Κυριακή -Τετάρτη Κυριακή είναι το πρωτάθλημα. 

Προπονήσεις που κάνεις;

Όπου μπορούμε, λίγο στη Σαντορίνη, λίγο στη Νάξο, λίγο στην Αθήνα...

Ο πλαστικός έχει μεγάλη διαφορά από τον φυσικό χλοοτάπητα;

Ναι, έχει μεγάλη διαφορά αυτό που έχουμε στη Σαν τορίνη. Γι' αυτό πάμε από την Παρα σκευή στη Νάξο για να κάνουμε μία προπόνηση στο χορτάρι το Σάββατο. Και τη Δευτέρα το πρωί μετά το ματς κάνουμε μία προπόνηση στη Νάξο πριν πάρουμε το καράβι για να γυρίσουμε στη Σαντορίνη.

Πόσα χρόνια είσαι προπονητής;

Είμαι στον 25ο χρόνο φέτος.

Σε όλες τις κατηγορίες;

Ναι, και στην Α' Εθνική δύο φορές με τον Πανιώνιο και μία με τον Αθηναϊκό.

Τα έχεις ξαναζήσει αυτά;

Όχι, όχι, είμαι δεκαετίες προπονητής, αυτά είναι πρωτόγνωρα. Αλλά είναι και ο κορονοϊός στη μέση που συμπυκνώθηκε το πρωτάθλημα. Πιο πολύ μας βλέπουν τα καράβια, τα πούλμαν, τα αεροπλάνα, παρά τα σπίτια μας! Και την άλλη βδομάδα να δεις τι Οδύσσεια έχουμε...

Για πες...

Φεύγουμε Παρασκευή πρωί από τη Σαντορίνη για την Αθήνα με αεροπλάνο. Το μεσημέρι στην Αθήνα πρέπει να πάρουμε άλλο αεροπλάνο για να πάμε στη Ρόδο όπου παίζουμε με τον Ιάλυσο το Σάββατο. Κυριακή φεύγουμε από Ρόδο για Αθήνα στην οποία θα κάνουμε διανυκτερευση και Δευτέρα παίρνουμε το πούλμαν από την Αθήνα για να πάμε Βόλο αφού παίζουμε εκεί αγώνα!

Συγγνώμη που γελάω.

Κάτσε, έχει και συνέχεια. Τετάρτη παίζουμε με τη Νίκη λοιπόν στον Βόλο. Φεύγουμε Τετάρτη βράδυ με πούλμαν για Αθήνα, στην οποία θα κάνουμε διανυκτέρευση. Και Πέμπτη πρωί πετάμε για Σαντορίνη από Αθήνα.

Ήρωες. Φοβάσαι τους τραυματισμούς;

Πώς να μη φοβάμαι; Ήδη έχουμε τετοιες περιπτώσεις. Δεν είναι μόνο το συμπυκνωμένο πρόγραμμα, είναι και τα ταξίδια με την ψυχική κόπωση, Αλλά θα αντέξουμε. Ήμασταν υποψιασμένοι, ξέραμε τι μας περίμενε.

Το γήπεδο στη Νάξο είναι σε καλή κατάσταση:

Εντάξει, προσπαθούν οι άνθρωποι, το κουρεύουν, το ποτίζουν, να ευχαριστήσουμε τον Πανναξιακό γιατί μας εξυπηρετεί με το γήπεδο.

Η διοίκησή σας είναι οργανωμένη;

Ναι, ναι. Είναι μια διοίκηση με νέους ανθρώπους, άφθαρτους στο ποδόσφαιρο, σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση Και, πρόσεξε, δεν ζουν από το ποδόσφαιρο. Έχει σημασία αυτό που λέω. Είναι χομπίστες με το ποδόσφαιρο. Έχουν τα λεφτά τους από τις δικές τους επιχειρήσεις, όχι από το ποδόσφαιρο Και δεν χρωστάνε ευρώ. Ύστερα από τόσα χρόνια, μπορώ να σου πω ότι το πιο σημαντικό στην μπάλα δεν είναι τι συμφωνίες κάνεις, αλλά τα λεφτά παίρνεις στο τέλος. Εδώ τηρούν τις συμφωνίες τους στο ακέραιο.

Οι προπονήσεις που κάνεις, τι προπονήσεις είναι:

Ε, με αυτό το πρόγραμμα και τα ταξίδια πιο πολύ συντήρηση κάνουμε.

Με το γήπεδο στη Σαντορίνη τι θα γίνει:

Έχουν κάνει ενέργειες να φτιαχτεί ένα γήπεδο στο νησί, πιστεύω ότι του χρόνου η ομάδα θα παίζει στην πραγματική της έδρα.

Και έχετε ξεκινήσει καλά, μία νίκη και δύο ισοπαλίες, παρά τα ταξίδια, παρά το πλαστικό, παρότι είστε νεοφώτιστοι. Ο στόχος ποιος είναι;

Επειδή επίκειται αναδιάρθρωση, ο στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία φέτος, να μπουν οι βάσεις. Και του χρόνου με την έδρα μας στη Σαντορίνη να μπορέσουμε να βάλουμε μεγαλύτερους στόχους.

Αποκλείεις να κάνετε έκπληξη από φέτος;

Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα. Αλλά όταν μια ομάδα βάζει υψηλούς στόχους, για τους οποίους δεν είναι έτοιμη, κινδυνεύει να χάσει και τους στόχους που πρέπει κανονικά να έχει... Θέλει υπομονή, οι άνθρωποι εδώ έχουν πολύ καλή οικονομική επιφάνεια, αγαπάνε το ποδόσφαιρο, έχουν όνειρα, αλλά θέλει βήμα βήμα να ανεβαίνεις.

Το ρόστερ σας δεν είναι άσχημο απ' ό,τι βλέπω.

Όχι, έχουμε κάποιους έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει και Α' Εθνική, όμως δεν προλάβουμε να πάρουμε πολλούς παίκτες, διότι την τελευταία στιγμή μπήκε η ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ. Ήταν και η πανδημία. Όμως έχουμε πολύ καλά αποδυτήρια, κάτι που για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Μια ομάδα χωρίς καλά αποδυτήρια, δηλαδή σωστές σχέσεις, δεν μπορεί να πετύχει.

 Ποιους βλέπεις φαβορί στον όμιλο για άνοδο;

Η Καλαμάτα είναι δυνατή, το Αιγάλεω, αν και δεν άρχισε καλά, είναι ομάδα με καλό ρόστερ και με Ιστορία. Και η Νίκη Βόλου το ίδιο.

Στην Καλλιθέα έχεις δουλέψει πολλές φορές, αλλά ο Πανιώνιος είναι η μεγάλη σου αγάπη. Κάνω λάθος;

Σωστά τα λες. Στην Καλλιθέα έχω πάει 4-5 φορές , είναι μια ομάδα που την έχω στην καρδιά μου , πάντα ενδιαφέρομαι για αυτήν, την έχουμε και στον ίδιο όμιλο τώρα, της εύχομαι να πετύχει τους στόχους της.

Οι οποίοι είναι;

Ίδιοι με εμάς, να παραμείνει στην κατηγορία. Όσο για τον Πανιώνιο, έχω γεννηθεί στο γήπεδό του και είμαι από μικρός Πανιώνιος. Από 12 χρόνων γράφτηκα αθλητής στον Πανιώνιο και 18 χρόνων έγινα εκεί επαγγελματίας. Είναι μια ομάδα που την αγαπάω. Απέναντι από το γήπεδο είναι το πατρικό μου.

Γιατί έφτασε στην κατάρρευση;

Πληρώνει τα λάθη των 5-6 τελευταίων χρόνων όπου ξέφυγε το πράγμα με τα οικονομικά. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια τώρα. Μπήκαν άνθρωποι που αγαπάνε τον Πανιώνιο για να τον βγάλουν από το τέλμα.

Είχα τον Σκούρα πριν από λίγες μέρες στην εφημερίδα.

Ο Κυριάκος είναι φίλος μου. Καλό παλικάρι και Πανιώνιος. Και σοβαρός επιχειρηματίας,

Δημήτρη Σαραβάκο είχες συμπαίκτη;

Από τα τσικό ξεκινήσαμε μαζί με Σαραβάκο, Μανίκα, Χαλκίδη, Σοφιανό. Ήταν μία φουρνιά δυνατή. Μαζί γί ναμε επαγγελματίες.

Ο Σαραβάκος φαινόταν από μικρός;

Ναι, ήταν μεγάλο ταλέντο.

Πώς είναι η Σαντορίνη τον χειμώνα και μάλιστα με καραντίνα;

Δύσκολα. Δεν έχει πολλή ζωή. Λένε ότι από Μάιο θα φτιάξουν τα πράγματα και θα αρχίσει να έρχεται κόσμος στο νησί. Ξέρεις, εμείς περάσαμε και σκληρή καραντίνα όταν το νησί ήταν στο κόκκινο, όπου έπρεπε να είμαστε σπίτια μας κάθε μέρα από τις έξι το απόγευμα.

Εντάξει, είναι νησάρα όμως. Δώσε μου σύννεφα και θέα την καλντέρα και βάλε μου καραντίνα...

Πραγματικά , πολύ ωραίο νησί. Έτσι όμως όπως είναι το πρωτάθλημα δεν προλαβαίνουμε να δούμε τίποτα. Με γάλη βαλίτσα να έχεις και όλα γίνονται...

Μπάνια θα αφήσεις τους παίκτες να κάνουν στη θάλασσα;

Για τον ποδοσφαιριστή, όταν υπάρχει αγωνιστική περίοδος, το μπάνιο στη θάλασσα δεν του κάνει καλό .

Πάμε και λίγο στον Ολυμπιακό. Φαβορί για το νταμπλ και φέτος;

Ο Ολυμπιακός απέχει παρασάγγας από τις άλλες ελληνικές ομάδες και ως ρόστερ και διοικητικά και στο θέμα του προπονητή, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα Ελληνικά δεδομένα. Δεν υπάρχει αντίπαλος εδώ να τον κοντράρει λίγο. 

Τον σχηματισμό με τους τρεις στόπερ που παίζει ο Μαρτίνς τώρα τελευταία πώς τον βλέπεις;

Σε αυτό το επίπεδο τα συστήματα παίζουν λιγότερο ρόλο, το σημαντικό είναι η ποιότητα των παικτών. Αυτό το σύστημα πάντως με τους τρεις στόπερ μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.

Άμα σου έλεγαν πάρε δύο παίκτες από τον Ολυμπιακό στη Σαντορίνη, ποιους θα έπαιρνες;

(γελάει δυνατά). Θα έπαιρνα τον Ελ Αραμπί και τον Μπουχαλάκη.

Γιατί;

Θα εξηγήσω το γιατί. Ο Μπουχαλάκης είναι η κλασική περίπτωση «ποδοσφαιριστή ομάδας», ποδοσφαιριστή του προπονητή . Όσοι είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο μπορούμε να εκτιμήσουμε την προσφορά του. Τέτοιοι παίκτες είναι παρεξηγημένοι στην Ελλάδα, αλλά τους εκτιμούν στην Ευρώπη. Εγώ δεν γνωρίζομαι προσωπικά με το παιδί, αλλά βλέπω ότι παίζει για την ομάδα, βάζει το εγώ του κάτω από την ομάδα. Σε ό,τι αφορά τον Ελ Αραμπί, είναι μια μηχανή γκολ, μπορεί να σου βρει μισή φάση μέσα στο 90λεπτο και να σου το καρφώσει.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35