social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Το πανόραμα του πρώτου ομίλου της Α' ΕΠΣΑ (1η-7η αγων.)

Το πανόραμα του πρώτου ομίλου της Α' ΕΠΣΑ (1η-7η αγων.)

Σε αναστολή βρίσκονται τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ τις τρεις τελευταίες εβδομάδες λόγω του κορονοϊού, με την πανδημία να έχει «παγώσει» και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

 Η κάθε μία από τις 42 ομάδες της Α’ ΕΠΣΑ κατέβαλλε τη δική της προσπάθεια μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων, προσπαθώντας έως ένα βαθμό να πραγματοποιήσουν τους φετινούς τους στόχους. Ας δούμε όμως αναλυτικά την πορεία που διέγραψαν στις επτά πρώτες αγωνιστικές, τα σωματεία του πρώτου ομίλου.

 

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η νεοφώτιστη ομάδα ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με την ήττα από το Ηράκλειο, ενώ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και την ψυχολογία που χρειαζόταν στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Ζωγράφου. Ωστόσο, τα καλά αποτελέσματα για την ομάδα του Πέτρου Φυλακούρη δεν συνεχίστηκαν και μετά από συνεχόμενες ήττες αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η συνεργασία του με τον Άγιο Δημήτριο. Στη θέση του ανέλαβε χρέη προπονητή ο Φώτης Θανέλλας, ενώ λίγες μέρες πριν τη διακοπή, βοηθός του ανακοινώθηκε ο πολύπειρος τεχνικός από την Τερψιθέα, Θανάσης Σταματόπουλος. Στις επτά πρώτες αυτές αγωνιστικές ο σύλλογος σημείωσε δύο νίκες και πέντε ήττες, μένοντας στην 11η θέση και τους 6 βαθμούς.

 

ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η ομάδα του Λουκά Ρόπα δεν έκανε εμφανίσεις αντίστοιχες με την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετούς βαθμούς στην αρχή, προσπαθώντας όμως να αναπληρώσει την απώλεια αυτή στη συνέχεια. Ξεκίνησε με την νίκη επί του Αγίου Δημητρίου, ακολούθησαν οι δύο σερί ήττες από Δάφνη Παλ. Φαλήρου και Ήφαιστο Περιστερίου, ενώ από το επόμενο κιόλας ματς ξεκίνησε ένα αήττητο σερί μέχρι και την έβδομη αγωνιστική, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Συνολικά είχε τρεις νίκες και από δύο ισοπαλίες και ήττες, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με 11 βαθμούς, σε ισοβαθμία με Άτταλο και Θύελλα Αγίου Δημητρίου.

 

ΑΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 

Η ομάδα του Χαϊδαρίου ξεκίνησε με... «το αριστερό» στη φετινή σεζόν, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Θύελλα Αγ. Δημητρίου, φτάνοντας όμως στην νίκη την επόμενη αγωνιστική με την Λυκόβρυση. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά μέχρι την 7η αγωνιστική που το Χαϊδάρι θα κέρδιζε ματς, καθώς ακολούθησαν τέσσερα συνεχόμενα ματς δίχως να πάρει τους τρεις βαθμούς. Σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας διαδραμάτισε και η αλλαγή προπονητή, με τον Χρήστο Κιούρκο να παραιτείται λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, με τον Γιάννη Χλωρό να τον διαδέχεται. Η ομάδα κατάφερε συνολικά να πετύχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, μένοντας στην 9η θέση και τους 8 βαθμούς.

 

ΑΤΤΑΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 

Η νεοφώτιστη ομάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση και έφτασε και αυτή σε αλλαγή προπονητή κατά της διάρκεια του πρωταθλήματος. Το σωματείο ξεκίνησε με τον νεαρό Βαγγέλη Γαλάνη στο τιμόνι, όμως μετά τα πρώτα δύο μη νικηφόρα αποτελέσματα με Δάφνη (ισοπαλία 0-0) και Ήφαιστο Περιστερίου (ήττα 0-2) υπέβαλλε την παραίτηση του. Χρέη τεχνικού ανέλαβε ο Δημήτρης Κοσμάς από τον Άγιαξ Ταύρου, ο οποίος έκανε ένα σερί τριών αήττητων παιχνιδιών στον πάγκο της ομάδας, ενώ ακολούθησαν ακόμη μία ήττα και μία νίκη. Συνολικά το σωματείο της Νέας Φιλαδέλφειας σημείωσε 11 βαθμούς και μετά τις 3 νίκες, τις 2 ισοπαλίες και τις 2 ήττες βρέθηκε στην 5η θέση μαζί με Θύελλα και Ηράκλειο.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Το νεοφώτιστο σωματείο του -μέχρι πρότινος- Μπάμπη Κατσάνου αποτελεί έως τώρα την μοναδική ομάδα του ομίλου μαζί με την Νέα Ιωνία που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη, διαγράφοντας μια όχι και τόσο καλή πορεία. Παρά την ισοπαλία της πρεμιέρας στην πολύ δύσκολη έδρα του Πανερυθραϊκού, ακολούθησαν τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ενώ οι επτά αγωνιστικές συμπληρώθηκαν με μία ισοπαλία και μία ακόμη ήττα, αποτελέσματα που τον τοποθέτησαν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς. Ωστόσο, και ο Αστέρας Ζωγράφου αποχωρίστηκε τον προπονητή με τον οποίο ξεκίνησε στο πρωτάθλημα, διακόπτοντας τη συνεργασία με τον Μπάμπη Κατσάνο, μη έχοντας όμως βρει ακόμα τον αντικαταστάτη του.

 

ΔΑΦΝΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ 

Η Δάφνη αναμφισβήτητα αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν στον πρώτο όμιλο της Α’ ΕΠΣΑ. Οι νεοφώτιστοι είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ηττηθεί στον όμιλο, διαγράφοντας μια πολύ καλή πορεία με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, με πολύ καλά αποτελέσματα απέναντι σε μεγαθήρια του ομίλου. Κατέλαβε την τρίτη θέση με 15 βαθμούς, όντας σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους, Πανερυθραϊκό και Διάνα.

 

ΔΙΑΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

Η ομάδα του Γιώργου Τσαμόπουλου όπως και πέρσι, έτσι και φέτος πρωταγωνίστησε από τις πρώτα κιόλας αγωνιστικές. Πραγματοποίησε πολλές καλές εμφανίσεις με τις μοναδικές απώλειες βαθμών της να είναι στην πρεμιέρα με την ισοπαλία στο Ίλιον με τον Ολυμπιακό και στο ντέρμπι κορυφής όπου και γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Πανερυθραϊκό. Εν τέλει έφτασε στην πρωτιά του ομίλου, την οποία μοιράζεται με το σωματείο της Ερυθραίας, έχοντας αμφότεροι 16 βαθμούς.

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Μια ακόμη νεοφώτιστη ομάδα από την Β’ ΕΠΣΑ που κατάφερε να δείξει αρκετά θετικά στοιχεία με καλές εμφανίσεις ήταν η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, που δεν κατάφερνε όμως πάντα να παίρνει το θετικό αποτέλεσμα. Ξεκίνησε με τη νίκη στη Νέα Ιωνία, όμως στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές κατάφερε να προσθέσει στη συγκομιδή της μόλις δύο βαθμούς. Συνολικά είχε δύο νίκες και ισοπαλίες και τρεις ήττες, αποτελέσματα που την έβαλαν στην 10η θέση με 8 βαθμούς, μαζί με Χαϊδάρι και Ολυμπιακό Λιοσίων.

 

ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

Το σωματείο «αναγεννήθηκε» με τον Ανδρέα Μαντζούνη στο τιμόνι της ομάδας και αντίθετα από τη περσινή σεζόν ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα με καλές εμφανίσεις και σημαντικά αποτελέσματα απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές δεν γνώρισε ούτε μία ήττα (2 Νίκες, 1 Ισοπαλία), ενώ ακολούθησαν μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Έτσι, κατατάχθηκε στην 7η θέση με 11 βαθμούς, μαζί με Ηράκλειο και Άτταλο.

 

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 

Η ομάδα του Λευτέρη Αλεξάκη ξεκίνησε εξαιρετικά στο πρωτάθλημα και για αρκετές αγωνιστικές βρισκόταν μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στις έξι πρώτες αγωνιστικές μέτρησε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ την μοναδική της ήττα την αντίκρυσε την τελευταία αγωνιστική γνωρίζοντας το 2-0 από τον Ολυμπιακό Λιοσίων. Το σωματείο των Δυτικών Προαστίων βρίσκεται στην 4η θέση με 14 βαθμούς, με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από την πρώτη θέση.

 

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ 

Η Λυκόβρυση παρά την πολύ καλή της περσινή πορεία, δεν έχει μπορέσει να φτάσει ακόμη τα ίδια στάνταρ στη φετινή σεζόν γνωρίζοντας αρκετά κακά αποτελέσματα στην δεύτερη συνεχόμενη της χρονιά στην Α’ ΕΠΣΑ. Ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με τρεις σερί ήττες, βρήκε τα πατήματα που έψαχνε με τη νίκη απέναντι στη Νέα Ιωνία και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές κατάφερε να πάρει δύο βαθμούς. Έτσι, βρίσκεται στην 12η θέση με 15 βαθμούς, τρεις παραπάνω από τον τελευταίο και τη θέση του υποβιβασμού.

 

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 

Επίσης έκπληξη στη φετινή σεζόν ήταν και η πορεία της Νέας Ιωνίας. Το προσφυγικό σωματείο που πέρσι πρωταγωνίστησε και πραγματοποίησε μια πολύ καλή πορεία, δεν μπόρεσε να κάνει μια αντάξια και στις επτά πρώτες φετινές αγωνιστικές. Ξεκίνησε με δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, ακολούθησε η ισοπαλία με την Θύελλα και η ήττα από την Λυκόβρυση, όταν και ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Σάσσαλος, υπέβαλλε την παραίτηση του στην ομάδα. Διάδοχος του ήταν ο Γιώργος Παρασκευαΐδης, με τον οποίο η ομάδα διορθώθηκε αρκετά, παίρνοντας δύο βαθμούς στα τρία τελευταία ματς. Το σωματείο δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη στη σεζόν και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις βαθμούς.

 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΙΟΣΙΩΝ 

Το σωματείο που εδρεύει στο Ίλιον ξεκίνησε χωρίς νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, την όποια όμως έψαξε και βρήκε στο ματς της 3ης με την Λυκόβρυση. Η τέταρτη αγωνιστική όμως και η ήττα από τον Άτταλο ήταν το καθοριστικό σημείο στη φετινή σεζόν της ομάδας, καθώς επέφερε την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Ζουμπατόπουλο. Χρέη προπονητή ανέλαβε ο Βαγγέλης Ιντζέκαρος, κάτω από του οποίου τις οδηγίες η ομάδα πέτυχε μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα στα τελευταίας τρία ματς. Έτσι, κατέληξε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με ισάριθμους βαθμούς.

 

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 

Ο Πανερυθραϊκός αποτελεί ίσως και την πληρέστερη ομάδα του πρώτου ομίλου της Α’ ΕΠΣΑ. Με μοναδικές απώλειες βαθμών στην πρεμιέρα και την ισοπαλία με τον Αστέρα Ζωγράφου και στην τελευταία (έως τώρα) αγωνιστική με το Ηράκλειο (ήττα με 1-0), η ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη δεν άφησε περιθώρια σε καμία άλλη ομάδα, κέρδισε και το ντέρμπι κορυφής και διέγραψε μια πάρα πολύ καλή πορεία. Με πολύ καλές εμφανίσεις βρέθηκε εν τέλει στην πρώτη θέση, την οποία μοιράζεται με την Διάνα Ηλιούπολης με 16 βαθμούς.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35