social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γ' Εθνική – Μπαράζ ανόδου: Μία κωλυσιεργία που ενισχύει την καχυποψία...

Γ' Εθνική – Μπαράζ ανόδου: Μία κωλυσιεργία που ενισχύει την καχυποψία...

Περισσότερο από έναν μήνα πριν, συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου, η ΑΕ Λευκίμμης έπαιρνε στην έδρα της το νικηφόρο αποτέλεσμα (1-0) που ζητούσε στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής και πανηγύριζε την παραμονή της στη Γ' Εθνικής.

«Γκρέμιζε», συγχρόνως, από την κορυφή του 2ου ομίλου τον αντίπαλό της, τον Μακεδονικό, δίνοντας τη δυνατότητα στην Κοζάνη να βρεθεί στην πρώτη θέση και να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου με προορισμό τη Super League 2. Ένας μήνας, όμως, έχει συμπληρωθεί και από την ένσταση που υπέβαλε ο Μακεδονικός για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Θεοδωράκη από πλευράς ΑΕΛ, με την οποία η αντιπαράθεση των δύο ομάδων μεταφέρονταν στο δικαστικό πεδίο. Οι πιο... απαισιόδοξοι εκτιμούσαν τότε ότι μία πιθανή ημερομηνία έναρξης των αγώνων μπαράζ θα ήταν η 8η Μαΐου.

Κι, όμως, έχουμε ήδη υπερβεί κατά μία μέρα την προαναφερθείσα ημερομηνία και όχι μόνο δεν έχει κυλήσει η μπάλα, αλλά η υπόθεση εξακολουθεί να... αναζητείται στις δικαστικές αίθουσες! Μετά τις -πράγματι- συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες το θέμα εκδικάστηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στον πρώτο βαθμό (η απόφαση με την οποία απορρίπονταν η ένσταση του Μακεδονικού δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας στις 15 Απριλίου), παρατηρείται μία παρατεταμένη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων, στην οποία απευθύνθηκε ο σύλλογος της Νεάπολης, σε μία προσπάθειά του να εξαντλήσει τα περιθώρια δικαίωσής του. Το γεγονός ότι μεσολάβησαν αρκετές ημέρες αργίας, θα συνιστούσαν περισσότερο πρόφαση παρά αιτιολογία, αφού ήδη διανύουμε την τρίτη εβδομάδα μετά την Κυριακή του Πάσχα και απόφαση δεν έχει υπάρξει ακόμα.

Ίσως το μικρότερο... κακό από αυτή την ιστορία είναι ότι η Εκτελεστική Επιτροπή αδυνατεί να κηρύξει την έναρξη των μπαράζ και οι υπόλοιπες πρωταθλήτριες ομάδες αναγκάζονται να βρίσκουν τρόπους να παραμένουν σε καλά αγωνιστικά επίπεδα με συνεχείς προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια. Το κρισιμότερο και, σαφώς, πιο επικίνδυνο, είναι το γεγονός ότι με αυτή την κωλυσιεργία πλήττεται η αξιοπιστία όχι απλώς του πρωταθλήματος, αλλά και των ίδιων των δικαστικών οργάνων, που -για άγνωστο λόγο- ολιγωρούν και δεν οδηγούνται σε μία απόφαση. Εύλογο είναι αυτή η κωλυσιεργία να μετατρέπεται σε μήτρα της καχυποψίας και των συνεπαγόμενων «σεναρίων», τα οποία αφενός ρίχνουν νερό στον μύλο της αναξιοπιστίας, αφετέρου «δηλητηριάζουν» το υγιές κομμάτι της αθλητικής κοινότητας, δοκιμάζοντας εκ νέου τις αντοχές του.

Ευχής έργο είναι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να μην αφήσει να περάσει άλλος χρόνος και να εκδώσει, ει δυνατόν και αύριο (10/5), την πολυαναμενόμενη απόφασή της για τη δικαστική διαμάχη που κυριαρχεί τον τελευταίο μήνα και δεν επιτρέπει να ξεκινήσουν οι αγώνες μπαράζ στους οποίους θα κριθεί η άνοδος, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35