social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Η προαναγγελία του Νότιου Ομίλου της Football League

Η προαναγγελία του Νότιου Ομίλου της Football League

Η 7η αγωνιστική στο Νότιο όμιλο βρίσκει τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να παίζουν μεταξύ τους, σε δυο πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια. Το ένα είναι τοπικό ντέρμπι, το άλλο κόντρα από τα παλιά. Το πρόγραμμα δεν θα είναι πλήρες, καθώς δεν θα παίξουν ‘Ενωση Πανασπροπυργιακού- Νίκη Βόλου λόγω covid.

Ιάλυσος – Ρόδος

Το νησί των Ιπποτών κινείται στους ρυθμούς του τοπικού ντέρμπι, αφού στο “Οικονομίδειο” ο πρωτοπόρος Ιάλυσος υποδέχεται την αήττητη Ρόδο!

Η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ φαίνεται να συνήλθε από την πρώτη ήττα με 3-0 στον Ασπρόπυργο και επέστρεψε στις νίκες με την Επισκοπή. Ο Ιάλυσος στοχεύει στην τρίτη στη σειρά νίκη στην έδρα του και την παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσει τη Ρόδο. Τα “ελάφια” του Κώστα Βελιτζέλου ξεκίνησαν με τέσσερις ισοπαλίες και νίκησαν στα δύο τελευταία, με αποτέλεσμα να κάνουν βαθμολογικό άλμα στην τρίτη θέση.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική το 2016-17 και το 2017-18. Η Ρόδος κέρδισε τα παιχνίδια της έδρας της, ενώ στο “Οικονομίδειο” έκαναν δύο ισοπαλίες. Το 2016 έπαιξαν και για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, με τη Ρόδο νικήτρια. Στα πέντε λοιπόν αυτά πρόσφατα δεν έχει νίκη ο Ιάλυσος.

Έχει κερδίσει όμως το τελευταίο στην ιστορία τους σε επαγγελματική κατηγορία, στις 8 Μαΐου 1994, 3-1 τη Ρόδο εκτός έδρας, σε μια ξέφρενη πορεία ανόδου στην Β’ Εθνική. Ωστόσο και τότε στον Ιαλυσό η Ρόδος είχε πάρει ισοπαλία στον πρώτο γύρο.

Καλλιθέα – Καλαμάτα

Στο “Ελ Πάσο” συναντιούνται δύο ομάδες, που στους παλιούς φιλάθλους θυμίζουν μεγάλα παιχνίδια και συναρπαστικές κόντρες, κυρίως από τη δεκαετία του ’90. Τα μεγάλα παιχνίδια του 1992-93, που ανέβηκαν και οι δύο ομάδες να μνημονεύσουμε; Με το 2-2 τον Ιούνιο του 1993; Από τότε έχουν να παίξουν στην Γ’ Εθνική.

Στη συνέχεια όλες οι συναντήσεις τους είναι στην Β’ Εθνική, με την εκάστοτε γηπεδούχο να κερδίζει τα εννέα από τα 12 παιχνίδια τους.

Το 1999 σε ντέρμπι, καθώς και οι δύο ομάδες διεκδικούσαν την άνοδο στην Α’ Εθνική, η Καλαμάτα πέτυχε νίκη 3-0 (11′ σουτ Μπελεβώνης, 78′ σουτ Κουτσουρές, 81′ σουτ Σοάρες), που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο.

Οι δύο ομάδες προσπαθούν να ξαναβρούν το δρόμο τους και ο Νίκος Αναστόπουλος έχει την Καλαμάτα του απροσπέλαστη, αφού δεν έχει δεχτεί γκολ σε έξι παιχνίδια! Σχετικά πρόσφατα, στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική η Καλαμάτα είχε κάνει ξεκίνημα ρεκόρ, αφού δεν είχε δεχτεί γκολ στα 11 πρώτα παιχνίδια της!

Η Καλλιθέα δεν έχει κάνει νίκη στην έδρα της, ενώ έχει χάσει τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια, από το 90′ και μετά!

Αιγάλεω – Αστέρας Βλαχιώτη

Μπορεί οι δύο ομάδες να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία, ωστόσο οι προσδοκίες για το Αιγάλεω ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές του πρωτάρη σε επαγγελματικά πρωταθλήματα Αστέρα Βλαχιώτη.

Δύο έμπειροι προπονητές θα βρεθούν αντίπαλοι, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, που προσπαθεί να βελτιώσει την ομάδα, που πρόσφατα ανέλαβε, και ο αρκετά παλιότερος Γιώργος Βαζάκας, που από το καλοκαίρι χτίζει μια νέα ομάδα.

Μάλιστα για το Γιώργο Βαζάκα το Αιγάλεω είναι μια από τις τρεις ομάδες που δούλεψε στην Α’ Εθνική, συγκεκριμένα το 2005-06.

Το Αιγάλεω έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα, οκτώ, ενώ ο Αστέρας έχει πετύχει τα λιγότερα, μόλις δύο.

Επισκοπή – Σαντορίνη 2020

Αποφασισμένες και ικανές να χτυπήσουν όλα τα παιχνίδια τους δείχνουν τόσο η Επισκοπή, που επανήλθε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, όσο και νεοσύστατη Σαντορίνη 2020, που δίνει την ευκαιρία στο νησί να έχει για πρώτη φορά επαγγελματική ομάδα.

Η Σαντορίνη έχει τέσσερις ισοπαλίες, ενώ η μια νίκη και μια ήττα της είναι με το ίδιο σκορ 1-0. Η Επισκοπή έχει πετύχει τέσσερα γκολ, αλλά τα τρία μαζεμένα στο Αιγάλεω! Δεν έχει σκοράρει σε τέσσερα παιχνίδια, αυτά που δεν έχει κερδίσει.

 

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35