social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Η Ρόδος κορυφή μετά τη νίκη στο ντέρμπι 0-2 τον Ιάλυσο

Η Ρόδος κορυφή μετά τη νίκη στο ντέρμπι 0-2 τον Ιάλυσο

Έχοντας ως μπροστάρη τον αρχηγό, Γιώργο Δελαπόρτα η Ρόδος πέρασε νικηφόρα από το Οικονομίδειο, επικρατώντας με 2-0 του Ιάλυσου και ανέβηκε στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου.

Είχε την ουσία η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου που ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον ηγέτη της, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Πλήρωσε την αστοχία της η ομάδα του Βαγγέλη Χαντέ που κρατά μόνο την καλή εμφάνιση.

Πίεσε ψηλά και δικαιώθηκε η Ρόδος

Εξαιρετικός ρυθμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Οικονομίδειο. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής, με την Ρόδο να πιέζει από το πρώτο λεπτό ψηλά και να δημιουργεί προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Ιάλυσου. Η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου αναζητούσε το γρήγορο γκολ και κατάφερε. Αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι στο 5΄ με το μακρινό σουτ του Γιώργου να καταλήγει άουτ. Η απάντηση των πρασίνων» ήρθε στο 8΄ με τον Ριτάκο να βγαίνει σε θέση βολής, αλλά ο Ανδρούτσος του πήρε την «μπουκιά από το στόμα». Η δικαίωση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 12ο λεπτό όταν ο Δελαπόρτας μοίρασε εξαιρετικά για τον Μαρτσάκη στα δεξιά, ο τελευταίος γύρισε παράλληλα στον Αρναρέλλη κι αυτός με σουτ στην κλειστή γωνία του Ανδρούτσου πέτυχε το 0-1.

«Ερυθροκίτρινη» υπεροχή, δίχως γκολ

Μετά το γκολ ο Ιάλυσος ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι είχαν καθολική υπεροχή μέχρι το 35΄ σπαταλώντας μάλιστα και σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν το 1-1. Κορυφαία όλων αυτή του 23ο λεπτού όταν ο Παπαδόπουλος γύρισε εξαιρετικά από δεξιά για τον Χατζησάββα και ο τελευταίος με εξ επαφής πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πίτκα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με το σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου στο 30΄ να περνάει αουτ, ενώ βρισκόντουσαν διαρκώς στην περιοχή του Πίτκα με συνεχόμενες στημένες φάσεις. Η Ρόδος στο φινάλε του πρώτου μέρους ισορρόπησε και πάλι το ματς, κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα οι «πράσινοι» απείλησαν στο 45΄ με το διαγώνιο σουτ του Μαρτσάκη να κοντράρει και να περνάει κόρνερ.

Γκολ «ποίημα» από τον Δελαπόρτα

Η Ρόδος μπηκε στο δεύτερο μέρος αποφασισμένη να «κλειδώσει» την μεγάλη νίκη. Σε αυτό βοήθησε η τεράστια κλάση που λέγεται Γιώργος Δελαπόρτας. Στο 55ο λεπτό ο αρχηγός της Ρόδου πήρε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, με τρομερό σλάλομ απέφυγε όποιον βρέθηκε στο διάβα του και με ξερό αριστερό σουτ νίκησε τον Ανδρούτσο για το 0-2 των «πρασίνων». Ένα γκολ δείγμα της πολύ μεγάλης κλάσης του 32χρονου μεσοεπιθετικού.

Οι ευκαιρίες στοίχησαν στον Ιάλυσο

Μετα το δεύτερο γκολ ο Ιάλυσος κυριάρχησε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο πλήρωσε ξεκάθαρα τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες ακόμα και μετά το 0-2. Στο τελευταίο μισάωρο του ματς οι γηπεδούχοι ανέκτησαν και πάλι τα ηνία αναζητώντας το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στην διεκδίκηση του ματς. Στο 67΄ ο Σταθόπουλος με εξ επαφής πλασέ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Πίτκα, ενώ στο 72΄ ο Χατζησάββας βγήκε σε θέση βολής με τον έμπειρο πορτιέρο, σουτάροντας δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 85ο λεπτο όταν ο Σταθόπουλος βρέθηκε φάτσα με τον Πίτκα που πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση κρατώντας το μηδέν. Η Ρόδος άντεξε μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε στο Οικονομίδειο μια σπουδαία νίκη που την φέρνει στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου.

MVP

Ποιος άλλος; Ο Γιώργος Δελαπόρτας δεν χρειάστηκε να ακουμπήσει πολύ την μπάλα. Από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ, ενώ με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια στο 55ο λεπτό υπέγραψε το 0-2 για την ομάδα του οδηγώντας την σε μια ακόμα σπουδαία νίκη.

Στο ύψος του

Ο Γιάννης Γιώργου ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο από πλευράς Ιάλυσου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε και πάλι στην μεσαία γραμμή πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση.

Διαιτησία

Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτικής Αττικής)

Βοηθοί: Πλάκας (Δυτικής Αττικής), Οικονόμου (Δυτικής Αττικής)

Τέταρτος: Κακουλίδης (Θράκης)

Οι συνθέσεις:

Ιάλυσος (Βαγγέλης Χαντές): Ανδρούτσος, Γκέζος, Μπουσάι, Καρπαθάκης, Καντούτσης (46΄ λ.τ Τερζίου), Σκεντεράι (68΄ Μαστραντωνάκης), Παπουτσογιαννόπουλος (81΄ Ζουνίνιο), Ρούσσος (59΄ Σταθόπουλος), Χατζησάββας, Παπαδόπουλος (68΄ Μανιώτης), Γιώργου

Ρόδος (Κωστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Ρεβυθοπουλος (64΄ Καραγεώργης), Πεχλιβανόπουλος, Καψάλης, Χύσι, Μπαξεβάνος, Μαρτσάκης (73΄ Νικολόπουλος), Ριτάκο (46΄ Μακρυδημήτρης), Αρναρέλλης (83΄ Σουλάι), Δελαπόρτας, Τσιπρας (64΄ Βουργουντζής)


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35