social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Χαντές στο «ΦΩΣ»: «Θα γίνουν τρομερά μπαράζ»

Χαντές στο «ΦΩΣ»: «Θα γίνουν τρομερά μπαράζ»

Συνέντευξη στην εφημερίδα "ΦΩΣ" και στον δημοσιογράφο Θέμη Σινάνογλου παραχώρησε ο προπονητής του ΓΣ Ηλιούπολης, Βαγγέλης Χαντές, όπου αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ομάδας του καθώς και στα επερχόμενα μπαράζ.

Αναλυτικά, το απόσπασμα

Ο Βαγγέλης Χαντές είναι προπονητής με σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια και σε όποια ομάδα έχει πάει έχει φέρει αποτελέσματα. Φέτος πήγε στην Ηλιούπολη, πήρε το Κύπελλο ΕΠΣΑ πριν από λίγες ημέρες, πήρε και το πρωτάθλημα με μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο Φωστήρα στον όμιλο της Γ' Εθνικής. Και ξεκινάνε τα μπαράζ με τους 7 πρώτους όλων των ομίλων για την άνοδο στην Superleague 2. 

-Κατακτήσατε το κύπελλο. Σας ενδιέφερε πολύ;

Είναι το Κύπελλο ΕΠΣΑ, στο οποίο συμμετέχουν όλες οι ομάδες από την Ένωση Αθηνών και της Γ' Εθνικής. Είχαμε κάνει διαχείριση κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά αφού φτάσαμε στον τελικό, το θέλαμε πάρα πολύ. Η Ηλιούπολη είχε να πάρει αυτό το κύπελλο 44 χρόνια. Βέβαια το πρωτάθλημα ήταν ο πρώτος στόχος μας και η άνοδος στην SL2. 

 

-Έχει η Ηλιούπολη το πιο ψηλό μπάτζετ;

Όχι. Το πιο ψηλό μπάτζετ το είχε η Σαντορίνη. Ο όμιλός μας θεωρείτο ο πιο δύσκολος. Είχε την Ηλιούπολη, τον Φωστήρα, τη Σαντορίνη, τρεις ομάδες που θεωρούνταν φαβορί. Πή ραμε ισχυρό προβάδισμα βαθμολογικό από την αρχή και το κρατήσαμε ως το τέλος. Τερματίσαμε πρώτοι με 9 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Φωστήρα.

 

-Πότε αρχίζουν τα μπαράζ;

Ακόμα περιμένουμε τις ημερομηνίες. Θα παίξουν οι 7 πρωταθλητές σε 6 αγωνιστικές, 3 εντός έδρας και 3 εκτός έδρας.

 

-Οι ομάδες που αντιμετωπίζετε στα μπαράζ καλές;

Καλές και ιστορικές. Πιστέυω όμως στην ομάδα μου. Ανεβαίνουν 4 ομάδες και πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς μέσα σε αυτές.

 

-Δύσκολο το πρόγραμμα σας;

Το αν ένα πρόγραμμα είναι εύκολο ή δύσκολο εξαρτάται από την αγωνιστική παρουσία μιας ομάδας και τα αποτελέσματα. Θεωρώ όμως ότι είναι καλό που ξεκινάμε εκτός έδρας, διότι έχουμε λιγότερο άγχος. Και επίσης καλό είναι που τελειώνουμε με 2 ματς στην έδρα μας. Θα γίνουν τρομερά μπαράζ πιστεύω.

 

-Ποιοι είναι οι πιο δυνατοί σας αντί παλοι κατά τη γνώμη σου;

Οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές. Σίγουρα η δυναμική της Προοδευτικής και της Παναχαϊκής είναι μεγαλύτερη από τους υπόλοιπους, αλλά αγωνιστικά οι διαφορές είναι πολύ μικρές.

 

-Πες μου κάτι που δεν ξέρει πολύς κόσμος για εσένα και την Ηλιούπολη.

Η Ηλιούπολη είναι η ομάδα μου! Είναι η ομάδα που έχει παίξει ο πατέρας μου ποδόσφαιρο, είναι η ομάδα από την οποία ξεκίνησα κι εγώ ως ποδοσφαιριστής. Είναι η πρώτη φορά που την ανέλαβα ως προπονητής φέτος. Και είναι η περιοχή στην οποία μεγάλωσα!

 

-Ο κόσμος της Ηλιούπολης γιατί είναι μακριά τα τελευταία χρόνια;

Φέτος ο κόσμος αγκάλιασε την ομάδα, η αλήθεια είναι ότι η κρίση και η πανδημία επηρέασαν την παρουσία των φιλάθλων τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε τον κόσμο να επιστρέψει μαζικά στο γήπεδο, διότι ο κόσμος της Ηλιούπολης είναι η πραγματική δύναμη της ομάδας.

 

-Ο μακροπρόθεσμος στόχος ποιος είναι;

Το καλοκαίρι, όταν μίλησα με τη διοίκηση, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκ 2 και η σταθεροποίηση εκεί, να φτιάξουμε και καλές ακαδημίες, να αξιοποιήσουμε τα δικά μας παιδιά.

 

-Με το γήπεδο τι θα γίνει; Πρέπει να αναβαθμιστεί για να παίζετε στη Σούπερ Λίγκα 2.

Ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες, ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον δήμαρχο. Να ξέρεις έχουμε πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, είναι από τα καλύτερα φυσικά χόρτα στην Αθήνα!

 

-Πόσο δύσκολο είναι να παίζετε σε πλαστικό χόρτο σε αντίπαλες έδρες. Πολλές ομάδες έχουν πλαστικό στη Γ' Εθνική.

Κάνουμε μία βδομάδα προπόνηση σε φυσικό χόρτο και μία βδομάδα προπόνηση σε πλαστικό. Είμαστε συνηθίσμένοι.

 

-Αγωνιστικά ποιο είναι φέτος το ατού της Ηλιούπολης;

Η ομάδα έδειξε μεγάλη σταθερότητα, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, εξα σφάλισε πρώτη από όλες τις ομάδες της Γ' Εθνικής τη συμμετοχή της στα μπαράζ! Το ατού μας είναι η σταθερότητα που δείξαμε.

 

-Πες μου τώρα για τον θάνατο του Λάμπη τις πρώτες μέρες του 2022. Από τι πέθανε;

Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο. Και η νεκροψία αυτό έδειξε. Ζήσαμε ό,τι χειρότερο μπορεί να ζήσει μια ομάδα και ακόμα δεν το έχουμε ξεπεράσει. Τον σκεφτόμαστε συνέχεια στα αποδυτήρια και θεωρώ ότι ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει. Είναι ένας βουβός πόνος. Μπροστά στα μάτια μας χάσαμε το παιδί. Ένα παιδί 21 χρόνων.

 

Τι είχε κάνει με τα εμβόλια και τον κορονοϊό;

Ήταν εμβολιασμένος με δύο δόσεις, νόσησε με κορονοϊό ενάμιση μήνα πριν πεθάνει, επανήλθε σταδιακά στις προπονήσεις, είχε κάνει όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις και ακόμα περισσότερες. Τον βάλαμε στο πρώτο ματς 10 λεπτά, στο δεύτερο ματς 25 λεπτά, στο επόμενο ματς ξεκίνησε βασικός και στο 3ο λεπτό κατέρρευσε. Δεν ήταν δηλαδή από καταπόνηση.

 

Τι παιδί ήταν;

Ένα φοβερό παιδί, πολύ προσηλωμένο σε αυτό που έκανε, γεμάτος ενέργεια και ζωή. Και με ταλέντο. Φέτος είχε πάρα πολύ καλή εικόνα, πάταγε καλύτερα στο γήπεδο, είχε εξελιχθεί. Κάθε επιτυχία που κάνουμε θέλουμε να την αφιερώνουμε σε εκείνον και στην οικογένειά του που θρηνεί. Μας έχει συσπειρώσει αυτό το τραγικό συμβάν, μας έχει κάνει οικογένεια στο πώς το διαχειριζόμαστε. Είναι πολύ βαρύ αυτό που πάθαμε, 21 ετών παίκτης μας, νέο παιδί.


Σχετικά άρθρα

Το ευχαριστώ του Αλσίνιο Σόουζα στην Ηλιούπολη

Γάγγος και Τσατσαρής μιλούν για το νέο ξεκίνημα της Ηλιούπολης [VID]

Τσερκώνης η επόμενη ανανέωση στον Άρη Πετρούπολης

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35