social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Το πανόραμα του τρίτου ομίλου της Α' ΕΠΣΑ (1η-7η αγων.)

Το πανόραμα του τρίτου ομίλου της Α' ΕΠΣΑ (1η-7η αγων.)

Σε αναστολή βρίσκονται τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ τις τρεις τελευταίες εβδομάδες λόγω του κορονοϊού, με την πανδημία να έχει «παγώσει» και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η κάθε μία από τις 42 ομάδες της Α’ ΕΠΣΑ κατέβαλλε τη δική της προσπάθεια μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων, προσπαθώντας έως ένα βαθμό να πραγματοποιήσουν τους φετινούς τους στόχους. Ας δούμε όμως αναλυτικά την πορεία που διέγραψαν στις επτά πρώτες αγωνιστικές, τα σωματεία του τρίτου ομίλου.

 

ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Η σεζόν για την Αγία Ελεούσα με τον Νίκο Κουνάδη στον πάγκο ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα, έχοντας στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια δύο νίκες και δύο ήττες. Ωστόσο, η συνέχεια δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξίσου κερδοφόρα από άποψη βαθμών, καθώς το νεοφώτιστο σωματείο πήρε μόλις δύο στις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές. Έτσι, η Αγία Ελεούσα βρίσκεται στην 11η θέση με 7 βαθμούς.

 

ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ 

Ο Άγιαξ Ταύρου μπήκε... με το αριστερό στη νέα αγωνιστική χρονιά, καθώς γνώρισε την ήττα και στα δύο πρώτα ματς. Ωστόσο, η ριζική αλλαγή έγινε όταν την ομάδα ανέλαβε ο Γιάννης Γαζής, καθώς ο Δημήτρης Κοσμάς συνέχισε την προπονητική του καριέρα στον Άτταλο. Η ομάδα με τον Γιάννη Γαζή στο τιμόνι ανέβασε χαρακτηριστικά ρυθμό και πέτυχε σε πέντε ματς, 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Με την συγκομιδή των 10 αυτών βαθμών, το σωματείο του Ταύρου ανέβηκε στην 8η θέση, σε ισοβαθμία με Ανθούπολη και Κηπούπολη.

 

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 

Οι Άγιοι Ανάργυροι έχοντας υποβιβαστεί από την Γ’ Εθνική, ήρθαν να τελειώσουν από νωρίς την υπόθεση πρόκριση και να επιστρέψουν ξανά στην κατηγορία. Η ομάδα μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα, πέτυχε τρεις απανωτές νίκες, με το 3-0 επί της Ανθούπολης να είναι το τελευταίο νικηφόρο αποτέλεσμα για τις τρεις επόμενες εβδομάδες. Η ισοπαλία με τον Άρη Πετρούπολης και οι ήττες από Τράχωνες και ΓΣ Αργυρούπολης τους κράτησαν πίσω βαθμολογικά, μέχρι να έρθει η ψυχολογική ανάκαμψη στην 7η αγωνιστική και η νίκη επί του Καματερού. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως η ομάδα έφτασε στη λύση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Καλύκα μετά την ήττα από την Αργυρούπολη και ως υπηρεσιακός προπονητής, ανέλαβε ο Δημήτρης Τσιαμπούρης. Οι Άγιοι Ανάργυροι βρίσκονται πλέον στην 5η θέση με 13 βαθμούς, σε ισοβαθμία με Αθηναϊκό και Καματερό.

 

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ομάδα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου ξεκίνησε αρκετά θετικά στο πρωτάθλημα, έχοντας μία νίκη και μια ισοπαλία στα δύο πρώτα ματς. Ωστόσο, η πρώτη ήττα για τους «Λόρδους» ήρθε στο ντέρμπι του Βύρωνα, όταν και ηττήθηκε με το ευρύ 4-1 από την νεοφώτιστη Δόξα. Η συνέχεια όμως ήταν άκρως εντυπωσιακή, καθώς με μόνη απώλεια βαθμών στην ήττα από την Κηπούπολη, πέτυχε τρεις νίκες, έφτασε συνολικά τους 13 βαθμούς, ανεβαίνοντας έτσι στην 4η θέση σε ισοβαθμία με Καματερό και Αγίους Αναργύρους.

 

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 

Η νεοφώτιστη ομάδα των Δυτικών Προαστίων μπήκε πολύ δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ και μέτρησε δύο νίκες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες. Ωστόσο, πέρα από την μία ακόμη νίκη και μια ισοπαλία που πέτυχε, οι επτά αγωνιστικές έκλεισαν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο, καθώς στην 6η και 7η γνώρισε την ήττα από Αθηναϊκό και Τράχωνες αντίστοιχα. Συνολικά, πέτυχε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα και βρίσκεται πλέον στην 7η θέση με 10 βαθμούς, σε ισοβαθμία με Άγιαξ Ταύρου και Κηπούπολη.

 

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 

Μία από τις πιο νέες ομάδες του ομίλου που ψάχνει ακόμη να βρει την ποδοσφαιρική της ταυτότητα είναι αυτή του Άρη Πετρούπολης. Το σωματείο με τον Θοδωρή Τρανό στο τιμόνι ξεκίνησε με νίκη στη πρεμιέρα, όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξη. Στα ντέρμπι με Αγ. Ελεούσα, Αγ. Αναργύρους, Τράχωνες και ΓΣ Αργυρούπολης κατάφερε να πάρει συνολικά μόλις δύο βαθμούς (2 Ισοπαλίες, 2 Ήττες), ενώ την 5η αγωνιστική γνώρισε και την εντός έδρας ήττα-έκπληξη με 2-1 από την νεοφώτιστη Ανθούπολη. Συνολικά, ο σύλλογος της Πετρούπολης μάζεψε με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες 8 βαθμούς και βρίσκεται στην 10η θέση.

 

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 

Το σωματείο προερχόμενο από την Β’ κατηγορία ΕΠΣΑ έχει να βγάλει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο τη φετινή χρονιά, που δεν είναι άλλο από την παραμονή στην Α’ ΕΠΣΑ. Οι εμφανίσεις όμως και τα αποτελέσματα της ομάδας δεν την βοηθούν ιδιαίτερα, καθώς μέσα σε επτά ματς έχει γνωρίσει έξι ήττες, ενώ έχει και μία ισοπαλία με το Καματερό στην 6η αγωνιστική. Με τον ένα μοναδικό βαθμό που έχει, βρίσκεται στην 13η θέση, σε ισοβαθμία όμως με τον Ιάσονα και τα Πετράλωνα.

 

ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 

Η ομάδα του Κώστα Ασημάκη ξεκίνησε στο πρωτάθλημα από εκεί ακριβώς που σταμάτησε πέρσι, από τις καλές εμφανίσεις δηλαδή και τα θετικά αποτελέσματα. Παρά την ισοπαλία της πρεμιέρας, ακολουθήσαν δύο συνεχόμενες νίκες, υπήρξε ένα «διάλειμμα» με την ήττα από την Αγ. Ελεούσα, ενώ μέχρι και την έβδομη αγωνιστική ακολούθησε ένα σερί τριών νικηφόρων αποτελεσμάτων. Έτσι, βρίσκεται στην 3η θέση με 16 βαθμούς και στο -3 από την κορυφή.

 

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ 

Η νεοφώτιστη ομάδα του Βύρωνα, μπήκε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα και «βροντοφωνάζει» πως... ήρθε για να μείνει. Κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις και μη έχοντας γνωρίσει ακόμη ήττα, φαίνεται πως έχει βάλει ήδη γερές βάσεις για την παραμονή της στην κατηγορία. Ξεκίνησε στη σεζόν με τρεις σερί νίκες, ακολούθησαν δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, ενώ ολοκλήρωσε τις επτά αγωνιστικές με δύο ακόμη νικηφόρα αποτελέσματα. Συνολικά έχει 17 βαθμούς και βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, μόλις στο -2 από τους πρωτοπόρους Τράχωνες.

 

ΙΑΣΩΝ 

Η ομάδα του Ιλίου φαίνεται πως από νωρίς έβαλε δύσκολα για τη συνέχεια της σεζόν, καθώς όπως και τα Βριλήσσια και τα Πετράλωνα, δεν έχει καταφέρει να πετύχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, έχει μόλις έναν βαθμό μετά από μία ισοπαλία και έξι ήττες, ενώ μετά την 6η αγωνιστική έλυσε τη συνεργασία με τον προπονητή, Βαγγέλη Γιαννόπουλο, με το δίδυμο Δαδίτσο-Κουτσούμπα, να είναι το επικρατέστερο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Ο Ιάσονας βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας με 1 βαθμό, σε ισοβαθμία με Πετράλωνα και Βριλήσσια.

 

ΚΑΜΑΤΕΡΟ 

Η χρονιά ξεκίνησε αρκετά περίεργα για την ομάδα του Καματερού, καθώς μόλις μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο προπονητής, Γαληνός Νικολαΐδης, που είχε αναλάβει τον σύλλογο το καλοκαίρι, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το σωματείο. Την θέση του στη τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Γιώργος Καλύβας, με τον οποίο το Καματερό διέγραψε μια αρκετά καλή πορεία στις επτά πρώτες αυτές αγωνιστικές. Συνολικά μέτρησε τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες και βρίσκεται πλέον στην 6η θέση με 13 βαθμούς, σε ισοβαθμία με Αγίους Αναργύρους και Αθηναϊκό.

 

ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ 

Η ομάδα του Μανώλη Παπαδόπουλου στη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της στην Α’ κατηγορία, φαίνεται πως έχει τα εφόδια που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει μια εν τέλει ικανοποιητική πορεία. Το σωματείο δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, καθώς γνώρισε τρεις απανωτές ήττες, με την ήττα από τον ΆγιαξΤαύτου να είναι η τελευταία της σε αυτές τις επτά πρώτες αγωνιστικές. Ακολούθησαν μία ισοπαλία και τρεις σερί νίκες, με την ομάδα να ανεβαίνει εντυπωσιακά. Κατέληξε στην 9η θέση με 10 βαθμούς, σε ισοβαθμία με Άγιαξ Ταύρου και Ανθούπολη.

 

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 

Τα Πετράλωνα αποτελούν την τρίτη και τελευταία ομάδα του ομίλου που δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στο πρωτάθλημα και πορεύονται με μία ισοπαλία και έξι ήττες. Ωστόσο, μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από τους Τράχωνες, δεν δόθηκε συνέχεια στη συνεργασία του συλλόγου με τον προπονητή, Θανάση Παύλοβιτς, και ως διάδοχός του ανακοινώθηκε ο Γιώργος Γκοβερίνος. Ο μοναδικός βαθμός που πήραν τα Πετράλωνα στη φετινή σεζόν ήταν στην 4η αγωνιστική, όταν και ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 με την Δόξα, και κατατάχθηκαν εν τέλει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με Ιάσων και Βριλήσσια.

 

ΤΡΑΧΩΝΕΣ 

Οι Τράχωνες αποτελούν τη μία από τις πέντε ομάδες που παραμένουν αήττητες σε ολόκληρη την Α’ ΕΠΣΑ, και αυτό αποκτά την δική του σημαντικότητα, από τη στιγμή που βρίσκεται στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου. Οι πρωτοπόροι έχουν μπει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα και με τις καλές τους εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα που παίρνουν, φαίνεται πως έχουν βάλει γερές βάσεις για μια ικανοποιητική πορεία μέχρι το τέλος της σεζόν. Η ομάδα του Κώστα Ζαλάβρα πήρε πέντε συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα, έχοντας απώλεια βαθμών μόνο στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον Άρη Πετρούπολης. Με έξι νίκες και μία ισοπαλία, οι Τράχωνες βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, στο +2 από την 2η Δόξα Βύρωνος και +3 από την 3η Αργυρούπολη.


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35