social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Μαντζούνης: «Σαν άνθρωπος είμαι… κανονικός γι αυτό έχω αντιπάθειες»

Μαντζούνης: «Σαν άνθρωπος είμαι… κανονικός γι αυτό έχω αντιπάθειες»

Πρόκειται για έναν από τους πιο πεπειραμένους προπονητές στην Α' ΕΠΣΑ.

Ο Ανδρέας Μαντζούνης όχι απλά δείχνει με το πλούσιο ταπεραμέντο του ότι μπορεί να βγάζει τις ομάδες που αναλαμβάνει από τη δύσκολη θέση, αλλά ότι διαθέτει τις τεχνικές ικανότητες να βελτιώνει και τους ποδοσφαιριστές που συνεργάζεται.

Όντας για περισσότερα από 20 χρόνια προπονητής, έχει την εμπειρία να κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις, με τον περισσότερο κόσμο να κάνει λόγο για έναν ιδιότροπο άνθρωπο, λάτρη της πειθαρχίας και με στοιχεία της προσωπικότητας του που δεν αλλοιώνονται ποτέ.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον έμπειρο κόουτς που οδηγεί τη Θύελλα Αγίου Δημητρίου με επιτυχία προς την επίτευξη του στόχου.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε

-Πως κρίνετε τη σεζόν που έχει πραγματοποιήσει;

«Καταρχάς οτι δηλώνω είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Νομίζω ότι από τη στιγμή που βρισκόμαστε στην 5η θέση μαζί με το Ηράκλειο και με τον Άτταλο ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία μας. Όπως έχω ξαναπεί μόνο εμείς ξέρουμε με τις συνθήκες κάνουμε προπόνηση σε αφού δεν έχουμε έδρα έχοντας πέντε παίκτες που αγωνίζονται στην Α’ ΕΠΣΑ. Παρ’ όλα αυτά, με αυτά τα δεδομένα η πορεία μας αυτές τις λίγες αγωνιστικές είναι επιτυχημένη».

-Τι απαντάτε σε εκείνους που αναφέρουν ότι η Θύελλα ήταν από τις ομάδες που θα πάλευαν για την παραμονή;

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Στόχος μας είναι μία εύκολη παραμονή και ότι καλό είναι να έρθει είναι καλοδεχούμενο διότι ξαναλέω όταν δεν έχεις έδρα και παίζεις εκτός έδρας κάθε Κυριακή, όταν δεν έχεις γήπεδο να προπονηθείς, όταν δεν έχεις αποδυτήρια να αλλάξεις, όταν δεν έχεις τις συνθήκες τις βασικές που έχει μία ομάδα, ο στόχος είναι αυτός. Εμείς όμως πιστεύω ότι μέσα στο γήπεδο αν αφαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ερυθραία και την τελευταία μισή ώρα με τη Διάνα στα εφτά παιχνίδια, η εικόνα μας είναι άκρως ανταγωνιστική και μάλιστα σε δύο παιχνίδια με τη Νέα Ιωνία και με την Ελπίδα και Αναργύρων δεν μας έδωσε η μπάλα αυτό που αξίζαμε. Όμως ξαναλέω ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Φαβορί και αοτσάιντερ φαίνονται μεσα στο γήπεδο. Εμείς αυτό το λίγο διάστημα έχουν δείξει ότι είμαστε μία ομάδα που δείχνουμε ότι μέσα στο γήπεδο μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε και να χάσουμε από τον οποιοδήποτε».

matntzounis-andreas-sourmena1.jpg

-Για ποιο λόγο κατά τη γνώμη σας οι ομάδες που έβαλαν υψηλά τον πήχη δεν έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος;

«Για μένα η μεγάλη έκπληξη γιατί έχω δουλέψει και σε αυτή την ομάδα είναι η Νέα Ιωνία όπου οι συνθήκες για έναν προπονητή είναι εξαιρετικές, το ρόστερ είναι εξαιρετικό, αλλά όμως είναι στην προτελευταία θέση. Από εκεί και πέρα, περίμενα και τον Ατταλο όχι βασει ονόματος, βάσει ρόστερ να είναι ακόμη πιο ψηλά για μένα. Το Ηράκλειο δεν τους αντιπροσωπεύει η εικόνα με τους 11 βαθμούς. Είναι μία εξαιρετική ομάδα και πιστεύω ότι αδικείται από τη βαθμολογική θέση διότι κάθε Κυριακή. Πιστεύω ότι στη διάρκεια θα πάρει αυτό που του καθώς μαζί με τη Διάνα και την εικόνα τους νομίζω ότι είναι καλύτερες ομάδες στην κατηγορία».

- Ο 1ος Όμιλος είναι ο πιο δύσκολος κατά γενική ομολογία;

«Ναι πιστεύω ότι είναι ο πιο δύσκολος γιατί έχει πολλές καλές ομάδες και αυτό φαίνεται και κάθε Κυριακή από τα παιχνίδια το ποσό ανταγωνιστικά είναι. Παράλληλα βλέπουμε και μία νεοφώτιστη ομάδα τη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου που πιστεύω ότι μαζί με εμάς είναι η ευχάριστη έκπληξη στον όμιλο μας. Γενικοτερα η κάθε ομάδα στον 1ο ομιλο μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε και ότι όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι».

-Στο ματς με τη Διάνα οι δηλώσεις σας εκνεύρισαν τους ανθρώπους της αντίπαλης ομάδας. Τι ακριβώς συνέβη;

«Κατ’ αρχήν δεν έχω τίποτα με τη Διάνα. Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα όμως η φιλοξενία τους και η συμπεριφορά τους δεν ήταν καλή ούτε στην ομάδα ούτε προς το πρόσωπό μου. Αποκορύφωμα ήταν η χυδαία λεκτική επίθεση που δέχτηκα από τον Μούτο που δεν τον ήξερα ότι είναι ο γυμναστής της Διάνας με χυδαίες εκφράσεις χωρίς να πάρει κάνεις θέση. Επίσης, το μεγάλο μου παράπονο που το έχω ξαναπεί είναι ότι όταν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο Μπαρδωσας, μία ομάδα σαν την Διάνα έπρεπε να παίξει fairplay. Δεν έχω τίποτε με τη Διάνα ίσα-ίσα που έχω πει και τα καλύτερα, ότι δηλαδή αυτή η ομάδα ξεχειλίζει από ποιότητα ότι κάθε χρόνο βελτιώνεται συνεχώς και μία άτυχη στιγμή που είχα απέναντι στους ποδοσφαιριστές της Διάνας είχε το θάρρος να ζητήσω όχι μια αλλά δέκα φορές. Από κει και πέρα όμως συνέβησαν πολλά πράγματα εναντίον μας και από το διαιτητή και από μέρος του συμβουλίου καθώς ένα πρόσωπο έβριζε όλο το δεύτερο ημίχρονο τον Γιαννακόπουλο ενώ από ένα σημείο και έπειτα το ίδιο πρόσωπο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο μου έδειχνε τα γεννητικά του όργανα καθώς εξέφρασε τα παράπονα μου στον διατητή, Νικολάου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Διάνα ίσα-ίσα που είναι μία εξαιρετική ομάδα και που τους εύχομαι τα καλύτερα».

DSC_0552.jpg

-Ο Ανδρέας Μαντζούνης είναι ιδιότροπος;

«Και βέβαια είμαι ιδιότροπος. Αυτός είμαι, έτσι γεννήθηκα, έτσι και μεγάλωσα. Είμαι παρορμητικός, αυτό που νιώθω πάντα το λέω και το πιο σπουδαίο είναι το εξής: Όταν έχω να πω κάτι σε κάποιον θα του το πω ευθέως και δεν θα είμαι δήθεν για αυτό ίσως να έχω και πολύ λίγες συμπάθειες και πολλούς μισητούς εχθρούς στο χώρο του ποδοσφαίρου γιατί είμαι κανονικός  σαν άνθρωπος»

-Οι νέοι προπονητές έχουν ταλέντο κατά τη γνώμη σας;

«Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι νέοι προπονητές γιατί πια έχουν σπουδάσει όλοι. Μάλιστα έχει βοηθήσει και το κράτος με τις σχολές όπου πηγαίνουμε και βελτιωνόμαστε και μαθαίνουμε πολλά σπουδαία πράγματα. Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες είναι τακτοποιημένες μέσα στο γήπεδο και αυτό απορρέει από την ικανότητα και από τις γνωσεις των νέων προπονητών. Δεν χρειάζεται να πω ονόματα κάποια όμως το επίπεδο ανεβαίνει και είναι καλό για την πάντα πρέπει να βελτιωνόμαστε όλοι».

-Υπάρχει φαβορί στον 1ο όμιλο;

«Για μένα ξαναλέω πάλι αυτή είναι η γνώμη μου. Αυτοί που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα βάσει της εικόνας είναι το Ηράκλειο με τη Διάνα. Μπορεί το Ηράκλειο να φαίνεται ότι έχει μείνει πίσω αλλά μαζί με τη Διάνα είναι οι πιο καλές ομάδες. Το Ηράκλειο έχει και μεγάλο αβαντάζ διότι όταν δεις στον πάγκο του, βλέπεις ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει και Γ Εθνική άρα έχει πιο πολύ βάθος. Όποιος αντέξει στη διάρκεια αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα»

-Ένα σχόλιο για την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση Τσακόγιωργα;

«Σε αυτή την ομάδα ήμουνα και πριν από χρόνια. Τον Τάσο (Τσακογιωργα) τον ξέρω αρκετά καλά. Είναι ένας τύπος που μοιάζουν οι χαρακτήρες μας, είναι και αυτός παρορμητικός αλλά είναι κανονικός άνθρωπος. Είναι μόνος του και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και έχω πει: σε ότι πρόβλημα μας δημιουργείται στην ομάδα και προσπαθεί να το λύσει. Εγώ χαίρομαι που τον έχω πρόεδρο και που συνεργάζομαι μαζί του».

DSC_0524.jpg

-Τι δεν επιτρέπει σε μια ποδοσφαιρική ομάδα ο Ανδρέας Μαντζούνης;

«Την απειθαρχία. Νομίζω ότι χωρίς πειθαρχία γενικά και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πας πουθενά. Πρέπει σε μία ομάδα είναι να είναι πάντα διακριτοί οι ρόλοι και πιστεύω ότι μέσα από την πειθαρχία και την ομαδικότητα μπορείς να πετύχεις πολύ σπουδαία πράγματα. Άρα το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει όταν είμαι σε μία ομάδα είναι να υπάρχει πειθαρχία. Εγώ να προσπαθώ κάθε Κυριακή και σε κάθε προπόνηση να είμαι τίμιος με τους παίκτες και δικαίως».

-Η πιο δύσκολη ομάδα που έχετε εργαστεί ποια είναι από άποψη συνθηκών;

«Η Θύελλα Αγίου Δημητρίου γιατί όπως προείπα δεν έχουμε γήπεδο, δεν έχουμε αποδυτήρια, δεν μπορούμε να κάνουμε πίνακα, δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που θέλουμε στην προπόνηση. Οπότε δεν έχουμε τις συνθήκες τις κατάλληλες για να κάνουμε πιο καλά τη δουλειά μας. Όμως σε αντίθεση με όλα αυτά η μικρή πορεία των επτά αγωνιστικών δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι και με αυτές τις συνθήκες προσπαθούμε να τα καταφέρουμε όσο πιο καλά γίνεται».

-Οι ωραιότερες αναμνήσεις σαν προπονητής;

«Πολύ ωραία ανάμνηση είναι πριν από δύο χρόνια με τη Νέα Ιωνία που ήταν προτελευταία και καταφέραμε σε 17 ματς να κάνουμε μόνο μία ήττα και σωθήκαμε στο δεύτερο γύρο. Επίσης η άνοδος με τη Θύελλα Αγίου Δημητρίου όταν ο ΑΟ Ιλίου μας πέρναγε με 9 πόντους στις αρχές του δεύτερου γύρου. Μου άρεσε πολύ πάλι και στον Ατρόμητο Πειραιά στη Γ Εθνική που κάναμε στο δεύτερο γύρο πάλι μία εξαιρετική πορεία. Γενικά δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω περάσει καλά και ότι δεν έχω δουλέψει σε καλές ομάδες για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Επίσης σημαντική στιγμή η σωτηρία με τον Ιερόθεο την πρώτη χρονιά που είχα πάει που παίξαμε το μπαράζ με την Ελεούσα σωθήκαμε και μείναμε στην Α’ ΕΠΣΑ».

DSC_0406.jpg

-Ποιους ανθρώπους θαυμάζετε από το χώρο της προπονητικής ;

«Προσωπικά έχω την ευλογία από το Θεό να γνωρίσω έναν από τους κορυφαίους ανθρώπους πρώτα σαν χαρακτήρα και μετά σαν προπονητή. Αναφέρομαι φυσικά στον Γιάννη Πετράκη. Ό,τι και να πεις γι αυτό τον άνθρωπο είναι λίγο. Για μένα το πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή δεν παίζει το αν είσαι επιστήμονας ή προπονητής αλλά το τι πρεσβεύεις σαν άνθρωπος. Όλα αυτά τα εχει ο κ. Πετράκης που αποτελεί έναν οδηγό-ζωής. Επίσης ο κύριος Παράσχος στην Α εθνική που τον θαυμάζω γιατί είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας.

Υπάρχουν αξιόλογοι προπονητές όπως ο Γιώργος Δώνης που κάνει έργο στις ομάδες που βρίσκεται, ενώ εξαιρετικός τεχνικός και άνθρωπος είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Από την Α’ ΕΠΣΑ τώρα υπάρχουν αξιόλογοι επίσης τεχνικό όπως ο Γιάννης Τάμπραντζης, ένα παιδί που τολμώ να πω ότι θαυμάζω για τον χαρακτήρα του και ότι θα ηθελα να πάρω και εγώ κάποια από τα αυτά στοιχεία του. Ίσως  αυτό το παράδειγμα να μην είναι και πολύ αντικειμενικό γιατί έχουμε  και μία εξαιρετική σχέση. Ενα εξαιρετικό παιδί είναι ο Κώστας  Ιωάννου που δουλεύει στη Λυκόβρυση, ένα εξαιρετικό παιδί είναι ο Μιχάλης Λυκερίδης, ένα εξαιρετικό παιδί είναι ο Θανάσης Βάλσαμος που είναι στην Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, ένα σημαντικό παιδί είναι ο Χρήστος Βλάχος,  ο Γιάννης Ντόκος. Αλλά και σε παραπάνω κατηγορίες υπάρχουν καλοί τεχνικοί όπως ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος και ο Γιώργος Αρχοντάκης. Είναι παιδιά που για μένα πρώτα τα κοιτάζω σαν ανθρώπους και μετά σαν προπονητές »


Σχετικά άρθρα

Μαντζούνης: Πραγματικό ντέρμπι με μία εξίσου σπουδαία ομάδα!

Γιαννόπουλος: Πάντα ονειρευόμαστε, γιατί όχι;

Αστέρας Ζωγράφου: Πένθος για το χαμό του Θύμιου Κουτσοχρήστο

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35