social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Η Κηφισιά στην επόμενη φάση 1-2 την Αρτάκη

Η Κηφισιά στην επόμενη φάση 1-2 την Αρτάκη

Με ψηλά το κεφάλι αποκλείστηκε ο ΑΟ Ν. Αρτάκης από το Κύπελλο Ελλάδας.

Για λογαριασμό της 3ης φάσης η ομάδα της Εύβοιας αντιμετώπισε την Κηφισιά της Super League 2 και όχι μόνο την κοίταξε στα μάτια, αλλά ήταν και ανώτερη -σε γενικές γραμμές- από την αντίπαλό της, χάνοντας περισσότερες κλασικές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αμφισβητούμενο πέναλτι, η Αρτάκη απάντησε άμεσα, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πάρει το προβάδισμα και τελικά "εκτελέστηκε" με ένα κρύο γκολ στην τελική ευθεία του ματς.

Η ομάδα της Εύβοιας παρατάχθηκε με τον Ντουμάνη κάτω από την εστία, τους Καραμπά και Τσούπρο ακλόνητο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Τσατσαρώνη αριστερό μπακ, στη δεξιά πλευρά τον Στασινόπουλο, δύο ανασταλτικούς μέσους, τους Κωνσταντίνου και Ντελέκο, αριστερό χαφ τον Σταματάκο, στη δεξιά πτέρυγα τον Παπαδάκη, επιτελικό πίσω από τον φορ τον Εσκουρέντο και στην κορυφή τον Ζυγκερίδη.

Η Αρτάκη από τα πρώτα λεπτά μπήκε δυνατά στο γήπεδο και «πάτησε» την αντίπαλη περιοχή, δείχνοντας εξαρχής ότι δεν θα φοβηθεί και θα κοιτάξει στα μάτια την Κηφισιά της Super League 2.

Μετά το 10λεπτο η Κηφισιά άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να πλησιάζει κι αυτή τα ερυθροκίτρινα καρέ και στο 18’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καραμπά στον Γιαννιτσάνη, μια παράβαση που αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους (διαιτητής ήταν ο Πουλόπουλος από τον Πειραιά).

Ο Ντοριβάλ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντουμάνη για το 0-1.

Η Αρτάκη, όχι μόνο δεν πάγωσε από το προβάδισμα της Κηφισιάς, αλλά πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και στο 22’ ο Παπαδάκης κέρδισε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Εσκουρέντο, η μπάλα απομακρύνθηκε, ο Ζυγκερίδης έγινε αποδέκτης, γύρισε υποδειγματικά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Καραμπάς που καιροφυλακτούσε πήρε το αίμα του πίσω (σ.σ. για το πέναλτι) και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 26’ η Αρτάκη με τη φόρα της ισοφάρισης ξαναβγήκε μπροστά και κέρδισε φάουλ δύο μέτρα έξω από την περιοχή.

Ο Εσκουρέντο πήγε πάνω στην μπάλα, αλλά το σουτ πέρασε ψηλά άουτ.

Η Αρτάκη ήταν πιο ΟΜΑΔΑ στον αγωνιστικό χώρο από την Κηφισιά, με καλές συνεργασίες, και τους Εσκουρέντο και Παπαδάκη -κατά κύριο λόγο- να ταλαιπωρούν την άμυνα της αθηναϊκής ομάδας.

Όμως, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ευβοέας γκολκίπερ της Κηφισιάς Θανάσης Μιχελής δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, όπως φυσικά και ο τερματοφύλακας της Αρτάκης Δημήτρης Ντουμάνης. 

Με επιθετικές βλέψεις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και στο β’ ημίχρονο η Αρτάκη, με τον Σταματάκο στο 46’ να περνάει μαγική κάθετη πάσα στον Εσκουρέντο, ο οποίος, όμως, έκανε δυνατή παράλληλη στην αντίπαλη περιοχή και μια υποσχόμενη φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στον αντίποδα, η Κηφισιά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του ΑΟΝΑ, ωστόσο υπήρχαν στιγμές στον τρόπο κυκλοφορίας της μπάλας που δεν έκρυβε την ποιότητα που κουβαλάει.

Στο 51’ η Αρτάκη κέρδισε φάουλ (με τον Ζυγκερίδη, που ανεβάζει στροφές) στην αριστερή πλευρά, το εκτέλεσε ο Εσκουρέντο, αλλά η κεφαλιά του Ζυγκερίδη πέρασε πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Μιχελή.

Από το 50’ η Αρτάκη φάνηκε να δίνει γήπεδο στον αντίπαλο με σκοπό να τον χτυπήσει στην κόντρα με την γρήγορη τριάδα Σταματάκο-Παπαδάκη-Εσκουρέντο και τον Ζυγκερίδη να …τραβάει -πάνω του- με το εκτόπισμά του, αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Στο 60’ ο Πρίτσας για την Κηφισιά επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ από μακριά, αλλά ο Ντουμάνης είδε την  μπάλα να περνάει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του.

Στο 64’ ωραία κούρσα του Ντελέκου (ήταν καλός ανασταλτικά και προσπαθούσε στη δημιουργία του παιχνιδιού) που ανακόπηκε με φάουλ, το στημένο του Εσκουρέντο δεν ήταν καλό, ο Γιαννιτσάνης βγήκε στην κόντρα για την Κηφισιά, αλλά πριν γίνει απειλητικός ο Τσατσαρώνης του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Στο 70’ η Αρτάκη άγγιξε το 2-1, όταν ο Εσκουρέντο εκτέλεσε μακρινό φάουλ και ο Μιχελής σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Στασινόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει το σώμα του και να σουτάρει με αξιώσεις προς την αντίπαλη εστία. Ήταν, πάντως, ακόμη μια απειλητική επίσκεψη της Αρτάκης στα αντίπαλα καρέ, ενώ από την άλλη η Κηφισιά με δύο φορ (Κρητικός και Τετέι) αδυνατούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην ερυθροκίτρινη περιοχή.

Η πρώτη καλή στιγμή της Κηφισιάς καταγράφηκε στο 83’, με τον Στέλιο Κρητικό να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά το γυριστό σουτ που έκανε δεν είχε αντίκρισμα.

Στο 85’ η Αρτάκη έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία της, όταν μετά από 30αρα μπαλιά, μέσα στην μικρή περιοχή ο Λεωνίδας Μεγάλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.

O νόμος του ποδοσφαίρου …τιμώρησε την Αρτάκη στο 88’. Η Κηφισιά σε μια κόντρα επίθεση πάτησε περιοχή από αριστερά με τον Παυλάκη. Αυτός έδωσε ιδανική ασίστ  στον Τετέι και ο έγχρωμος άσος των φιλοξενούμενων με πλασέ εξ επαφής «εκτέλεσε» τον Ντούμανη (ήταν αδύνατο να αντιδράσει) για το 1-2.

Έτσι η Κηφισιά απέδρασε από την Αρτάκη με την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις, όταν όλη η Αρτάκη (και ο Ντουμάνης) είχε βγει μπροστά για την ισοφάριση, η Κηφισιά έχασε δύο καλές φάσεις στην υπεραριθμία με τους Πρίτσα και Τετέι, για να κάνει …τρία τα τέρματά της. Τελικά το 1-2 έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης.

ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ (Νίκος Κουρμπανάς): Ντουμάνης, Τσατσαρώνης, Καραμπάς, Κωνσταντίνου (68’ Χατζηστάμου), Εσκουρέντο (76’ Ζαχαρόπουλος), Παπαδάκης, Τσούπρος, Στασινόπουλος, Σταματάκος, Ζυγκερίδης (68’ Μεγάλος), Ντελέκος.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ν. Κούστας): Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτιματάς, Παυλάκης, Γιαννιτσάνης (67’ Στελ. Κρητικός), Καραγκούνης (67’ Γκότοβος), Παπασάββας (80' Τζέλη), Οικονομίδης (50’ Πρίτσας), Τετέι, Ντοριβάλ.

 

Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35