social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Αυτό είναι το σήμα του Αθηναϊκού

Αυτό είναι το σήμα του Αθηναϊκού

Ο Αθηναϊκός έκανε γνωστό το νέο του σήμα που θα κατατεθεί στο νέο Δ.Σ., και άπαντες θεωρούν ότι θα πάρει τη σχετική έγκριση.

Μια χρυσή ασπίδα, μια δερμάτινη μπάλα ρετρο, ο λόρδος Βύρων και το Χρυσό Αστέρι το περιβάλλουν.

Δελτίο τύπου
Το νέο σήμα που θα κοσμεί το ποδοσφαιρικό τμήμα η και τον σύλλογο σε όλα τα τμήματα με μια παραλλαγή στην μπαλα για το κάθε τμήμα.
Το νέο σήμα θα κατατεθεί στο ΔΣ της πέμπτης και πιστεύουμε να λάβει την σχετική έγκριση.
Στο παρακάτω κείμενο εξηγούμε το τι συμβολίζει το κάθε τι που είναι σχεδιασμένο.
Χρυσή ασπίδα: Συμβολίζει την ενότητα των τμημάτων γύρω απ' την ιδέα και την αιώνια αγάπη. Υπερασπιστές ενός συλλόγου που παρόμοιος στην χώρα δεν υπάρχει. Είμαστε όλοι μέρος μιας τεράστιας ιστορίας που γράφεται στα γήπεδα με χρυσά γράμματα. Το χρυσό χρώμα είναι εμπνευσμένο απ' τους " χρυσούς " τίτλους της χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών για πολλές δεκαετίες.
Μαύρο πλαίσιο: Το χρωμα του πένθους. Αφιερωμένο σ' όλους αυτούς και όλες αυτές που έφυγαν απο κοντά μας για το " αιώνιο " ταξίδι δίχως γυρισμό και θα ζουν για πάντα στην μνήμη και στις καρδιές μας. Όσο υπάρχουμε θα προσπαθούμε να τους κάνουμε περήφανους με την αθλητική μας προσπάθεια και το " ευ αγωνίζεσθαι " . Να κυματίζουν μεσιστια τα χρώματα μας στην κερκίδα του Παραδείσου.
Δερμάτινη ρετρό μπάλα : Συμβολίζει την παλαιότητα του συλλόγου. Το πρώτο υλικό που προσφέρθηκε απ' τον ιδρυτή μας Ιωαννη Ψύχα το 1917. Η αρχή μιας υπεροχής κληρονομιάς δεκάδων τροπαίων (πολλών απ' αυτων που κάηκαν στα Δεκεμβριανά του 1944). Η σπίθα της γέννησης του μεγάλου μας συλλογου, του αρχαιότερου όλης της Αθήνας.
Λόρδος Βύρων: Η έμπνευση, η μάχη, η προσωπικότητα. Το προσωνύμιο του συλλόγου και των φίλων του ανά τον Κόσμο: Λόρδοι του Βύρωνα!
Χρυσό αστέρι: Αφιέρωμενο στον Ευρωπαϊκό τίτλο του γυναικείου μας τμήμα καλαθοσφαίρισης. Το τρόπαιο που κοσμεί τον σύλλογο.
Σήμα: Τίποτα δεν θα είχε καμία αξία χωρίς αυτό. Πλατανόφυλλο, το σύμβολο της αιωνιότητας, έτος ίδρυσης 1917, "αριθμός μητρώου 5" !
11 Γραμμές αξιών επάνω στην ασπίδα αφιερωμένες μια προς μια :
Μνημη: Σ' αυτούς που έφυγαν από κοντά μας αλλά θα βρίσκονται για πάντα εδώ.
Φίλαθλοι: Στους φίλους της ομάδας που έδιναν, δίνουν και θα δίνουν για πάντα την ψυχή τους.
Βύρωνας : Η πόλη της προσφυγιάς, της θύμησης και των επιτυχιών.
Νέα Ελβετία: Το σπίτι μας. Ακριβέστερα, η κεντρική θύρα του σπιτιου μας.
Καρέας : Ένα πολυ σημαντικό μέρος του σπιτιού μας.
Αθηναϊκός: Η ομάδα μας.
Ιωάννης Ψυχας: Ο ιδρυτής μας.
Ποδόσφαιρο: Ο λόγος ύπαρξης, το πρώτο μας τμήμα. Η αποκορύφωση με το αξέχαστο ταξίδι με την θρυλική Manchester United, μια ιστορία που διδάσκεται σε ολες τις αθλητικές αίθουσες. Στους αμέτρητους ποδοσφαιριστές που ασπάστηκαν το αμίμητο " Μια φορά Λόρδος, για παντα Λόρδος " και στα παιδιά του E- Sports.
Χειροσφαίριση ( Handball): Το τμήμα των επιτυχιών. Οι μεγάλες πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη ανδρών και γυναικών. Στους σκληροτράχηλους αθλητές και αθλήτριες, αιώνιους φιλάθλους της ομάδας.
Καλαθοσφαίριση ( Basket): Στο τμήμα ανδρών και γυναικών. Τα ρεκόρ guiness και ο Ευρωπαϊκός τίτλος που καμία άλλη ομάδα στο γυναικείο τμήμα στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει.
Πινγκ πονγκ: Η ελπίδα, η μάχη. Ενα αθέατο τμήμα που αναδύεται στα χρόνια.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35