social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Καλλέργης: Προτεραιότητα μου η Διάνα Ηλιούπολης

Καλλέργης: Προτεραιότητα μου η Διάνα Ηλιούπολης

Ο Μανώλης Καλλέργης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στα αθηναϊκά γήπεδα.

Πρωταγωνιστής όχι μόνο με την Διάνα Ηλιούπολης, την οποία υπηρετεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και με άλλες ομάδες ανώτερων κατηγοριών. Είναι ίσως από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει φανέλα επαγγελματικού συλλόγου και μάλιστα μιας σπουδαίας ομάδας, όπως ο Ατρόμητος Περιστερίου, που πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μανώλης είχε μία σπουδαία χρονιά φέτος, η οποία βέβαια σταμάτησε με ανορθόδοξο τρόπο, αφού λόγω της πανδημίας διακόπηκαν τα πρωταθλήματα σε ερασιτεχνικό επίπεδο οκτώ αγωνιστικές πριν το πέρας τους. Ο Μανώλης πέτυχε 22 τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια, βρέθηκε στην πρώτη θέση των σκόρερς του αθηναϊκού ποδοσφαίρου και εντυπωσίασε με την παρουσία του. Στον Μανώλη πιστώνονται κι άλλα τέρματα, από τα 48 που πέτυχε φέτος η Διάνα Ηλιούπολης, η οποία διατήρησε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Ο Μανώλης Καλλέργης αποτέλεσε και αποτελεί το μήλον της έριδος για πολλές ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στον χώρο. Μετά από αυτή την εντυπωσιακή χρόνια πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Τιμητική για την Διάνα Ηλιούπολης είναι η σημερινή τοποθέτησή του. Εάν ο σύλλογος τον θέλει, αυτός θα απορρίψει οποιαδήποτε άλλη πρόταση και θα παραμείνει στο δυναμικό της.

«Η Διάνα αποτελεί προτεραιότητα για μένα. Χαίρεσαι να παίζεις για αυτή την ομάδα. Την ζηλεύουν πολλά άλλα συγκροτήματα ανώτερων κατηγοριών. Επιδίωξή μου είναι να μιλήσω με τον πρόεδρο κύριο Γιάννη Ζευγίτη και να βρούμε έναν κοινό δρόμο» τονίζει.

Η διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε την Διάνα στην δεύτερη θέση, ισόβαθμη με την Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τον μεσοεπιθετικό ήταν μια πετυχημένη χρόνια για τον σύλλογο.

«Είχαμε θέσει σαν στόχο την παρουσία μας στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Ο στόχος επετεύχθη. Ήταν μια πετυχημένη πορεία».

Το πρωτάθλημα, λόγω πανδημίας, διακόπηκε οκτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη του. Η Διάνα μέχρι τότε είχε 47 βαθμούς, τους περισσότερους που έχει συγκεντρώσει στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣΑ.

«Πολύ δυσάρεστο γεγονός ήταν η διακοπή του πρωταθλήματος. Προέχει όμως η υγεία όλων. Εύχομαι αυτή η περιπέτεια να έχει ένα σύντομο τέλος και να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα», υποστηρίζει ο άσος της Διάνα που κατάγεται από την Ιτέα της Φωκίδας. 

Τα 22 τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια αποτελούν ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Μανώλη. Η διακοπή του πρωταθλήματος τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερς και στους δύο ομίλους της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

«Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα και θέλω να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου που με στήριξαν σε αυτό». 

Η Διάνα είχε την καλύτερη επίθεση, με 48 γκολ, στην πρώτη κατηγορία. Σύμφωνα με τον Μανώλη Καλλέργη ήταν «χάρμα ιδέστε» στο γήπεδο και υποχρέωσε πολλούς φίλους του αθηναϊκού ποδοσφαίρου να την παρακολουθήσουν από κοντά.

«Παίξαμε ωραία μπάλα. Άρεσε στον κόσμο. Ερχόταν στο γήπεδο να μας δει κάθε Κυριακή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μας» υποστηρίζει.

Παρά τα 48 γκολ και τους 47 βαθμούς σε 22 μόλις αγώνες, η Διάνα δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να διεκδικήσει, με πολλές αξιώσεις, την άνοδό της σε εθνική κατηγορία. Γιατί;

«Σε κρίσιμα παιχνίδια, κυρίως τον πρώτο γύρο, χάσαμε βαθμούς στις λεπτομέρειες. Δεν πήραμε αυτό που μας άξιζε. Έτσι βέβαια είναι η μπάλα». 

Η Διάνα ήταν τρίτη το 2019 και δεύτερη, ισόβαθμη με την Ηλιούπολη, το 2020. Τι χρειάζεται για να κάνει ένα βήμα παραπάνω;

«Τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα μου έδειξε νοοτροπία νικητή. Μας λείπει όμως η εμπειρία του πρωταθλητή και η καλύτερη διαχείριση των αγώνων μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι με την προσθήκη δύο ή τριών έμπειρων ποδοσφαιριστών η Διάνα είναι έτοιμη για να διεκδικήσει τον τίτλο» αποφαίνεται ο Μανώλης.

Είκοσι δυο γκόλ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Πιο ξεχωρίζει ο Μανώλης Καλλέργης;

«Αυτό που σημείωσα εκτός έδρας στον Ταύρο, απέναντι στον Άγιαξ».

Η Διάνα πέτυχε μεγάλες σε έκταση σκορ νίκες, όπως το 5-1 απέναντι στον Απόλλωνα στο Χαλάνδρι και το 4-0 κόντρα στον Άγιαξ Ταύρου στην Ηλιούπολη. Όμως σύμφωνα με τον επιθετικό της Διάνα η καλύτερη εμφάνιση ήταν αυτή απέναντι στα Σούρμενα.

«Το καλύτερο παιχνίδι ήταν αυτό που δώσαμε στην Ηλιούπολη απέναντι στα Σούρμενα. Δεν νικήσαμε απλά με 2-0, αλλά πραγματοποιήσαμε μία σπουδαία εμφάνιση».

Ένα παιχνίδι εκτός έδρας ήταν αυτό που αποτέλεσε μια τραυματική εμπειρία για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

«Η Ισοπαλία στους Τράχωνες δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι» λέει. 

Ο Μανώλης Καλλέργης δεν θέλει να ξεχωρίσει κάποιον από τους συμπαίκτες του, εκτιμώντας ότι θα αδικήσει φίλους και άξιους ποδοσφαιριστές, αν κάνει την οποιαδήποτε αναφορά. Επίσης εκτιμά ότι ο Παυλόπουλος, ο Γιαννουλάκης, ο Ανδρίκος και ο Ρούπι, ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Ο Καλλέργης αγωνίστηκε σε επαγγελματικές κατηγορίες και είχε την τύχη να συνεργαστεί με καταξιωμένους προπονητές, όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Γιώργος Παράσχος και ο Μιχάλης Κασάπης. Τρέφει όμως ιδιαίτερη εκτίμηση για τον νυν προπονητή της Διάνα, τον Γιώργο Τσαμόπουλο, τον οποίο θεωρεί τεχνικό ανώτερης, από το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, κατηγορίας.

«Ο Γιώργος Τσαμόπουλος είναι τρομερός. Χαίρομαι πολύ που παίζω γι’αυτόν. Σίγουρα αξίζει για να είναι προπονητής σε ομάδες μεγαλύτερες κατηγορίας».

Κάθε μέρα στο γήπεδο, ο Μανώλης Καλλέργης, έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά το έργο που επιτελείται στην ακαδημία του συλλόγου.

«Υπάρχει σπουδαία οργάνωση και γίνεται πολύ καλή δουλειά. Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι κάποια παιδιά να φορέσουν στο άμεσο μέλλον επάξια την φανέλα του συλλόγου».

Γιορτή της μητέρας σήμερα σε όλο τον πλανήτη. Ο Μανώλης Καλλέργης περνάει ένα ιδιαίτερο μήνυμα στις μανάδες όλου του κόσμου.

«Εύχομαι χρόνια πολλά στις μανάδες όλων των παιδιών στην οικογένεια της Διάνα. Δόξα τον Θεό έχουμε πάνω από 300 μητέρες. Ευχή επίσης στις μανάδες όλου του κόσμου και συμβουλή να στέλνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία»


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35