social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Έβγαλε... ψυχή πρωταθλητή η Καλλιθέα στη Λάρισα και προκρίθηκε στα πέναλτι

Έβγαλε... ψυχή πρωταθλητή η Καλλιθέα στη Λάρισα και προκρίθηκε στα πέναλτι

Η Καλλιθέα έβγαλε μέταλλο πρωταθλητή και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση (4η) του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι του Απόλλωνα Λάρισας(5-6). 

Στοιχεία από athleticrlarissa.gr


Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 12ο λεπτό όταν ο Μουνιέ με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μελί που είχε κακή αντίδραση στην φάση κάνοντας το 0-1. Πέρα από αυτό το σημείο οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο απειλητικοί για τα καρέ του Απόλλωνα. Στο 14′ ο Κυνηγόπουλος έκανε το πλασέ από την καρδιά της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Μπουλούλης είδε την μπάλα να του στρώνεται μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ πάνω στην κίνηση με τον Μελί να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνιά.

Η διακοπή που σημειώθηκε για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές στο 23ο λεπτό αποδείχθηκε ευεργετική για την ομάδα του Βαγγέλη Μόρα, έχοντας την ευκαιρία να ηρεμήσει για λίγα δευτερόλεπτα. Στο 26ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα όταν ο Γκαρσία βρήκε τον Σταμάτη με τον δεύτερο να κάνει το σουτ και τον Στρέζο να αποκρούει και τον Σταμάτη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά για το 1-1.

Στο 42ο λεπτό όταν η Καλλιθέα αναπτύχθηκε ωραία, με τον Νίλι να πατάει περιοχή και να κάνει το πλασέ με τον Μελί να αποκρούει στην δεξιά του γωνία και τους αμυντικούς να απομακρύνουν στην συνέχεια. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους η κεφαλιά του Λουκίνα πέρασε την εξωτερική πλευρά των διχτυών του Μελί.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όταν στο 50ο λεπτό ο Αγκουστίνο βρέθηκε αφύλακτος στα όρια της μεγάλης περιοχής και έκανε τον πλασέ τον Στρέζο να διαβάζει σωστά την φάση και να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία. Στο 54′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έγινε τελικός αποδέκτης μιας όμορφης επιθετικής ανάπτυξης και έψαξε με πλασέ το δεξί παραθυράκι με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να φεύγει εκατοστά δίπλα από την συμβολή των δοκών.

Οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω – κάτω στο ματς στο 61ο λεπτό με τον Αγκουστίνο να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξία και να ανατρέπεται από τον Ρόσι, κάτι το οποίο είχε ως ο αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα Λεωνίδας να δείξει δίχως δισταγμό την λευκή βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σιατραβάνης που έμεινε ψύχραιμος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Νευρικό παιχνίδι πέρα από αυτό το σημείο με τον Απόλλωνα να θέλει να διαχειριστεί την υπέρ του κατάσταση έχοντας ήδη πραγματοποιήσει το δύσκολο έργο που ήταν η ανατροπή του σκορ. Στο 86′ ο νεοεισερχόμενος Μάλτσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρέθηκε σε θέση βολής ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά άστοχο. Η Καλλιθέα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν έπειτα από φάση διαρκείας ο Κυνιγόπουλος έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Μελί, σημειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το 2-2. Κάπως έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος του “εξτρά” χρόνου της παράτασης οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας δίχως ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα. Η μεσαία γραμμή έδειξε να χάνεται λόγω της κόπωσης ενώ η τελευταία επέφερε περισσότερα νεύρα και δυνατά μαρκαρίσματα σε ένα παιχνίδι με ήδη αρκετή ένταση.

Το ίδιο σκηνικό παρέμεινε μέχρι και το φινάλε της παράτασης με τις δυο ομάδες παρότι προσπάθησαν, να μην μπορούν να νικήσουν για τρίτη φορά είτε τον Μελί είτε τον Στρέτζο. Το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση επρόκειτο να διεκδικηθεί στα πέναλτι. Εκεί οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και πήραν την νίκη με 6-5. Γκαρσία, Μπαλογιάννης, Σταμάτης, Φουρκίωτης και Σιατραβάνης ευστόχησαν για τον Απόλλωνα με τους Γιαννίτση, Κοντρέρας και Καλούση να αστοχούν. Μάλτσι, Ντιμίτριους, Ρόσι, Χατζηδίμπας και Κολτσίδας ευστόχησαν για την Καλλιθέα με τους Λουκίνα και Ευαγγέλου να αστοχούν.

Απόλλων Λάρισας (Βαγγέλης Μόρας): Μελί, Γιαννίτσης, Κλιγγόπουλος (99′ Ζαχαράκης λ.τρ.), Φουρκιώτης, Αυλωνίτης (74′ Κοντρέρας), Χαλάτσης (90′ Ποτόσογλου, Σταμάτης, Σιατραβάνης, Γκολγκέροβ (67′ Κοτσιανούλης), Γκαρσία, Ακοστίνο (90′ Μπαλογιάννης).

Athens Kallithea (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Ρόσι, Ευαγγέλου, Χατζηδίμπας, Ρέντζας (91′ Κολτσίδας), Τσιντώνης (39′ Λάσκαρης λ.τρ), Μπουλούλης (75′ Μάλτσι), Κυνηγόπουλος, Νίλι (62′ Κωστανάσιος), Λουκίνας, Μουνιέ (62′ Ντιμίτριους).

Πηγή: Athleticlarissa


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35