social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Χρήστος Γιώτης: Πετύχαμε τους στόχους μας

Χρήστος Γιώτης: Πετύχαμε τους στόχους μας

Αρκετά καλή πορεία έκανε φέτος ο Αστέρας Χα'ι'δαρίου στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας, στηριζόμενος κυρίως στις Ακαδημίες του.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας και τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Χρήστος Γιώτης μίλησε στο << Χα'ι'δάρι σήμερα >> και ας δύμε τι είπε...

Πώς είδες την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα; Οι στόχοι που θέσατε στην αρχή της περιόδου έχουν επιτευχθεί;

Η ομάδα ξεκίνησε φέτος με αρκετές αλλαγές από την προηγούμενη σεζόν και στην φιλοσοφία αλλά και στο έμψυχο δυναμικό, δημιουργήσαμε ένα πλάνο με στόχο την λογική συνέχεια της φιλοσοφίας της ακαδημίας και στο αντρικό. Αυτό ήταν φυσικό πως δεν μπορούσε να φανεί από τις πρώτες αγωνιστικές πρωταθλήματος, αλλά όσο προχωρούσε το πρωτάθλημα η ομάδα εμφανιζόταν όλο και καλύτερη. Οι στόχοι ήταν η ομάδα να παρουσιάζει ένα ωραίο ποδόσφαιρο και να φτιάξει έναν κορμό παικτών που την επόμενη χρονιά θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν. Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς θεωρώ πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν.

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος χρησιμοποίησες αρκετούς νέους  ποδοσφαιριστές. Κάποιοι από αυτούς είναι 16-17 χρονών. Είσαι ευχαριστημένος από την αγωνιστική παρουσία τους;

Στην φετινή προσπάθεια του ανδρικού πήραν μέρος και αρκετά παιδιά από την ακαδημία μας. Παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2003, 2004 ακόμα και το 2005, όλοι τους αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, βοήθησαν στο να παρουσιάζει η ομάδα ένα ωραίο ποδόσφαιρο αλλά κι αυτοί να εξελιχθούν ατομικά μέσα από ένα πρωτάθλημα ανδρών. Κάποιοι από αυτούς είχαν μάλιστα και πρωταγωνιστικό ρόλο είτε παίζοντας πολλούς αγώνες είτε σκοράροντας αρκετά γκολ.

Πριν δυο χρόνια η ομάδα έφτασε πολύ κοντά στην άνοδό της στη Β’ κατηγορία. Πιστεύεις ότι ο Αστέρας έχει την προοπτική να πρωταγωνιστήσει σύντομα ξανά στο πρωτάθλημα;

Έχοντας στο μυαλό μας ένα υγιές ποδόσφαιρο και ακολουθώντας πιστά το πλάνο που έχουμε θέσει εγώ και οι συνεργάτες μου πιστεύουμε ότι έχουμε όλα τα εφόδια, ώστε τα επόμενα χρόνια η ομάδα στηριζόμενη στις ακαδημίες της αλλά και στον κορμό έμπειρων ποδοσφαιριστών που έχει φτιαχτεί από την φετινή χρονιά καθώς επίσης και με την προσθήκη κάποιων παικτών θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να ανέβει και κατηγορία. Παρόλα αυτά θέλουμε ως ομάδα να κάνουμε σταθερά βήματα ανόδου και να μην είμαστε ένα πυροτέχνημα όπως έχουμε δει από άλλες ομάδες στο ποδόσφαιρο.

Ως τεχνικός διευθυντής έχεις την ευθύνη για τη λειτουργία της ακαδημίας. Μίλησέ μου για τη δουλειά που γίνεται  στα παιδικά και εφηβικά τμήματα της ομάδας

Στην ακαδημία του Αστέρα φέτος ξεκινήσαμε μαζί τον Παναγιώτη Γκίλα ένα εγχείρημα που έχει ως στόχο την βελτίωση των παιδιών αλλά και την απόλαυση της προπόνησης και του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να δημιουργούμε αθλητές με όλα τα εφόδια για το σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά και για την ένταξη τους στην κοινωνία αύριο. Άλλωστε εμείς οι προπονητές πρέπει να είμαστε τα εργαλεία για τα παιδιά και όχι το αντίθετο. Στόχος μας είναι η εξέλιξη και η καινοτομία και με αυτά τα εφόδια θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε όλα τα τμήματα υποδομής .

Πριν από μερικούς μήνες, ο Αστέρας ανέπτυξε μια ξεχωριστή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης…

Ως Τεχνικός Διευθυντής του Αστέρα Χαϊδαρίου είμαι πολύ περήφανος για τη συνεργασία που κάναμε φέτος με την «Γέφυρα Ζωής», αφού μπορέσαμε να προσφέρουμε χαρά και ελπίδα στα παιδιά που συναντήσαμε εκεί. Αυτό άλλωστε είναι και το κοινωνικό μήνυμα που πρέπει να περνάμε ως σύλλογος. Μαζί γράφουμε την ιστορία της ομάδας μας!


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35