social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γκαρσία: Να πανηγυρίσω άνοδο με τη Νίκη Βόλου

Γκαρσία: Να πανηγυρίσω άνοδο με τη Νίκη Βόλου

Ο άσο της Νίκης Βόλου, Λούκας Γκαρσία μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για το τι είπε για τη ζωή του στην Ελλάδα, τη θητεία του στη Νίκη, τον Στάικο Βεργέτη, τη διοίκηση της ομάδας μας και για τους στόχους της;

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν;

- Βρίσκεσαι τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Ελλάδα και στο Βόλο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου, μέχρι στιγμής;

- Όταν αποφασίσαμε, εγώ κι η οικογένειά μου, να έρθουμε στην Ελλάδα, ήμουν πολύ καλά στη Φινλανδία, αγωνιζόμενος σε έναν σπουδαίο σύλλογο. Πολλοί φίλοι μου, όμως, μου είπαν πως αν μετακομίσω στην Ελλάδα, δε θα ήθελα να πάω πουθενά αλλού. Πράγματι, η Ελλάδα είναι μία εκπληκτική χώρα κι ο Βόλος είναι η καλύτερη πόλη που έζησα ποτέ στην Ευρώπη.

- Ποιες είναι οι σκέψεις σου σχετικά με τη Νίκη Βόλου; Ποια είναι τα συναισθήματά σου, παίζοντας για την ομάδα μας;

- Νιώθω ευγνώμων, παίζοντας για τη Νίκη. Όλοι εδώ μου φέρθηκαν άψογα, από την πρώτη μέρα. Συμμετείχαμε πέρσι σε ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο, οι αντίπαλες ομάδες μαρκάρουν σκληρά, συχνά επιλέγουν να "σπάνε" τον ρυθμό του παιχνιδιού με φάουλ και, με αυτόν τον τρόπο, το παιχνίδι αποκτά πολύ αργό ρυθμό. Φέτος το καλοκαίρι, θεωρώ πως χτίστηκε μία ομάδα πολύ δυναμική και ανυπομονώ να το αποδείξουμε, όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

- Τί έχεις να πεις για τον κόσμο της Νίκης;

- Είναι τιμή μου που παίζω για αυτήν την ομάδα και για τους οπαδούς της. Η Νίκη αξίζει να βρίσκεται στην Α' Εθνική, εξαιτίας των πολλών οπαδών της και για το πώς εκείνοι ζουν το ποδόσφαιρο. Πάντα μου φέρονται άψογα, μου έδειξαν, από την αρχή την αγάπη τους. Χθες (σ.σ. Σάββατο) το βράδυ με εξέπληξαν κάποιοι από αυτούς, καθώς ήρθαν έξω από το σπίτι μου κι άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά μου. Θα είμαι πάντα ευγνώμων απέναντί τους.

- Αλήθεια, συνέβη τέτοιο πράγμα;

- Ναι. Έβλεπα μία ταινία και ξαφνικά τους άκουσα να τραγουδούν το όνομά μου, έξω ακριβώς από το σπίτι μου. Ήταν μία όμορφη έκπληξη, μία μοναδική εμπειρία.

- Ποια είναι η άποψή σου, σχετικά με τον Στάικο Βεργέτη; Όλοι λένε πως ο ερχομός του στη Νίκη πέρσι, σας βοήθησε να βελτιωθείτε και να φέρετε νίκες. Ποια είναι η προσωπική σου σχέση μαζί του και τί είναι αυτό που έφερε στην ομάδα, προκειμένου να "μεταμορφωθείτε" αγωνιστικά;

- Από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα ο coach, τα πάντα άλλαξαν. Μας έπεισε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σαν ομάδα, αλλά και ατομικά, άλλαξε τον τρόπο προπονησής μας, δουλέψαμε σκληρότερα και, σιγά-σιγά, παίζαμε καλύτερα κι είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Νομίζω πως το σημαντικότερο πράγμα που μας έδωσε, είναι η μετάδοση της νοοτροπίας του. Άλλαξε την ψυχολογία μας, τον τρόπο που αντιμετωπίζαμε πνευματικά τα παιχνίδια κι αυτό πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο.

Με το που ήρθε στην ομάδα, είχαμε μία συζήτηση και με έκανε να νιώσω πολύ σημαντικός. Από τότε, έχουμε μία εξαιρετική, προσωπική σχέση και νομίζω πως αυτό ισχύει για όλους τους συμπαίκτες μου. Ο Στάικος είναι καλός με όλους.

- Ποια είναι η σχέση σου με τους Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη, καθώς και με όλα τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ; Έχεις καλή σχέση μαζί τους, βοηθούν όλοι, σε σύνολο, να έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής στο Βόλο;

- Σε σχέση με τους δύο πρώτους, μιλώ περισσότερο με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ξεκινήσαμε να έχουμε κάποιες προσωπικές κουβέντες, στην αρχή της περσινής σεζόν, όταν η ομάδα δεν πήγαινε τόσο καλά και τα αποτελέσματα δεν έρχονταν. Αναζητούσαμε μαζί τον τρόπο που θα αλλάξει όλο αυτό, πώς θα έρθουν οι νίκες, πώς θα βελτιωθεί η ατμόσφαιρα. Έχω μία εξαιρετική σχέση και με τους δύο, μου συμπεριφέρθηκαν έξοχα, όταν έχασα τον πατέρα μου, πριν λίγο καιρό, κι αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ, θα τους είμαι πάντα ευγνώμων.

Όσον αφορά όλους τους υπόλοιπους, είναι πάντα ενήμεροι σχετικά με εμάς, επικοινωνούν συνεχώς μαζί μας. Ακόμα και τώρα που η κατάσταση είναι περίεργη και δε ξέρουμε τί θα γίνει με το πρωτάθλημα, είναι εκεί για εμάς. Ειδικά εμείς, οι ξένοι ποδοσφαιριστές, που είμαστε μακριά από τις οικογένειές μας και περνάμε λίγο δυσκολότερα την όλη περίσταση, παίρνουμε δύναμη και σημαντική βοήθεια απ' όλα τα στελέχη της ομάδας.

- Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή σου, μέχρι στιγμής, με τη φανέλα της Νίκης και ποιος είναι ο στόχος σου για το μέλλον, φορώντας τα κυανόλευκα;

- Δε μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Προτιμώ να κρατήσω για μένα όλες τις νίκες που πετύχαμε πέρσι, ως ομάδα, και να αναφέρω ότι μέγιστος στόχος μου είναι ο στόχος όλων μας, να ανέβουμε στην παραπάνω κατηγορία.

- Τέλος, θέλω να στείλεις το δικό σου μήνυμα στον κόσμο της ομάδας μας...

- Θέλω να πω σε όλους χρόνια πολλά και να προσέχουν τους εαυτούς τους και τον διπλανό τους. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας, αυτή που διανύουμε. Θεού θέλοντος, σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα γιορτάσουμε ξανά όλοι μαζί.

- Να γιορτάσουμε την άνοδό μας στην παραπάνω κατηγορία;

- Ναι, αυτός είναι ο στόχος. Αλλά θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε, βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι.

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35