social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Συνεργασία Αιολικού Με «Πέλαγο»

Συνεργασία Αιολικού Με «Πέλαγο»

3 Μαΐου 2021 - Μυτιλήνη, Λέσβος, Ελλάδα - Ο «ΑΕΠΣ Αιολικός» ανακοινώνει συνεργασία με το «Πέλαγο»

Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΑΙΟΛΙΚΟΣ» ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την επίσημη συνεργασία του με Μουσικό Εντευκτήριο «Πέλαγο», σε μια ευρεία γκάμα πολιτιστικών δράσεων.

Αξιοποιώντας την πολυποίκιλη πολιτιστική δράση του «Πελάγου» και ταυτόχρονα τη δυναμική επίδραση του «ΑΙΟΛΙΚΟΥ» στο νησί μας, αλλά και συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο, η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των μελών – εθελοντών του Μουσικού Εντευκτηρίου, αλλά και των φίλων της ομάδας μας εντός και εκτός Ελλάδας, με τις ρίζες τους, τη γενέτειρά τους, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Παράλληλα, «ΑΙΟΛΙΚΟΣ» και «Πέλαγο» θα συνεργαστούν στενά ώστε να υπηρετήσουν το κοινό όραμα της καλύτερης και ποιοτικότερης τουριστικής προβολής και ανάδειξης της Λέσβου μέσα από την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας, διοργανώνοντας εργαστήρια και σεμινάρια σε Έλληνες και ξένους, όπου θα περιλαμβάνονται μουσική και ξένες γλώσσες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Λίγα λόγια για τον Αιολικό

Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «ΑΙΟΛΙΚΟΣ» ιδρύθηκε το 1975, μετά από τη συγχώνευση του Άτλαντα και του Απόλλωνα Μυτιλήνης. Στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας, έχει αγωνιστεί ως και στη Β’ Εθνική κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα έχει αναδειχθεί δύο φορές Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας, κατακτώντας το τρόπαιο τις περιόδους 1981-82 και 2001-02, παίζοντας ξανά στον τελικό το 2003-04. Είναι επίσης πολυνίκης σύλλογος του νησιού στη διοργάνωση του Κυπέλλου Λέσβου, μετρώντας συνολικά 19 κατακτήσεις.

Ως ο πιο ιστορικός αθλητικός σύλλογος του Βορείου Αιγαίου, ο Αιολικός αποτελεί σήμα κατατεθέν της Λέσβου, χάρη στην πολύχρονη παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες, έχοντας αγωνιστεί σχεδόν σε κάθε Νομό της χώρας μας, διαφημίζοντας το νησί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Αιολικός στηρίζει διαχρονικά και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου, διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε κοινές δράσεις, ενώ δηλώνει πάντοτε παρών σε εκδηλώσεις με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, ευαισθητοποιώντας συχνά τη μεγάλη φίλαθλη κοινότητα του νησιού και συνολικά την τοπική κοινωνία για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων ή μεμονωμένων συμπολιτών μας σε ανάγκη.

ΑΕΠΣ Αιολικός

Μυτιλήνη, Λέσβος

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιστοσελίδα: www.aiolikos.gr

Λίγα λόγια για την Κοιν.Σ.Επ. «Πέλαγο»

Το Μουσικό Εντευκτήριο «Πέλαγο» είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικής και Συλλογικής Ωφέλειας (Κοιν.Σ.Επ) µε έδρα τη Μυτιλήνη, Σκρα 42 στη Λέσβο.

Σκοπός της Κοιν.Σ.Επ «Πέλαγο» είναι η παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση της συλλογικότητας, για τον πολιτισµό, το περιβάλλον, την οικολογία, την εκπαίδευση, τις παροχές κοινής ωφέλειας, την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, τη διάδοση και διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων, και ειδικότερα τη διατήρηση και προβολή της μουσικής παράδοσης και των παραδοσιακών τεχνών της Λέσβου, του Β. Αιγαίου και του Αιγαίου γενικότερα, που προάγουν το τοπικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Ενδεικτικά το «Πέλαγο» αποσκοπεί στη δημιουργία πολυχώρου - μουσικού εντευκτηρίου που θα λειτουργεί ως κέντρο μουσικής έρευνας, καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης και θα παρέχει και υπηρεσίες παραδοσιακού καφενείου προκειμένου να υποστηρίξει και απασχολήσει τις ευπαθείς οµάδες των εντόπιων παραδοσιακών και σύγχρονων μουσικών, χορευτών και καλλιτεχνών γενικότερα για την απώτερη διατήρηση και προβολή του καλλιτεχνικού και γαστρονομικού αιγαιακού πολιτισμού.

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΠΕΛΑΓΟ»

Σκρα 42, Μυτιλήνη, Λέσβος

Τηλ: +30 2251 303382

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιστοσελίδα: www.pelago.gr


Σχετικά άρθρα

Φωστήρας: Τα έργα συνεχίζονται στο «Σπύρος Γιαλαμπίδης»

Βελιτζέλος: Η ομάδα δεν είναι στον βαθμό ετοιμότητας που θέλω (vid)

Απόλλων Σμύρνης: Επιστολή στην ΕΠΟ για τη διαιτησία

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35