social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Κουλούρης: Έδρα του Εθνικού Πειραιά το γήπεδο των Αγίων Αναργύρων εκτός αν...

Κουλούρης: Έδρα του Εθνικού Πειραιά το γήπεδο των Αγίων Αναργύρων εκτός αν...

Ο Εθνικός Πειραιά έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια φέτος και αυτό οφείλεται στον βασικό χρηματοδότη και πρόεδρο του, Δημήτρη Κουλούρη.

Ο γνωστός επιχειρηματίας που έχει ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας παραχώρησε συνέντευξη όπου αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα το γηπεδικό, στους στόχους της καθώς και σε πολλά άλλα ζητήματα.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του

Όπως έχουμε ξαναπει είναι μεγάλη τιμή να ηγείσαι μιας ομάδας όπως ο Εθνικός Πειραιά που έχει κάνει τη δική της ξεχωριστή διαδρομή στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας σημειώσει πολλές επιτυχίες. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην ομάδα αντιμετώπισα πάρα πολλά προβλήματα. Μια ομάδα που παρέπαιε, προσπαθούσε να μείνει στην τρίτη κατηγορία και το πιο πιθανό ήταν να έπεφτε στο τοπικό πρωτάθλημα. Κάναμε κάποιες πυροσβεστικές παρεμβάσεις, κατορθώσαμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Γ' Εθνική και τώρα με ένα άλλο σχεδιασμό, με ένα άλλο ρόστερ έχουμε βλέψεις για πολύ ψηλότερα. Δεν φτάνει όμως το ρόστερ και οι παίκτες, αλλά και η οργάνωση που πρέπει να βελτιωθεί. Και εκεί είχαμε πάρα πολλά προβλήματα.

 

-Με το γηπεδικό θέμα τι ακριβώς συμβαίνει;
Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Το γηπεδικό. Μια τόσο ιστορική ομάδα όπως ο Εθνικός Πειραιά να είναι περιπλανώμενος για να μην πω τσιγγάνος και να ψάχνει κάθε χρόνο να δει που θα αγωνιστεί και που θα κάνει προπόνηση. Είναι ένα πράγμα που ξεφεύγει από οποιαδήποτε λογική σκέψη. Περιμέναμε κάποια βοήθεια από το Δήμο Πειραιά, δυστυχώς όμως αυτή η βοήθεια δεν ήρθε. Μια βοήθεια που είχε να κάνει με το προπονητικό κέντρο, δεν υπάρχει πλέον αφού σήμερα (σ.σ. Χθες) έκλεισε.

 

-Ποιος ήταν ο λόγος που έκλεισε το γήπεδο;

Επειδή δεν τα... έβρισκαν μεταξύ τους. Δικαιολογίες γελοίες με λίγα λόγια. Εγώ ξέρω ότι την Κυριακή έχω ματς Κυπέλλου με το Κερατσίνι, το Κερατσίνι αυτή τη στιγμή κάνει την προπόνηση του κανονικά και εμείς ψάχνουμε γήπεδο. Ο κόσμος του Εθνικού και του Πειραιά μπορεί να δει τι συμβαίνει και να σχηματίσει άποψη. Εγώ απλά παραθέτω τα γεγονότα. Όσον αφορά την οργάνωση του Εθνικού προχωράμε, κάνουμε συζητήσεις για γήπεδο, προπονητικό κέντρο. Ήδη έχουμε βρει έδρα στη φιλόξενη πόλη των Αγίων Αναργυρων και ευχαριστώ τον Δήμαρχο που μπόρεσε να κάνει ότι δεν έκανε ο Δήμος Πειραιά, να μας βρει μια έδρα. Νιώθω υποχρεωμένος για τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων καθώς μας δίνει και μια προπόνηση. Γενικά είμαστε κάπως στον αέρα αφού προσπαθούμε να δουμε τι θα γίνει με το γήπεδο του ΣΕΦ. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα εξισορροπηθεί. Εμείς οι ομάδες που προπονούμαστε σε αυτό το μέρος λειτουργούσαμε αρμονικά, και ξαφνικά τα πάντα ανατράπηκαν από τον ΟΠΑΝ χωρίς να καταλάβω το γιατί. Τη στιγμή που όλες οι ομάδες τα είχαμε βρει, η επιτροπή σταδίου που απαρτίζεται από τις ομάδες είχε δώσει τη λύση, ποιος ο λόγος να γίνουν όλα αυτά; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Αλλά δεν είναι το μόνο πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω στη λειτουργία του ΟΠΑΝ και του Δήμου, αλλά τι να κάνουμε... Με αυτούς έχουμε να κάνουμε και με αυτούς θα προχωρήσουμε.

-Το γήπεδο των Αγιων Αναργύρων έχει 'κλειδώσει' ως έδρα σας;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει 'κλειδώσει', ναι, αλλά περιμένω μια απάντηση την επόμενη εβδομάδα για κάτι πολύ καλύτερο. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Εάν γίνει θα το μάθετε σύντομα, αλλά μέχρι σήμερα που μιλάμε, η έδρα μας είναι το γήπεδο των Αγίων Αναργυρων. Τον επόμενο αγώνα Κυπέλλου με το Κερατσίνι θα το δώσουμε στους Αγίους Αναργυρους.

 

-Το σχόλιο σας που το γηπεδικό σας θέμα έφτασε ως τη Βουλή

Φτάσαμε σε σημείο η Βουλή την Ελλήνων να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να υποβληθεί σχετική ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς. Στον Υπουργού Αθλητισμό και στον Υπουργό Εσωτερικών. Είμαι σε αναμονή της απάντησης που θα δώσουν και των ενεργειών που προτίθενται να κάνουν. Είμαστε μια ομάδα από το 1923, έχουμε προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό τα μέγιστα και εξακολουθούμε να προσφέρουμε. Θεωρώ ότι δικαιούμαστε τουλάχιστον ό,τι και οι υπόλοιποι. Μια έδρα. Είμαι η μοναδική ομάδα στον Πειραιά με πρόβλημα και δεν έχουμε τη βοήθεια του Δήμου.

 

-Από τα όσα αναφέρετε να υποθέσουμε ότι υπάρχει ρίξη ανάμεσα στον Εθνικό και στον Δήμο;

Όχι δεν ισχύει αυτό. Προσπαθούμε να διεκδικήσουμε από τον Δήμο αυτά που δικαιούμαστε. Θεωρώ ότι και ο Δήμος δεν θα έχει τη δυνατότητα να μας παρέχει περισσότερα πράγματα, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να σταματούμε να διεκδικούμε. Άλλες ομάδες που δεν έχουν το δικό μας διαμέτρημα, έχουν την έδρα τους, το προπονητήριο τους και ανήκουν σε μικρότερες κατηγορίες και πολύ καλά κάνουν. Εγώ δεν έχω κάτι με τις ομάδες, ούτε ζηλεύω απλά ζητάω για τον Εθνικό, το λιγότερο δυνατό, μια έδρα. Δεν είναι δυνατόν με τέτοια μεγάλη ιστορία και προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό να ειναι ο περιπλανώμενος τσιγγάνος των γηπέδων. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα ακόμη και για την ελληνική πολιτεία.

-Στις συζητήσεις που έχετε κάνει με τον Δήμο Πειραιά, τι απαντήσεις έχετε πάρει;

Είχαμε λάβει κάποιες δεσμεύσεις, μάλιστα πέρυσι είχε κάνει και μια δήλωση ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης ότι θα ήταν η τελευταία μας χρόνιά στην Καλλιθέα και θα επιστρέφαμε στα πάτρια μας εδάφη. Υπάρχει από την άλλη μια δέσμευση για γήπεδο του Εθνικού στο Σχιστό που εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω. Κάποιος υπουργός πρέπει να κάνει κάτι, κάποιος άλλος πρέπει να το προχωρήσει και τελικά κανείς δεν κάνει τίποτα. Θεωρώ ότι είναι χαμένη υπόθεση. Δεν πιστεύω ότι στο Σχιστό μπορεί να γίνει κάτι. Εμείς σαν Εθνικός κάνουμε κάποιες ενέργειες, για να προχωρήσουμε και να δώσουμε λύση στο γηπεδικό αλλά με το χρόνο θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα. Ακόμη και η ενημέρωση μας θα είναι προσεκτική, διότι όσες φορές προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ως δια μαγείας εμφανίζεται ένα εμπόδιο. Δεν ξέρω γιατί. Όμως όταν δημοσιοποιείται κάτι που έχει να κάνει με το γηπεδικό, ξαφνικά τα πάντα χαλάνε. Γενικά πιστεύω ότι ο Εθνικός δεν είναι επιθυμητός στην πόλη του Πειραιά. Από αυτά που έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα, μια τέτοια εντύπωση έχω σχηματίσει. Είναι πολλοί που λένε ότι φταίει ο Ολυμπιακός και ότι ο Ολυμπιακός κυνηγάει τον Εθνικό. Η άποψη μου είναι ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός ασχολείται με τον Εθνικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Εθνικού είναι οι ίδιοι οι Εθνικοί. Υπάρχουν κάποιοι Εθνικοί που για δικούς τους λόγους ήθελαν την ομάδα να μην πετυχαίνει και προσπαθούσαν γι αυτό. Τώρα που η ομάδα πάει να ανέβει, δημιουργούν χιλιάδες προβλήματα. Έχουν κάποιες θέσεις δεξιά-αριστερά, που μπορούν να επηρεάσουν κάποια πράγματα, και αυτό προσπαθούν να κάνουν. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι αυτό και το μόνο σίγουρο και που πιστεύω είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν σχετίζεται με αυτό. Το πρόβλημα του Εθνικού ειναι οι Εθνικολυμπιακοί όπως τους κατονομάζω εγώ. Δηλαδή είναι οι φίλαθλοι του Εθνικού που προσπαθούν να πουλήσουν εκδούλευση τάχα μου σε κάποια μεριά του Ολυμπιακού και προσπαθούν να κρατήσουν την ομάδα χαμηλά.

-Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να αντιμετωπίζει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με το γηπεδικό;

Είναι πολύ βασικό μειονέκτημα. Είναι μειονέκτημα σε σημείο να σου στερήσει και τον πρωταθλητισμό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη προσπάθεια κάνω με το επιτελείο μου για να μπορούμε να νικήσουμε αυτά τα προβλήματα που μας δημιουργούνται από το γηπεδικό. Είναι και το οικονομικό κόστος μεγάλο και το ψυχολογικό να ψάχνεις κάθε μερα και να μην ξέρεις εάν έχεις γήπεδο και εάν μπορείς να κάνεις προπόνηση. Βέβαια με τη δύναμη που μας δίνει ο κόσμος του Εθνικού, ο πραγματικός κόσμος της ομάδας και η θέληση μας να πετύχουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας εγώ και το επιτελείο μου, θα τα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και θα δούμε τον Εθνικό σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

 

-Μεταγραφικό περιμένουμε κάτι επιπλέον;

Έχω στο μυαλό μου μια με δυο κινήσεις, δεν είναι βέβαιο όμως εάν ολοκληρωθούν διότι πραγματικά θα πάρουμε μόνο παίκτες που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Εχουμε ρόστερ πρωταθλητισμού και η πρώτη μας εμπειρία στη Μύκονο μας έδειξε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αν και δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη. Ο προπονητής μας, Θεόφιλος Καλύβας δουλεύει σωστά και με όρεξη. Το έμψυχο δυναμικό μας είναι άριστο, ενώ έχουμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και η μόνη μας σκέψη είναι η άνοδος του Εθνικού Πειραιά στην Superleague 2. Δεν βλέπουμε τίποτα άλλο. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία.

 

-Πόσο δύσκολος έιναι ο στόχος σας με δεδομένο ότι θα βρείτε απέναντι σας αξιόλογους αντιπάλους;

Σέβομαι όλες τις ομάδες και τον κόπο των παραγόντων καθώς και τα χρήματα που ξοδεύουν για την δημιουργία των ομάδων τους. Δεν φοβάμαι όμως καμία ομάδα. Θεωρώ ότι ο Εθνικός θα είναι η καλύτερη ομάδα φέτος και σε όποιον όμιλο και να πέσουμε εύκολα ή δύσκολα θα ανέβουμε στην Superleague 2.

 

-Για το ματς με το Κερατσίνι ένα σχόλιο;

Είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Για εμάς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Η ομάδα μας είναι απόλυτα έτοιμη για να πετύχει κάτι τέτοιο και προχωράμε έχοντας αυτό το στόχο.

 

-Το μήνυμα σας στον κόσμο του Εθνικού Πειραιά;

Το μήνυμα που στέλνω είναι η κινητοποίηση και η ενότητα μαζί με την ομάδα. Ο κόσμος για εμάς είναι το μεγαλύτερο μας όπλο. Δεν έχουμε κάπου αλλού να ακουμπήσουμε. Ούτε σε τίποτα περίεργα κέντρα είμαστε κοντά, ούτε σε άλλες καταστάσεις εξίσου περίεργες. Είμαστε μια τίμια και καθαρή ομάδα. Η δύναμη μας είναι οι παίκτες μας, ο προπονητής μας και ο κόσμος μας και το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της δύναμης που θεωρούμε τον κόσμο τον θέλουμε δίπλα μας. Πρέπει ο κόσμος της ομάδας για να ξαναδεί τον Εθνικό εκεί που ονειρεύεται να κινητοποιηθεί. Και να κινητοποιηθεί όχι μόνο δίνοντας μια οικονομική άνεση της ομάδας με το εισιτήριο (γιατί αυτά ήταν τα μοναδικά μας έσοδα) αλλά κάτι περισσότερο. Με τη δύναμη και το πάθος, ο κόσμος μας θα πάρει την ομάδα και θα την σηκώσει στον ουρανό. Οι φίλαθλοι μας έχουν αυτή τη δύναμη. Ο Εθνικός δεν μια τυχαία ομάδα είναι μια ομάδα που παρότι λείπει 20 χρονια από την Σουπερ Λιγκ είναι 10η σε συμμετοχές και λειτουργεί από το 1923 ως οργανισμός. Αυτό σημαίνει οτι οι φίλαθλοι του έχουν δει πολλά. Έχουν δει χαρές, δόξες και λύπες. Τα τελευταία χρόνια βλέπουν μόνο λύπες και έχουν νιώσει μόνο πίκρες αλλά τους καλώ όλους μαζί να πάρουν την ομάδα και να τη σηκώσουν ψηλά. Στόχος μας αποτελεί η Superleague

 

-Σε περίπτωση ανόδου στην SL2 μπορεί η ομάδα να ανταποκριθεί μετά την αυστηροποίηση που υπάρχει από το Υπουργείου Αθλητισμού και την ΕΕΑ;

Πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα. Το πρώτο βήμα είναι να ανέβουμε στην κατηγορία αυτή και έχει γίνει η επένδυση που χρειάζεται. Από τη στιγμή που θα πετύχουμε το στόχο αυτό, να είστε σίγουρος ότι θα γίνει και η δεύτερη επένδυση. Είναι αδιανόητο για εμένα, να έχουμε πετύχει ένα στόχο και να μην μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε στο τέλος.

 

-Η πρόβλεψη σας για τη φετινή χρονιά. Υπάρχει ομάδα που θέλετε να αποφύγετε;

Καμία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θα χαρώ να έχουμε δυνατές ομάδες για να δούμε ωραία ματς. Το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή. Οι σκοπιμότητες αυτού του είδους, όπως για παράδειγμα, να βρω τον αδύναμο κλπ χαλούν την ομορφιά του αθλήματος. Εύχομαι να έχω δυνατούς αντιπάλους, να γίνουν σπουδαία παιχνίδια και να αποδείξουμε σε όλους ότι είμαστε οι καλύτεροι και δίκαια παίρνουμε την άνοδο.


Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35