social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αφιέρωμα της εφημερίδας ΦΩΣ στη δεκαετία (2010-2020): Από τα μνημόνια στον κορωνοϊό

Αφιέρωμα της εφημερίδας ΦΩΣ στη δεκαετία (2010-2020): Από τα μνημόνια στον κορωνοϊό

Τη δεκαετία 2010-2020 η χώρα μας βίωσε τη χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το 2008 και την ανακύπτουσα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οικονομική κρίση του 2020.

 

ΤΟ ΑΦΙΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΦΩΣ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑ

Δυο σημαντικά γεγονότα που επηρέασαν σημαντικό τόσο το επαγγελματικό όσο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι κατακόρυφα μειωμένοι προϋπολογισμοί των ομάδων και δη των ερασιτεχνικών, οι άδειες εξέδρες, η απουσία θεάματος στα γήπεδα και οι αποχωρήσεις αρκετών σωματείων από τα πρωταθλήματα, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που διαμορφώνουν την πραγματικότητα στα γηπεδα του Λεκανοπεδίου.

Ο χώρος του ποδοσφαίρου, ο οποίος ταλανιζόταν από τη βία στους αγωνιστικούς χώρους και την παντελή έλλειψη υποδομών, δέχτηκε ακόμη δυο σοβαρά χτυπήματα με την οικονομική κρίση και την πανδημία Τα σημαντικά αυτά γεγονότα άλλαξαν άρδην τις ισορροπίες μεταξύ των ομάδων που ανέπνεαν υγεία και αυτών που ήταν προβληματικές.

Η κρίση ανάγκασε αρκετούς επενδυτές να αποχωρήσουν από το ποδόσφαιρο και τα όνειρα για... σεΐχηδες με πετροδόλαρα αποδείχθηκαν απατηλά. Έτσι αρκετές ομάδες έσβησαν από τον χάρτη και η κρίση τις οδήγησε σε διάλυση. Η δεκαετία που πέρασε έδειξε τα προβλήματα και τους κινδύνους. Δεν φανέρωσε όμως ακόμη τις λύσεις. Δεν μας έδωσε κάποια σημάδια ή εμείς ακόμη δεν είμαστε ικανοί να αποκρυπτογραφήσουμε το... παζλ και φυσικά δεν ξέρουμε πως θα είναι τα χρόνια από το 2021 και πέρα.

Στη συνέχεια θα καταγράψουμε μερικά γεγονότα που σημάδεψαν το αθηναϊκό ποδόσφαιρο από το 2010 μέχρι το 2020.

2010

Η περιπλάνηση μιας... Πολίτισσας

Η περίοδος 2005-2006 βρίσκει την Πέρα Κλουμπ στον 4ο όμιλο της Γ' Αθηνων. Τέσσερις ομάδες μάχονται όλη τη χρονιά και η άνοδος κρίνεται κυριολεκτικά στο νήμα.

Το τέλος του πρωταθλήματος βρίσκει την Πέρα Κλουμπ τέταρτη, πίσω από τον ΑΟ Ανθούπολης, ΑΟ Βύρωνα και Άτλαντα Κυψέλης. Ιδιαίτερα δραματικό ήταν το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο γήπεδο Παπάγου ανάμεσα στην Πέρα Κλουμπ και τον Άτλαντα, το οποίο έληξε ισόπαλο με ουσιαστικό... κερδισμένο τον ΑΟ Βύρωνα. 

137515626_225536485692613_8965574533441839081_n.jpg

Ο ερχομός του Κωνσταντινουπολίτη Κυριαζή στον προεδρικό θώκο το 2006, φέρνει νέα δεδομένα στην ομάδα καθώς τα επόμενα πέντε χρόνια διαδραματίζονται γεγονοτα που δεν είχαν συμβεί τα προηγούμενα πενήντα. Η περίοδος 2006-2007 βρίσκει την Πέρα Κλουμπ πρωταθλήτρια στον 3ο όμιλο της Γ' κατηγορίας ΕΠΣΑ. Στην επόμενη περίοδο η Πέρα Κλουμπ αναδεικνύεται πάλι πρωταθλήτρια στον 1ο όμιλο της Β' Αθηνών. Το 2008 πραγματοποιείται η πρώτη μετακόμιση της ομάδας. Ο πρόεδρος του συλλόγου τη μεταφέρει στο Παλαιό Φάληρο, περιοχή άλλωστε με αρκετούς παλαιούς Κωνσταντινουπολίτες. Η περίοδος 2008-2009 συνοδεύτηκε πάλι με πρωτάθλημα. Ύστερη από σκληρή μάχη με την τότε επίσης πανίσχυρη Αναγέννηση Πετρούπολης, η Πέρα Κλουμπ, Παλαιού Φαλήρου, όπως πλέον ονομάζονταν, κέρδισε τον επίζηλο τίτλο του πρωταθλητή του 2ου ομίλου της Α' ΕΠΣΑ και την άνοδο στην Δ' Εθνική.

Μπορεί εκείνη τη χρονιά ο ένας στόχος (της ανόδου) να επιτεύχθηκε, για τον άλλον όμως (της εδραίωσης της ομάδας στη νέα της γειτονιά) δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο. Ο ζωτικός χώρος της περιοχής του Παλαιού ;Φαλήρου ήταν ήδη κατειλημμένος, κυρίως από τον ΠΑΣ Παλαιού Φαλήρου και την Δάφνη Παλαιού Φαλήρου. Και αν υπήρχε η ελπίδα ότι η νέα ομάδα του Παλαιού Φαλήρου θα αποκτούσε σιγά-σιγά φιλάθλους λόγω της συμμετοχής της σε ανώτερη κατηγορία δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να συγκροτηθούν αξιόλογες ομάδες υποδομών ,καθώς οι ήδη οργανωμένες ακαδημίες που είχαν οι παραπάνω ομάδες το απέκλειαν. 

Η λύση στο θέμα των ακαδημιών, πρόβλημα επιτακτικό για την Δ' Εθνική καθώς ομάδα χωρίς συμμετοχή στο πρωτάθλημα Νέων αυτόματα αποβάλλονταν από το πρωτάθλημα, δόθηκε με μια νέα μετακόμιση. Η νέα περιοχή ήταν αυτή της Κηπούπολης Περιστερίου. Οι ακαδημίες του ΑΟ Κηπούπολης την περίοδο 2009-2010 θα αγωνιστούν ως Πέρα Κλουμπ Κηπούπολης, όπως και η πρώτη ομάδα, με έδρα το γήπεδο της Χρυσούπολης, την παραδοσιακή έδρα της Κηπούπολης. Η Πέρα Κλουμπ Κηπούπολης κατάφερε να τερματίσει έκτη στον 8ο όμιλο της Δ' Εθνικής.

Όμως η συγχώνευση χάλασε μεσούσης της περιόδου και από ένα σημείο και μετά οι ακαδημίας στα πρωταθλήματα και τουρνουά υποδομών της ΕΠΣΑ αγωνίζονταν ξανά ως ΑΟ Κηπούπολης. Η περίοδος 2010-2011 βρίσκει τον ΑΟ Κηπούπολης να συμμετέχει στην Β' Αθηνών και την Πέρα Κλουμπ να απουσιάζει παντελώς από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Βάσει των κανονισμών, ομάδα η οποία για δυο χρόνια δεν παρουσιάζει καμία αθλητική δραστηριότητα διαλύεται. Τελικά τον Σεπτέμβριο του 2011, εμπρός στο φάσμα της διάλυσης κατορθώνει η Πέρα Κλουμπ να δηλώσει συμμετοχή έστω και την ύστατη ώρα στο πρωτάθλημα της Β' Αθηνών. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις την καθιστούν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό στην Γ' κατηγορία όμως αυτή τη στιγμή σημασία έχει ότι αποσοβήθηκε η λύση. 

Σημειωτέο ότι προπονητής της ομάδας ήταν ο Κώστας Ψυρόπουλος, με τον οποίο ο σύλλογος έζησε ιστορικές στιγμές.

 

2011

Από την Α' Αθηνών στην Β' Εθνική 

53382615_411324072777557_2420641107009339392_o.jpg

Το 2011 ο ΑΟΤ Αλίμου - Τραχώνων αναδείχθηκε πρωταθλητής στον πρώτο όμιλο της Α' Αθηνών και μαζί με τον ΑΟ Μελισσίων που πήρε τον τίτλο στο δεύτερο όμιλο σφράγισαν το εισιτήριο της ανόδου για την τότε Δ' Εθνική. Για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή ο ΑΟΤ Αλίμου - Τραχώνων νίκησε στο γήπεδο του Περιστερίου (23-5-2011 ) τον ΑΟ Μελισσίων με 2-1 στην παράταση. Ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Ντεντόπουλος και Καλλιπολίτης, ενώ είχε ισοφαρίσει και είχε στείλει τον αγώνα σε παράταση ο Μπαδήμας . Το 2011-12 ο ΑΟΤ Αλίμου τερμάτισε στην όγδοη θέση του 8ου ομίλου της Δ' Εθνικής με 41 βαθμούς και έμεινε στην κατηγορία, ενώ το 2013-14 δημιουργήθηκε η Γ' Εθνική και έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στον πέμπτο όμιλο και ανέβηκε πανηγυρικά στη Β' Εθνική. Τερμάτισε αήττητος με 10 νίκες και 9 ισοπαλίες και συγκέντρωσε 66 πόντους.

 

2012

Η σύλληψη του Λιγομένου και η διάλυση

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο που συνοδεύει τον 55χρονο προπονητή ποδοσφαίρου Δημήτρη Λιγομένο καθώς περιγράφονται οι νοσηρές επιθυμίες εις βάρος ανηλίκων που προπονούσε. Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, ικανοποιούσε τις ορέξεις του πάνω σε νεαρά άτομα , τα οποία είχαν την ατυχία να πιαστούν στα... δίχτυα του. Το προφίλ του οικείο , έδειχνε έναν άνθρωπο χαμογελαστό, με αγάπη για το ποδόσφαιρο. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από καταγγελία ενός παιδιού-θύματος, το οποίο στην πιο τρυφερή ηλικία βίωσε στα χέρια του προπονητή του Πήγασου Πατησίων τον απόλυτο εφιάλτη. Μετά την καταγγελία υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Τμήματος Ανηλίκων, το οποίο αφού έλαβε υπόψη τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος και συνέλεξε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προέβη στη σύλληψή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αγόρι που κατήγγειλε τα όσα βίωσε στα χέρια του συγκεκριμένου ανθρώπου, δεν είναι ο μόνος, καθώς από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι υπήρξαν κι άλλα (τουλάχιστον τρία παιδιά που είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του. Το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας (8-4-2012) ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων και ασέλγεια κατ εξακολούθησαν με κατάχρηση της ιδιότητάς του, και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Τρία χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 2015, η ποδοσφαιρική ομάδα του Πήγασου Πατησίων ανέστειλε τη λειτουργία της

2013

Έλαμψε ο Αστέρας 2004

Ο Αστέρας 2004 εντυπωσίασε το πανελλήνιο με την αγωνιστική του παρουσία αλλά περισσότερο για την εξωαγωνιστική του δράση. Ήταν η πρώτη ομάδα που πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου επί προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, ενώ έγιναν μέλη του συλλόγου κορυφαίες προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, τις οποίες το σωματείο είχε τη χαρά να επισκεφθεί. Πράγματι, είναι απίστευτα αυτά που έκανε ο σύλλογος της Καισαριανής.

137227465_831119287668851_3045129962559020898_n.jpg

Μάλλιαρης Ήταν κάτι πρωτόγνωρο...

Πρωταγωνιστής όλων αυτών των εκδηλώσεων με τις γνωριμίες του ήταν ο Νίκος Μάλλιαρης, ο οποίος και δήλωσε τα εξής: «Η ομάδα δημιουργήθηκε από νεαρούς ποδοσφαιριστές του Εθνικού Αστέρα που θα έμεναν ελεύθεροι αν δεν γίνονταν επαγγελματίες. Έτσι πήραμε το καταστατικό από το Αρκάδι, μαζί με τον σημερινό γενικό γραμματέα της ΕΠΣ Αθηνών, Γαβρήλο Παπαδόπουλο, και δημιουργήσαμε τον Αστέρα 2004. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2003, αλλά στην ονομασία βάλαμε το 2004 επειδή την επόμενη χρονιά έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε από τη Γ κατηγορία και τον πρώτο χρόνο πετύχαμε 112 γκολ και φτάσαμε μέχρι την Α' Αθηνών, Έγιναν σημαντικά πράγματα που βοήθησαν τα παιδιά να αποκτήσουν προσωπικότητα και αυτο πεποίθηση. Επισκεφθήκαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τους Μίκη Θεοδωράκη, Χάρρυ Κλυνν, Λάκη Λαζόπουλο, Δημήτρη Μητροπάνο , Θάνο Μικρούτσικο, Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Μανώλη Μητσιά, οι οποίοι έγιναν και μέλη του συλλόγου. Επίσης παρακολουθήσαμε παραστάσεις στο Ηρώδειο και στον Λυκαβηττό, μας τίμησε ο ΠΣΑΠ, ενώ είδαμε από κοντά και την προπόνηση της Μπαρτσελόνα, όταν είχε έρθει στην Αθήνα για να παίξει με τον Παναθηναϊκό. Ακόμη, κάναμε επισκέψεις στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα. Αντιλαμβάνεστε πώς ένιωθαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας μας και η εμπειρίες απέκτησαν, ενώ αισθάνονταν και μεγάλη υπερηφάνεια όταν όλα τα ΜΜΕ ασχολούνταν τότε με τον Αστέρα 2004. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Επίσης είχαμε μία ακόμη πρωτοβουλία για τη δενδροφύτευση της περιοχής μας. Την υιοθέτησε η ΕΠΣΑ και πήγαμε μαζί στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και του κάναμε δώρο μία φανέλα της ομάδας. Το 2013 η ομάδα απορροφήθηκε από τον Μικρασιατικό που αγωνίζεται τώρα στην Α' κατηγορία Αθηνών». Προπονητής στον Αστέρα 2004 ήταν ο Βαγγέλης Ιντζέκαρος.

 

2014

Έκανε το τρεμπλ, δεν γεύθηκε την άνοδο

Για τον Πανερυθραϊκό η σεζόν 2013-14 ήταν ονειρική καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα στον δεύτερο όμιλο της Α' κατηγορίας Αθηνών, σήκωσε την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΑ καθώς νίκησε την ΑΕ Ηρακλείου με 1-0, ενώ πήρε και το Κύπελλο Ερασιτεχνών, αφού στον επεισοδιακό τελικό που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Κορίνθου επικράτησε του Ερμή Κιβερίου με 2-1. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών, αλλά εκεί γνώρισε την ήττα στην παράταση από τη Λάρισα με 2-1. Ο κανονικός αγώνας είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1. Το ματς έγινε στο δημοτικό στάδιο Άμφισσας στις 8 Ιουνίου 2014.

cdfceef0329c83aa5f4e6b5f58f09c4a_40763.jpg

Ως πρωταθλητής ο Πανερυθραϊκός μαζί με τον ΑΟ Χαϊδαρίου έδωσαν αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Πειραιά (Εθνικός Πειραιώς και Οδηγήτρια) μετέχοντας στον ένατο όμιλο και το εισιτήριο της ανόδου σφράγισε μόνο ο πρώτος Εθνικός συγκεντρώνοντας 14 βαθμούς με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Δεύτερο το Χαϊδάρι με 10 πόντους, τρίτος ο Πανερυθραϊκός με 6 βαθμούς και τέταρτη η Οδηγήτρια με 4 πόντους. Προπονητής στην ομάδα της Ερυθραίας ήταν ο Αντώνης Τσιμπάκης.

2015

Όταν το Ηράκλειο έκανε περίπατο 

Η αγωνιστική σεζόν 2014-15 ήταν η καλύτερη χρονιά για την ΑΕ Ηρακλείου. Η ομάδα έκανε ξέφρενη πορεία και πήρε τον τίτλο στον πρώτο όμιλο της Α' κατηγορίας με 13 πόντους διαφορά από τον δεύτερο ΑΟ Περιστερίου. Το μεγάλο... μπαμ το έκανε στους αγώνες μπαράζ, όταν και αντιμετώπισε το Αιγάλεω, το Κερατσίνι και τον Ίκαρο Καλλιθέας. Έκανε το «6 στα 6», κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Έτσι το Ηράκλειο ανέβηκε πανηγυρικά στη Γ' Εθνική.

83406521_2802497179772812_206100813221724160_n.jpg

Ψυρόπουλος: Ηγέτης ο Μπελίτσος

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ήταν ο Κώστας Ψυρόπουλος που δεν είχε αναλάβει από το καλοκαίρι, αλλά έπιασε δουλειά τη 2η αγωνιστική. Για το σπουδαίο επίτευγμα ο πετυχημένος κόουτς (είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενες άνοδοι με την Πέρα Κλουμπ) τόνισε τα παρακάτω: «Ο σύλλογος είχε έναν μεγάλο ηγέτη, τον Δημήτρη Μπελίτσο, που παραμένει ακόμη, και πολλούς καλούς συνεργάτες (Σολωμός, Αμαργιωτάκης, Αλεξιάς κ.ά.) και η ομάδα λειτουργούσε άψογα. Είχαμε εξαιρετική ομάδα με σπουδαίους παίκτες, πολλοί πήγαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, που είχαν δίψα για διάκριση. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει τον τίτλο αήττητοι, αλλά προς το φινάλε -και αφού είχαμε εξασφαλίσει τον τίτλο- έπαιξαν νέα παιδιά γιατί το μυαλό μας ήταν στα μπαράζ. Παίξαμε με δυνατές ομάδες, αλλά κάναμε τρομερές εμφανίσεις και πετύχαμε έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ξέραμε ότι σε αυτά τα παιχνίδια δεν επιτρέπονταν τα λάθη και τα περιορίσαμε. Μάλιστα, ουσιαστικά όλους τους αγώνες τούς δώσαμε εκτός έδρας, αφού παίξαμε ως γηπεδούχοι στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας και όχι στη φυσική μας έδρα. Καθοριστική ήταν και η συμπαράσταση των φιλάθλων, εντός και εκτός έδρας».

 

2016

Στα... χαρακώματα με τον Πειραιά

Η απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΟ να ορίσει στο ίδιο γκρουπ τους πρωταθλητές της Αθήνας (Αγιο Ιερόθεο και Αιγάλεω) και του Πειραιά (Προοδευτική και Αετό Κορυδαλλού) έβαλε.... φωτιά στα μπαράζ για την άνοδο δύο ομάδων στη Γ' Εθνική. Μετά από διπλούς αγώνες, εντός και εκτός έδρας, στην πρώτη θέση τερμάτισε η Προοδευτική με 14 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη ο Άγιος Ιερόθεος με 11 πόντους και 2017 ανέβηκαν στη Γ' Εθνική. Μάλιστα το ματς ανάμεσα σε Αιγάλεω και Προοδευτική στο γήπεδο «Μαυροθαλασσίτης» (25 Μαΐου 2016) διακόπηκε λόγω επεισοδίων των οπαδών των γηπεδούχων, με το σκορ την ώρα της διακοπής να είναι 0-1. Το Αιγάλεω έχασε στα χαρτιά το ματς με τέρματα 3-0, ενώ του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από εκείνο το πρωτάθλημα και δύο από το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

agios-ierotheos-e1474316642696.jpg

2017

Εποχή Παλτόγλου στο Αιγάλεω


Από το 2014 αρχίζει μία νέα εποχή για το Αιγάλεω, Αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου η οικογένεια Παλτόγλου και το -ΣΤ καταφέρνει να πάρει τρία σερί πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017), ένα Κύπελλο το 2015, ενώ ανέβηκε κατηγορία τη σεζόν 2016-17. Μάλιστα πέρσι είχε ανέβει κανονικά στη Β' Εθνική, όμως δημιουργήθηκε μία νέα κατηγορία, η Φούτμπολ Λιγκ. Δεν άλλαξε κάτι φέτος και συνεχίζει στην ίδια κατηγορία, το πρωτάθλημα της οποίας δεν άρχισε ακόμη.


ALSOKLOS.jpg«Από μία εμφάνιση δώρο»

Ο Γιάννης Παλτόγλου για το πώς ανέλαβε το Αιγάλεω με τον γιο του, Άρη, είπε: «Τότε την ομάδα την είχε ο Τάκης Μανδραφλής που τον γνώριζα από παλιά. Η κατάσταση στην ομάδα όπως μου εξήγησε ήταν δραματική, σε σημείο που οι παίκτες δεν είχαν ποδοσφαιρικά ρού» Κάναμε δώρο μία πλήρη εμφάνιση και ο Μανδραφλής μου ζήτησε να αναλάβουμε την ομάδα. Πράγματι, εγώ, ο Άρης και 5-6 ακόμη άτομα αναλάβαμε την ομάδα. Στην πορεία έφυγαν ορισμένοι και μείναμε εγώ, ο Άρης και ο Αντώνης Τιρτιράκης. Με τον πρώτο χρόνο κάναμε το νταμπλ, πήραμε δύο ακόμη πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και πετύχαμε την άνοδο στη Β' Εθνική, ανεξάρτητα από το πώς το έκαναν οι αρμόδιοι και παίζουμε στη Φούτμπολ Λιγκ. Ο σύλλογος έγινε ΠΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ. Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια γιατί είχαμε κόντρα διαιτησίες επειδή κάποιοι νόμιζαν ότι την ομάδα την έχει ακόμη ο Θωμάς Μητρόπουλος. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και έχουμε μεγάλους στόχους όταν με το καλό αρχίσει το πρωτάθλημα», Όταν ανέβηκε το Αιγάλεω στην τεχνική ηγεσία ήταν οι Θεόφιλος Καλύβας και Πέτρος Κωνσταντινίδης και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε ανέλαβε ο Ηλίας Καλοπίτας που ήταν και στο μπαράζ.

2018

Πρωταγωνιστής Χαραυγιακός

Εντυπωσιακή ήταν η πορεία του Χαραυγιακού τη δεκαετία 2010-2020, Βγήκε πέντε φορές πρωταθλητής, ανέβηκε δύο φορές στη Γ' Εθνική, ενώ έπαιξε και σε δύο τελικούς Κυπέλλου, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο 2018-19 που υποβιβάστηκε από τη Γ' Εθνική έχασε την κατηγορία σε ισοβαθμία με τη Θύελλα Καμαρίου (από 22 βαθμούς) και έχοντας χειρότερο συντελεστή στα μεταξύ τους παιχνίδια (27-26 οι Κυκλαδίτες, 20 20 οι Αθηναίοι). Όμως και τότε κανένας δεν απογοητεύθηκε και ειδικά ο ηγέτης του συλλόγου Μανώλης Φύτρος που είναι στη διοίκηση από το 1970 μέχρι σήμερα και έτσι, ύστερα από έναν χρόνο, η ομάδα επανήλθε στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία Ο Χαραυγιακός πήρε τον τίτλο τις περιόδους 2012 13, 2016-17, 2017-18 και 2019-20.

 

Φύτρος: Δεν το έβαλα κάτω...

fitros-4-e1563276405540.jpg

Ο Μανώλης Φύτρος για τα επιτεύγματα των «νερατζούρι» δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύτηκα. Μπορεί να στενοχωρήθηκα, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα την προσπάθεια. Έμεινα όρθιος στις επάλξεις και ασφαλώς πετύχαμε πολλά. Στο δύσκολο έργο μου με βοήθησαν ορισμένοι συνεργάτες μου, ενώ σημαντική ήταν η συμπαράσταση των φιλάθλων που ακολουθούσαν την ομάδα, εντός και εκτός έδρας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε μια χαρά. Με την ευκαιρία, εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία για τον καινούργιο χρόνο».

2019

Το πάθημα του έγινε μάθημα

Ο Φωστήρας τη σεζόν 2017-18 τερμάτισε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας στον όγδοο όμιλο της Γ' Εθνικής και για πρώτη φορά από την καθιέρωση των εθνικών κατηγοριών υποβιβάστηκε στο Τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας. Την αμέσως επόμενη χρονιά, και συγκεκριμένα τη σεζόν 2018-19, κατέκτησε το πρωτάθλημα στον δεύτερο όμιλο της Α' Αθηνών και επέστρεψε στη Γ' Εθνική, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

γεωργούλης.jpeg

Γεωργούλης: Διδακτική η χρονιά 

Ο άνθρωπος που οδήγησε στον τίτλο τον «φονέα» ήταν ο τεχνικός Θύμιος Γεωργούλης, ο οποίος για το δύσκολο έργο που ανέλαβε τόνισε τα εξής: Πολλές ομάδες όταν υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα δεν τα καταφέρνουν να επιστρέψουν αμέσως στη Γ' Εθνική. Το ζητούμενο για τον Φωστήρα ήταν να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στη νέα κατηγορία και στα νέα δεδομένα, καθώς άλλο η Β' Εθνική, άλλο η Γ' Εθνική και άλλο η Α' Αθήνας. Η ομάδα είχε έναν καλό κορμό και πήρε πρωτοκλασάτους παίκτες σε θέσεις όπου είχε ανάγκη, όπως οι Σίμωσης, Ηλιάδης και Μαρίνου, ενώ αποκτήθηκε και ο Γούλας που ήταν... μπαρουτοκαπνισμένος στα γήπεδα της Αθήνας . Στη συνέχεια ο Φωστήρας απέκτησε τους Πανάκη, Καλαγκάνη και Κωνσταντινίδη, που όλοι τους ήταν πολυτέλεια για την κατηγορία. Επίσης είχαμε καλούς μικρούς όπως τους Πίσσα, Ασημάκη και Αλεξίου. Ξεκινήσαμε και είχαμε όπλο την έδρα μας, όπου πετύχαμε το απόλυτο, ενώ δεν δεχτήκαμε και γκολ. Ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή της ομάδας στη Γ' Εθνική. Νομίζω ότι ήταν ένα καλό μάθημα για τον Φωστήρα ο υποβιβασμός και η ομάδα έκανε την επανεκκίνησή της. Η ομάδα επέστρεψε στη Γ' Εθνική και απέπνεε υγεία, ενώ την ανωτερότητά της παραδέχθηκαν όλοι οι αντίπαλοι. Πάντως ο κόσμος στην αρχή ήταν... μουδιασμένος από τον υποβιβασμό. Έτσι, στα εκτός έδρας παιχνίδια είχαμε μεγάλη συμπαράσταση από τον κόσμο, αλλά στον Ταύρο η προσέλευση ήταν μικρότερη. Στο τέλος, όμως, που έβλεπαν ότι κάτι καλό είχε γίνει, άρχισαν να γεμίζουν το γήπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι το πάθημα έγινε ένα καλό μάθημα για τον Φωστήρα. Η συγκεκριμένη χρονιά ήταν διδακτική και την επόμενη η ομάδα πρωταγωνίστησε στη Γ' Εθνική».

2020

LOCKDOWN: Η λέξη της χρονιάς

Το λοκντάουν (οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων ), το μέτρο καραντίνας που έχουν λάβει πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να βάλουν φρένο στη διασπορά του νέου κορονοϊού, ψηφίστηκε λέξη της χρονιάς για το 2020 από τον εκδοτικό όμιλο του αγγλικού λεξικού Collins. Το λοκντάουν υπάρχει σε έναν κατάλογο με δέκα λέξεις, οι περισσότερες από τις οποίες συν - δέονται με την πανδημία Covid- 19, που εκδόθηκε από τους λεξικογράφους του Collins , οι οποίοι ασχολούνται με την εξέλιξη της αγγλικής γλώσσας.

Στις 15 Μαρτίου 2020 μπήκε το πρώτο λουκέτο στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο και στις 29 Απριλίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πήρε την παρακάτω απόφαση: Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασής του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των ΕΠΣ, καθώς και της Γ' Εθνικής κατηγορίας της ΕΠΟ, περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων»,

Η δεύτερη καραντίνα ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου 2020 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κάνουν ατομικές προπονήσεις, αλλά παραμένει άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής τους στην αγωνιστική δράση.

Και αν πέρσι, πρόπερσι και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς οι ευχές για υγεία έρχονταν σε δευτερεύουσα θέση ή λέγονταν μηχανικά, με τον κορονοϊό αναδείχθηκε η σημασία της υγείας ως βασικής ευχής για το 2021.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35