social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για γήπεδα, εστίαση και μάσκες

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για γήπεδα, εστίαση και μάσκες

 Τα νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Θάνος Πλεύρης.

ΠΗΓΗ: SPORTIME.GR

Κορονοϊός: Στον απόηχο του απόλυτου αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα (27/12), ο Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας τα νέα μέτρα θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες, έως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης.

 

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους:

«Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών», είπε χαρακτηριστικά

Κορονοϊός: Έτσι λοιπόν από τις 3-16 Ιανουαρίου 2022 θα ισχύουν τα εξής μέτρα:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστσισμός.
Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια το όριο είναι έως έξι άτομα.
H μουσική σε πρώτη φάση θα επιτρέπεται, ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα κόβεται.
Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
Θα υπάρξει τηλεργασία, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.


Σχετικά άρθρα

Κορωνοϊός: Στα 1.387 τα κρούσματα στη χώρα - 81 οι θάνατοι, στους 783 οι διασωληνωμένοι

Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ: Προτείνω παράταση του lockdown για μια βδομάδα [vid]

Κορονοϊός: 1176 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, τα 553 στην Αττική - 30 νεκροί

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35