social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Σπουδαία κίνηση με Όμο η Προοδευτική

Σπουδαία κίνηση με Όμο η Προοδευτική

Η πρόκριση επί του Εθνικού Πειραιά για το Κύπελλο Ελλάδας προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις της Προοδευτικής, με τον πρόεδρο της ομάδας, Αντώνη Αραβαντινό να κάνει κίνηση ματ εντάσσοντας στο δυναμικό του συλλόγου έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος για τον Σουλεϊμάν Ακίν Όμο που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμα που είχε από το Αιγάλεω και τον Πανιώνιο. 

Ο Σουλεϊμάν Όμο γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1985. Πρωτόπαιξε στην Ευρώπη το 2003-04 με την ΦΚ Μόγκρεν όμαδα απο το Μαυροβούνιο.Την επόμενη σεζόν μετακομίζει στα Σκόπια στην πρωταθλήτρια Βόρειας Μακεδονίας Πομπέντα Πριλάπου (ФК Победа Прилеп), με την οποία αγωνίστηκε στον α΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και τη βοήθησε να τερματίσει στην 3η θέση στο πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας μια θέση στο επόμενο Κύπελλο Ιντερτότο.

Το καλοκαίρι του 2005 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αιγάλεω, με το οποίο αγωνίστηκε για δύο χρονιές στην Α΄ Εθνική. Έκανε ντεμπούτο στην Α΄ Εθνική στις 27 Αυγούστου 2005 στο ματς Καλλιθέα-Αιγάλεω: 1-1. Έμεινε στην ομάδα ως και τη σεζόν 2007-08 (συνολικά τρεις σεζόν), που το Αιγάλεω αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική.

Το 2008-09 έπαιξε στον Ηλυσιακό στη Β΄ Εθνική. Τον Ιούνιο του 2009 υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε ως βασικός για τρεις σεζόν. Την περίοδο 2012-13 δεν ήταν στα αγωνιστικά πλάνα του νέου προπονητή Δημήτρη Ελευθερόπουλου και τον Ιανουάριο του 2013 αποδεσμεύτηκε. Το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας ενός έτους με την ομάδα του Τυρνάβου (Football League) όπου αγωνίστηκε ως βασικός. Επόμενος σταθμός του πολύπειρου μέσου η Ερμιονίδα (Football League), όπου επισης αγωνίστηκε ως βασικός με 32 συμμετοχές, σημειώνοντας 4 γκολ.

Κέρκυρα, Αχαρναϊκός, Λαμία, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός ήταν οι ομάδες που αποτέλεσαν τους επόμενους σταθμούς της καριέρας του Νιγηριανού άσου πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35