social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Δικαίωση για ΑΕ Λευκίμμης-Κοζάνη, το «μπαλάκι» στην ΕΠΟ

Δικαίωση για ΑΕ Λευκίμμης-Κοζάνη, το «μπαλάκι» στην ΕΠΟ

Η δικαστική υπόθεση, που απασχολεί τον κόσμο της Γ' Εθνικής το τελευταίο τρίμηνο και απειλεί με παράλυση τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν, βρέθηκε ξανά σήμερα (5/7) σε πρώτο πλάνο.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση από το CAS, στο οποίο είχαν προσφύγει η ΑΕ Λευκίμμης και η Κοζάνη για να βρουν τη... χαμένη τους δικαίωση από την Επιτροπή Εφέσεων, εκδόθηκε σήμερα και δικαιώνει εν μέρει τα δύο σωματεία. Στην απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου σημειώνεται ότι οι εφέσεις των δύο ομάδων «επικυρώνονται μερικώς», με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να «τοποθετείται κατά μέρος» και να αντικαθίσταται από μία νέα, που αναφέρει αφενός ότι «ο ισχυρισμός του Μακεδονικού κατά της ΑΕ Λευκίμμης στις 8 Απριλίου 2022 απορρίπτεται», αφετέρου ότι η ΑΕ Λευκίμμης κρατάει τη νίκη στον αγώνα, δεν της αφαιρούνται καθόλου βαθμοί και δεν της επιβάλλεται κανενός είδους πρόστιμο.

Στη συνέχεια της απόφασης, ωστόσο, τονίζεται πως κρίνονται ως ανεπίτρεπτες οι αιτήσεις της ΑΕ Λευκίμμης και της Κοζάνης να απευθυνθεί διαταγή προς την ΕΠΟ για επιστροφή τους στην 6η και την 1η θέση του 2ου ομίλου, αντιστοίχως. Με μία πρώτη ανάγνωση της απόφασης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως οξύμωρο σχήμα να δικαιώνονται οι δύο ομάδες, αλλά να μην εκτελείται στην πράξη η δικαίωσή τους. Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, το CAS δηλώνει επί της ουσίας αναρμόδιο να προχωρήσει σε παρέμβαση στη βαθμολογία, αφήνοντας τη σχετική ευθύνη στην αρμόδια Αρχή, που δεν είναι άλλη από την ίδια την ΕΠΟ. Με βάση και την ακριβή ερμηνεία που θα λάβει από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για το περιεχόμενο της απόφασης του CAS, η Εκτελεστική Επιτροπή θα κληθεί να επικυρώσει τη βαθμολογία στον 2ο όμιλο και εν συνεχεία, να πάρει αποφάσεις, αναλόγως με τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί, σε μία υπόθεση την οποία -πέρα από τις εμπλεκόμενες ομάδες- παρακολουθούν στενά τόσο οι υπόλοιποι πρωταθλητές, όσο και οι δευτεραθλητές των ομίλων. 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35