social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Διακοφώτης: «Αυτές οι ομάδες θα πάρουν τη θέση εκείνων που δεν πάρουν αδειόδοτηση»

Διακοφώτης: «Αυτές οι ομάδες θα πάρουν τη θέση εκείνων που δεν πάρουν αδειόδοτηση»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος αναφέρθηκε ων για ομάδες της Super League 2, αλλά και τι προβλέπει η ΚΑΠ για το αν δημιουργηθούν κενές θέσεις από αποχώρηση κάποιων ομάδων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Διακοφώτης:

Πως βλέπετε την κατάσταση με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και τι συνέπεια θα έχει στο πρωτάθλημα αλλά και στους ποδοσφαιριστές;

«Σίγουρα, ότι η τελική μορφή της Super League 2 αποφασίστηκε λίγο πριν το τέλος, είναι κάτι που αιφνιδίασε αρκετές ομάδες και παράγοντες. Τουλάχιστον στην Αθήνα έχουν πλήρη εικόνα και ξέρουν πως πρέπει και με ποιους όρους μπορεί να συμμετέχει μια ομάδα στο πρωτάθλημα. Αρχικά, ο Υπουργός είχε κάνει μια εισήγηση για 100.000 εγγυητική, στην πορεία άλλαξε έγινε 150.000 ευρώ, το κεφάλαιο στην συνέχεια γίνεται 250.000 ευρώ, με αποτέλεσμα  να μην μπορούν κάποιες ΠΑΕ να καταθέσουν την εγγυητική και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Η Super League 2 θα καταλήξει σε τρία χρόνια σε μια κατηγορία 18 ομάδων, αυτός είναι ο σχεδιασμός, τώρα αν η διοργανώτρια αρχή αποφασίσει κάτι άλλο είναι δικό τους θέμα. Αν θέλει δηλαδή, να κρατήσει τους δύο ομίλους με λιγότερες συλλόγους. 

Όσον αφορά, τις ομάδες που αποχωρούν φέτος, προβλέπεται στον ΚΑΠ άρθρο 4, ότι αναπληρώνονται καταρχήν από την ομάδα που βρίσκονται στην Γ΄Εθνική μέχρι και τέσσερις και αν συνεχίσει να υπάρχουν κενές θέσεις θα πάρουμε τέσσερις από την Football League που έχουν αποβιβαστεί.»

Υπάρχει τρόπος να ανατραπεί ο κανονισμός αδειοδοτήσεις;

«Υπάρχουν δύο σκέλη, το ένα έχει να κάνει με το πιστοποιητικό που παίρνουν για να συμμετέχουν στην Super League 2. Βέβαια, αυτό έχει τελειώσει, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία εναλλακτική, θα παραμείνει ως έχει, έχει κάνει παρέμβαση και ο ΠΣΑΠ που ζητάει τουλάχιστον να ανανεώσουν μερικοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν ανανεώσαν σε κάποιες ομάδες κυρίως της Football League. Η επιτροπή αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και θα πορευτούν όπως προβλέπεται από την ποινή, δηλαδή άνω των 25 τρείς ποδοσφαιριστές οποιαδήποτε εθνικότητας, κάτω από τα 25 όσους Έλληνες θέλεις και κάτω από τα 23 όσους αλλοδαπούς θέλεις. Βέβαια, υπάρχει και ο προορισμός των αλλοδαπών για την Super League 2 μέχρι πέντε στο ρόστερ και κοινοτικούς όσους θέλουν ελεύθερα. Τώρα με την προκήρυξη είναι ένα θέμα που θα το δούμε στην πορεία, βέβαια ο νόμος λέει ότι η Super League 2 θα πρέπει να έχει το 50+1 Έλληνες στην αποστολή, στην 20άδα. Είναι ένα θέμα καθαρά της προκήρυξης που θα ψηφίσει η ίδια η Λίγκα και θα την φέρει να επικυρωθεί στην εκτελεστική.»

Τα 2/3 των ΠΑΕ δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τι έχετε να πείτε για αυτό;

«Φαντάζομαι ότι είναι ένα πρόβλημα, βέβαια όσες ΠΑΕ είναι οργανωμένες έχουν ήδη ανταποκριθεί. Παίζουν αρκετοί παράγοντες για να μην πάρεις άδεια».

Όσες ομάδες δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν ποιες ομάδες θα πάρουν την θέση τους:

«Αν δεν πάρουν αδειοδότηση από την Ε.Ε.Α, προβλέπει ο ΚΑΠ στο άρθρο 4, ότι αναπληρώνουν οι τέσσερις ομάδες που είχαν δικαίωμα να ανέβουν από την Γ ΄Εθνική και αν ακόμα παραμένουν οι κενές θέσεις, σειρά παίρνουν οι τέσσερις ομάδες από την πάνω κατηγορία την επαγγελματική. Συγκεκριμένα, ο Απόλλων Πόντου, Αστέρας Βλαχιώτη, Ασπρόπυργος και η άλλη ομάδα της Κόζανης, μετά τις τέσσερις ομάδες της Γ εθνικής.»

Ποιες ομάδες μπορούν να ανέβουν και ποιες όχι;

«Είναι θέμα της λίγκας να κρίνει ποιες ομάδες μπορούν να ανέβουν και ποιες όχι, ωστόσο έχει μείνει μια κενή θέση της ομάδας της Ξάνθης. Οι ομάδες έχουν το περιθώριο να δηλώσουν την εγγυητική και το μετοχικό κεφάλαιο μέχρι τις 31 Αυγούστου. Δεν γνωρίζω ποιοι σύλλογοι έχουν πραγματοποιήσει αυτό το βήμα».


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35