social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γιαννόπουλος: Πίστεψα στο εγχείρημα του κ. Φούσκα για τον Ιάσονα

Γιαννόπουλος: Πίστεψα στο εγχείρημα του κ. Φούσκα για τον Ιάσονα

 Αποτελεί έναν από τους νέους προπονητές που κάθονται σε πάγκο ομάδας που συμμετείχε στην Α' ΕΠΣΑ.

Ο λόγος για τον κόουτς του Ιάσονα, Βαγγέλη Γιαννόπουλο, που μπήκε από μικρός στα... βαθιά αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της... επιβίωσης της ομάδας από τον Άγιο Φανούριο στην Α' κατηγορία των Αθηνών.

Με το στόχο να παραμένει ο ίδιος και να αφορά  την ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τις υποδομές του συλλόγου και την παραμονή της ομάδας, ο κ. Γιαννόπουλος γνώριζε εξ αρχής ότι θα είχε δύσκολη αποστολή, και αυτό του το εκμυστηρεύτηκε και ο πρόεδρος, Νίκος Φούσκας.

Παρ' όλα αυτά, όχι απλά δεν φοβήθηκε, τουναντίον , βγήκε μπροστά και προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό.

Εν μέρει το έχει καταφέρει ωστόσο ο στόχος της παραμονής δεν έχει επιτευχθεί.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον κ. Γιαννόπουλο ο οποίος μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας.

Αναλυτικά.

-Πως κρίνεις την πορεία σας στο πρωτάθλημα;

Η πορεία μας στο πρωτάθλημα δεν είναι αυτή που εγώ θέλω καθαρά από άποψης συγκομιδής γιατί γνωρίζω τις δυνατότητες που μπορούμε να έχουμε αλλά αν αναλογιστούμε το φιλόδοξο πρότζεκτ της ομάδας που διαφέρει σε λογική από κάθε άλλη ομάδα ίσως στην κατηγορία, και μιλάω για έμπρακτη στήριξη των νέων σε μια ομάδα ,τότε λέω με σιγουριά πως με βάση τα δεδομένα έχουμε μια ικανοποιητική παρουσία με πολύ ανταγωνιστικές εμφανίσεις. Να θυμίσω πως στην αρχή της σεζόν μας είχαν όλοι για ξεγραμμένους και η ομάδα δείχνει πολύ ανταγωνιστική κάθε Κυριακή.

-Έχετε κόψει βαθμούς από τους πρωτοπόρους πλην του Ηρακλείου. Θεωρείς ότι η έδρα σας θα έπρεπε να ήταν το δυνατό σας στοιχεία και δεν την έχετε εκμεταλλευτεί;

Το γεγονός πως δεν έχουμε εκμεταλλευτεί την έδρα μας ακόμα αρκετά είναι κάτι που μας προβληματίζει, πιστεύω πως είναι θέμα τεχνικό καθώς είναι εκεί που καλούμαστε να κάνουμε παιχνίδι οπότε και οι ομάδες έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται τους χώρους πίσω σου σε αυτήν την κατηγορία. Η εικόνα μας με τις ομάδες της κορυφής είναι πάντα καλή, προετοιμάζουμε καλά αυτά τα παιχνίδια, είμαστε έτοιμοι και αυτό το δίνω στους παίκτες μου καθώς βγάζουν αυταπάρνηση και χαρακτήρα σε τέτοια ματς.

-Ο Ιάσονας σε σχέση με άλλες ομάδες της Α' ΕΠΣΑ έχει μια φιλοσοφία που στηρίζεται στις υποδομές του. Το σχέδιο αυτό κατά τη γνώμη σας πρέπει να το ακολουθήσουν και οι άλλες ομάδες;

Είναι σημαντικό να δουλεύεις με τέτοια νοοτροπία ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.Στην Αγγλία και σε άλλες χώρες επενδύουν πολύ στις ακαδημίες και στην σωστή λειτουργία τους , και σαν συνέπεια έρχεται ο πρωταθλητισμός.Πρέπει οι ποδοσφαιριστές μας να μάθουν να δουλεύουν σωστά και εμείς οι προπονητές σε συνεργασία με τις διοικήσεις μας να μην διαιωνίζουμε την κακή κουλτούρα που έχουμε σαν ποδόσφαιρο.

-Σας φοβίζει ότι με αφορμή αυτό το πλάνο, ενδέχεται η ομάδα να υποβιβαστεί;

Το φάσμα του υποβιβασμού είναι πάντα εκεί όταν είσαι μια ομάδα με πολλούς μικρούς και μέσο όρο ηλικίας τα 20.5 έτη. Ξέραμε απ' την αρχή ότι το έργο είναι τιτάνιο και η διοίκηση και οι παίκτες που κάθε Κυριακή παίζουν με κόντρα πιθανότητες. Δεν μας τρομάζει και παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να βγούμε απ την δύσκολη θέση.

-Ποια συγκομιδή είναι ιδανική για να καταφέρετε να παραμείνει στην κατηγορία;

Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που βαθμολογικά είναι όλη η χρονιά, αυτό με τον Κένταυρο Βριλησσίων. Πιστεύω πως 30-31 βαθμοί θα είναι αρκετοί για να μείνει στην κατηγορία η ομάδα, πρέπει να βγαίνουμε σε κάθε αγώνα και να μαζεύουμε βαθμούς,αυτό λέμε και με τα παιδιά και είμαστε αρκετά συσπειρωμένοι σε αυτό τον στόχο.

-Η νέα σεζόν θα σας βρει στην τεχνική ηγεσία του Ιάσονα;

Δεν γνωρίζω ακόμα, ξέρω πως υπάρχει πρόθεση και είναι αμοιβαίο αλλά είναι νωρίς για να λέμε τέτοια.

-Ποιο ήταν το πλάνο του κ. Φούσκα που σας έπεισε να αναλάβετε;

Ο κος Φούσκας θέλει να κάνει τον Ιάσονα μεγάλο και θέλει να στηριχθεί στις ακαδημίες της ομάδας και στο επιθετικό ποδόσφαιρο κάτι που είναι αυτονόητο και μακάρι να υπήρχαν μιμητές και αλλού. Ήμασταν στην ίδια σελίδα καθώς και εγώ ήθελα να δουλέψω σε τέτοια πρότυπα εφαρμογής πιο σύγχρονου ποδοσφαίρου.Ωστόσο γνωρίζαμε απ την αρχή τις δυσκολίες του εγχειρήματος λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας της ομάδας καθώς και του χτισίματος της ομάδας κυριολεκτικά απ την αρχή το καλοκαίρι.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35