social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Τάκης Τσιριγώτης: «Ενωμένη στον Ιωνικό η Οικογένεια Τσιριγώτη»

Σε μια μεγάλη και άκρως ενδιαφέρουσα συνένετευξη προχώρησε στο σάιτ του Ιωνικού ο εκ των διοικητικών ηγετών της ομάδας, Τάκης Τσιριγώτης, που μεταξύ άλλων μίλησε για την αγάπη του για την ομάδα, το πως έφτασε στην ηγεσία της, τη σχέση του με τους οπαδούς, αλλά και για τους στόχους που έχει για αυτήν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο ionikosfc.gr:

 

Ας ξεκινήσουμε πρώτα, με την σχέση σας με τον Ιωνικό, το δέσιμο σας με την ομάδα, το παρελθόν και την πόλη της Νίκαιας…

Ο Ιωνικός δεν είναι κάτι νέο για την Οικογένεια μας. Πάνταήμαστανσυνδεδεμένοι με τον Ιωνικόπολλάχρόνιαπίσω.Παρακολουθούσαμε τον Ιωνικόπολλάχρόνια, ως οπαδοί και θέλαμεπάντα να τον βλέπουμεψηλά. Αν η Μάνη είναι η ψυχή μας , η Νίκαια είναι το δεύτεροσπίτι μας. Είμαστεάνθρωποιμεγαλωμένοι στις συνοικίες του Πειραιά, στις περήφανεςγειτονίες της Κοκκινιάς και στα Μανιάτικα.

Είστε μια οικογένεια, μαζί με τον κ. Γιάννη Τσιριγώτη, που έχετε δώσει τα πάντα για τον Ιωνικό. Ποιο το δέσιμο σας, με τον αδερφό σας;

Ο Γιάννης για εμένα δεν είναι μόνοαδελφός μου. Είναι ο κολλητός μου. Ο «σύμβουλος» μου. Ο «πατέρας» μου. Το ίδιο και εγώ για αυτόν. Κάθε μέραμαζί στον αγώνα για τις επιχειρήσεις μας, κάθε μέρα στον αγώνα για τον Ιωνικό, κάθε μέραμαζί για την Οικογένεια. Τον θαυμάζω για την ενεργεία του, για την τρέλα του και το πάθος που έχει δεν τον σταμάτατίποταμέχρι να πετύχει αυτό που έχειβάλειστόχο. Είναι εργάτης και φιλόδοξοςέχειπάνταστόχους και είναι νοικοκύρης.Έχει δυο άξιαπαιδιά που τα έχειμεγαλώσει και τους έχειδιδάξει την ηθική και τον σεβασμό, δυο παιδιά που τα θεωρώ και δικά μου παιδιά.Δόξα τω Θεώ η ΟικογένειαΤσιριγώτη είναι όλη πολύ δεμένη και ισχυρή. Δεν θα σπάσειποτέαυτός ο δεσμόςανάμεσα μας.

Η ομάδα του Ιωνικού έχει πετύχει δύο σερί ανόδους και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν το κορυφαίο επίπεδο, πιστέψατε από την αρχή σ’ αυτήν την αναγέννηση; Και ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος;

Όταν ήρθε η ΟικογένειαΤσιριγώτη στον Ιωνικόείχε να αντιμετωπίσειδεκάδεςπροκλήσεις σε μια περίοδο που ο Ιωνικόςείχεδιοικητικόκενό με κίνδυνομάλιστα τον υποβιβασμό. Για να βρεθείςλοιπόν από τον υποβιβασμό στην άνοδοχρειάζονταιπολλά! Χρήμαοργάνωσητόλμηπάθος, τρέλα! Μπορεί σε κάποιους να φάνταζεόνειρο, όμως εμείςξέραμεξεκάθαρα τι έπρεπε να κάνουμε για να πετύχουμε.Είμαστεεγωιστές. Δεν παρατάμετίποτα στην μοίρα του, ο Ιωνικόςαξίζει να παλεύειμόνο για το καλύτερο. Αν με ρωτάτελοιπόν αν πίστεψα στις δυο ανόδους από την πρώτηστιγμή, και φυσικά το πίστεψα.

Φέτος «πάμε να σωθούμε»…Θα καταλάβουν οι οπαδοί τι εννοώ! Η ομάδαδιαθέτει έναν άξιο και πολύ έμπειροπροπονητήπουξέρειακριβώς τι πρέπει να κάνει.Έχουμε ένα σπουδαίοτεχνικόεπιτελείο. Το μόνο που χρειαζόταν είναι να έχουμε ένα πλούσιορόστερ και αυτό η ΟικογένειαΤσιριγώτη το έκανεπράξηξοδεύονταςμεγάλαχρηματικάποσά.Ψωνίσαμε από το πάνωράφι και ακόμη δεν έχουμεκλείσει τις μεταγραφές. Η ομάδαέχειενισχυθεί με έμπειρουςπαίχτες που θέλουν να πρωταγωνιστούν. Δεν θα πούμεπολλάλόγια. Ο Ιωνικός θα παίζει ξεχωριστά σε κάθε ματς μόνο για τη νίκη.

Πόσο δύσκολο είναι να διοικείς μια ομάδα σαν τον Ιωνικό που κουβαλά από πίσω του αυτή την μεγάλη ιστορία και έχει υψηλές απαιτήσεις αφού ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο;

Ο Ιωνικός είναι μια ιστορικήομάδα.ΈχειγράψειΙστορία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μια ομάδαγνωστή σε όλη τη χώρα και όχι μόνο.Άραυπάρχει και ένα ειδικόβάρος, δεν είναι εύκολο να διοικείς μια ομάδα σαν τον Ιωνικό που έχειαπαιτήσεις.Χρειάζονταικότσια και γερο στομάχι ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις όλα τα προβλήματα με επιτυχία. Και ειδικά σε μια γειτονιά που έχειαπαιτήσεις.Εμείςείμαστε εδώ για τα δύσκολα και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ.

Ποια η σχέση σας με τους οργανωμένους οπαδούς (Rangers, τον Ερασιτέχνη και τους Παλαίμαχους);

Εγώείμαιφανατικόςοπαδός του ερασιτεχνικούαθλητισμού. Το έχω πει πολλέςφορέςδημόσια, ο Ερασιτέχνης είναι η «μάνα» του κάθε συλλόγου. Ένα Σύλλογος είναι δυνατός όταν ο ερασιτέχνης είναι δυνατός.Ευτυχώς στον ΕρασιτέχνηΙωνικόέχουναναλάβεινέαπαιδιάάξιαδημιουργώντας ένα συμβούλιοΙωνικών. Τα παιδιά που έχουν βγει μπροστά και τρέχουν τον ΕρασιτέχνηΙωνικό όχι μονο «ξεπλένουν» και διορθώνουν τις αμαρτίες των προηγούμενωνΔιοικήσεωναλλάέχουνεπαναφέρει τον Ιωνικό στο επίκεντρο της πόλης με πολλέςενέργειες τους. Αξίζει να γίνουν ΟΛΟΙ μέλη στον ΕρασιτέχνηΙωνικό.Εμείς ως Διοίκηση της ΠΑΕ έχουμε και άψογηάλλα και παραγωγικήσυνεργασία. Η βοήθεια που προσφέρουνειδικά στις ΑκαδημίεςΠοδοσφαίρου και η συνεργασία τους με τον Αντιπρόεδρο και υπεύθυνοΑκαδημιώνΧάρηΛεουνάκη είναι εντυπωσιακή.

Τώρα, για τους τους παλαίμαχους τι να πρωτοπώ. Είναι έναν παρελθόν που έχειγράψει την Ιστορία του Ιωνικού με χρυσάγράμματα.Πάνταδίπλα μας όχι μόνο ως σύλλογοςπαλαιμάχωναλλά και ως φίλοι. Τους ευχαριστούμε για όλα και πάντα θα τους τιμούμε.

Επίσης για τους οργανωμένους, είναιξεκάθαρομετά από 30 χρόνια, ότι χωρίς τους Rangers δεν μπορεί να υπάρξειΙωνικός. Τον θαυμάζω αυτόν τον Σύνδεσμογιατίόσες και αν γενιές και αν περάσανήτανπάνταδίπλα στον ομάδαπιστοίοπαδοίγράφονταςχιλιάδεςχιλιόμετρα. Ενώ δεν θα ξεχάσουμε και τον αγώνα τους όταν βγήκανμπροστά και διοίκησαν για να σώσουν την ομάδα της καρδιάς τους. Αν και διοικητικόςπαράγοντας της ΠΑΕ και εγώ και ο Γιάννηςείμαστεφίλοι με τα περισσότεραπαιδιά. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά τους όμως είναι χαρά μας να τους βλέπουμεσυσπειρωμένους. Δεν περισσεύεικανείς και είναι σπουδαίο να υπάρχεισυσπείρωση από όλες τις γενιές και τις παρέες της Νίκαιας.

Η διοίκηση Τσιριγώτη έχει φροντίσει να εξελίξει τις εγκαταστάσεις στη Νεάπολη παρουσιάζοντας μεγάλο έργο. Επίσης βλέπουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια δίπλα και τον Δήμαρχο Νίκαιας τον κ. Γιώργο Ιωακειμίδη…

Ματώσαμεοικονομικά για τα έργα στην Νεάπολη . Και εμείς ως οικογένειαΤσιριγώτη αλλα και ο ΔήμοςΝίκαιας με μπροστάρη τον Δήμαρχο μας κ.ΓιώργοΙωακειμίδη. Δεν χρειάζεται να αναφερθώαναλυτικά στα έργα. Τα γνωρίζουνόλοι. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι όταν ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ πρέπει να έχεις και τα κότσια να ματώσεις όχι μόνο για ένα καλόρόστεραλλά και για τις απαιτούμενεςεγκαταστάσεις και υποδομές.Αναβαθμίσαμε ένα γήπεδο που είχαν να γίνουνουσιαστικέςεργασίεςδεκάδεςχρόνια και το ανεβάσαμε στο υψηλότεροεπίπεδο . Σειράέχειτώρα το στέγαστρο. Δεν θα πάψουμε να πιέζουμεμέχρι να το καταφέρουμε.

Ποια η άποψη σας για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα συνολικά;

Δυστυχώςέχουμεακόμη πολύ δρόμομέχρι το ποδόσφαιρο να γίνει ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικόπροϊώνεφάμιλλοάλλωνμεγάλωνευρωπαϊκώνπρωταθλημάτων.Πρέπει να μπουν και άλλοικανόνεςπρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει για την ενίσχυση των συλλόγων που αποπνέουν υγείακυρίως στα θέματα των υποδομών και εγκαταστάσεων. Τα ποδοσφαιρικάσωματείαπρέπει να δώσουνακόμημεγαλύτερηβάση στις ακαδημίες ώστε να μπορούμε να μιλάμε στο μέλλον για Ελληνικόποδόσφαιρο.

Ποια η άποψη σας για το έργο των προηγούμενων διοικήσεων στον Ιωνικό;

Δεν θα αναφερθώονομαστικά στην κάθε Διοίκηση που πέρασε από τον Ιωνικό. Ότι και αν πρόσφερε ο καθένας είναι σεβαστό.Όλοι μας και όλοι οι οπαδοίπρέπει να κατανοήσουν ότι όποιος και όσαλεφτά και αν βάζεικάνεις στον Ιωνικό αξιζει σεβασμό.Ακόμη και αν δεν εχει πετύχει τους στόχουςακόμη και αν έχεικάνειλάθη. Δεν αξίζουνσεβασμόόσοιέκανανκακό στην ομάδαείτεπαίζονταςπαιχνίδια εις βάρος της είτεαφήνονταςχρέη.Δόξα τω Θεώ,εμείςείμαστενοικοκυραίοιάνθρωποι και χρέη στον Ιωνικό δεν θα αφήσουμεούτεμισόευρώ.

Και τέλος για να κλείσουμε, ένα σχόλιο για την στήριξη από τους χορηγούς μας…

Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας που κάνουνμεγάληπροσπάθεια από την μεριά τους και ματώνουνοικονομικάπιστεύοντας σε εμάς και Βοηθώντας την Ιστορικήομάδα μας. Εμείς τους θεωρούμεμετόχους και συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή και καλούμεόλους τους οπαδούς να στηρίξουν τις επιχειρήσεις αυτές. Επίσηςκαλώόλους τους φίλους της ομάδας να αγοράσουνόλοιδιάρκειας! Δεν γίνετε να υπάρχουναπαιτήσεις αν δεν υπάρχει έμπρακτη στήριξη από όλους.

Ποιος είναι ο Τάκης Τσιριγώτης

Ο Τάκης Τσιριγώτης, με καταγωγή από την Μάνη, είναι γεννημένος στη Νίκαια (49 ετών). Αποτελεί έναν άνθρωπο δυναμικό, αυτοδημιούργητο με κοινωνική δράση και προφορά τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και στην περιοχή της Νίκαιας. Έχει τελειώσει το τμήμα ψυχολογίας στο Aegean College, μιλάει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα και αποτελεί έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, αφού οικογενειακώς διαθέτουν πέντε πρατήρια ΕΤΕΚΑ εκ των οποίων τα δύο είναι ιδιόκτητα. Ο Ιωνικός αποτελεί την μεγάλη του αγάπη και προσφέρει τα πάντα για την μπλε ιδέα.