social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Μανωλιάδης: Το άθλημα μας δε στερείται αγάπης, αλλά σχεδίου

Μανωλιάδης: Το άθλημα μας δε στερείται αγάπης, αλλά σχεδίου

Το δικό του σχόλιο έκανε ο αρχηγός των Τραχώνων, Γιώργος Μανωλιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου αφουγκράστηκε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός.

Άφου έκανε έναν παραλληλισμό της εποχής που αγωνίζονταν σε επίπεδο Β' Εθνικής όπου οι αμοιβές ποδοσφαιριστών ήταν υπέρογκες, έφτασε να κάνει σύγκριση με την περίοδο του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι δίνεται η ευκαιρία ώστε το ποδόσφαιρο να δομηθεί από την αρχή και σε σωστές βάσεις.

Βέβαια η ευθύνη αυτή βαραίνει την πολιτεία και τον κ. Αυγενάκη.

Αναλυτικά

Υπήρξα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε νεαρή ηλικία , την εποχή της φούσκας όπως συνηθίζω να λέω . Εποχή της φούσκας γιατί τα ποσά , στη δεύτερη κιόλας κατηγορία όπου αγωνιζόμουν , ήταν τεράστια με βάση τα σημερινά ! Μια δεκαετία αρκούσε για να ζήσεις εσυ και τα παιδιά σου. Αυτή η δεκαετία όμως πέρασε και η φούσκα έχει σκάσει εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας να αποτελεί πολυτέλεια για λίγους Έλληνες.Μεροκάματο στο ποδαοσφαιρο βγαίνει ΑΛΛΑ κάτω από το τραπέζι ! Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η κατάσταση δεν ωφελεί , απλά εθελοτυφλούν!
Και τώρα , την δραματική εποχή αυτή του κορονοϊού , βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε ένα τέλμα. Κάποιοι από εμάς , που δεν είναι πρωταρχικό μας μέλημα το μεροκάματο γιατί καλως ή κακώς τα βολέψαμε αλλιώς , δεν απολαμβάνουμε το χόμπι-πάθος μας και κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό θέμα.
Κατά την άποψη μου υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία να αναστήσουμε και να ξαναστήσουμε το έργο του ποδοσφαίρου (επαγγελματικό και μη ) όπως αρμόζει και να σταματήσει να είναι ένας από τους "φτωχούς συγγενής" στη χώρα μας.Το άθλημα μας δε στερείται αγάπης!, στερείται σχεδίου και σωστού προγραμματισμού! Αν και τώρα μετά από αυτήν την παύση δεν ξεκινησουμε να τραβήξουμε όλοι άλλη πορεία τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στο πουθενά.
Επειδή μακρυγόρησα όμως θέλω να πω δυο σημαντικά πράγματα προς πασα κατεύθυνση και οποίος καταλαβει. Προς την πολιτεία και το πρόσωπο που την εκπροσωπεί: κ.Αυγενάκη είναι η κατάλληλη στιγμή να διαμορφώσετε ένα σχέδιο σαν πολιτεία για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου ώστε όλοι όσοι θέλουν να ασκούν το επάγγελμα του ποδόσφαιριστη να μπορούν ! Και προς τους ανερχόμενους ποδοσφαιριστές , και δεν εννοώ σε ηλικία , : φωνάξτε γιαυτο ..και όχι να ανοίξουν τα γήπεδα για να συνεχιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος του ερασιτεχνικού-επαγγελματικού ποδοσφαίρου ! Είναι η κατάλληλη στιγμή , αφού οι ειδικοί συνιστούν "κλείσιμο" , για επαναπροσδιορισμό.Από όλους μας..ας σταματήσουμε να κουνάμε το δάχτυλο και ας συσπειρωθούμε για νέες κατακτήσεις.
Με απλά λόγια : Σας αρέσει να πλήρωνεστε και να αυτό-αποκαλείστε ποδόσφαιριστες;;;
Ή προπονητές ; Ή φροντιστές;
Εμένα πάντως εκτός από στενοχώρια ο κορονοϊος μου στέλνει και διδακτικά μηνύματα!
ΥΓ1: Είναι και αλλά πολλά αυτά που θέλω να γράψω μετά από τόση σκέψη αυτήν την θλιβερή περίοδο όμως ήδη νιώθω ότι κούρασα και ίσως δεν γίνω και απόλυτα κατανοητός σε οποιον μπήκε στον κοπο να διαβάσει.
ΥΓ2 . Σήμερα "έφυγε" ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής τον οποίο δεν πρόλαβα να τον δω να μεγαλουργεί , ήξερα όμως από μικρός ότι ήταν ένας , αν όχι ο μοναδικός , από αυτούς που αγωνίστηκαν στην εθνική ομάδα από ομάδα β εθνικής ! Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα αδέρφια Μαστρογιάννη (Στεργιο και Γιώργο) με τους οποίους υπήρξα και συμπαίκτης .


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35