social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Βύρρος: «Να στηρίζεται ο Κολωνός τα επόμενα χρόνια σε... δικά του παιδιά»

Βύρρος: «Να στηρίζεται ο Κολωνός τα επόμενα χρόνια σε... δικά του παιδιά»

Στον Κολωνό γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με την ομάδα να έχει ως στόχο την ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών προκειμένου στα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν τα πρόσωπα εκείνα που θα στελεχώνουν το ανδρικό τμήμα.

Όλα αυτά ασφαλώς δεν θα μπορούσαν να συμβαίνουν εάν στην κεφαλή της ομάδας δεν βρίσκονταν ο Βαγγέλης Βύρρος, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του δίνουν μεγάλο αγώνα προκειμένου ο Κολωνός να στέκεται στα πόδια του και να κάνει βήματα προόδου.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου ο οποίος άφησε το στίγμα αναλύοντας το πλάνο του Κολωνού, καταθέτοντας και τις προτάσεις του για το κομμάτι της πανδημίας.

Αναλυτικά

-Πως κρίνετε τη σεζόν που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα;

"Η ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα όπως περιμέναμε, τις πρώτες 7 αγωνιστικές όπως κ φαίνεται και από την Συγκομιδή των βαθμών. Το θετικό παρόλα αυτά ήταν πως οι ποδοσφαιριστές παλέψαν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτό φαίνεται κ από τα σκορ. Δυστυχώς όμως κάποιοι τραυματισμοί βασικών κ έμπειρων παιχτών μας καθώς και η ατυχία σε κάποια ματς μας άφησαν λίγο πίσω όσον αναφορά την βαθμολογία. Γενικά όμως σαν Διοίκηση είμαστε ευχαριστημένοι και από το Τεχνικό Επιτελείο και από τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύουμε πως αν δεν είχαν σταματήσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις η νεανική ομάδα μας θα είχε βρει και ρυθμό και τα πατήματα της."

 -Τι θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια από τον Κολωνο;

"Αναλαμβάνοντας πέρυσι την ομάδα σαν νέα Διοίκηση εγώ κ τα υπόλοιπα μέλη ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλαπλά προβλήματα. Προβλήματα και οργανωτικά και οικονομικά και το χειρότερο ήταν πως η Ακαδημία του Σωματείου ήταν σε πολλή κακή κατάσταση. Το παλέψαμε όμως με διάφορους τρόπους όπως μείωση του μπάτζετ και έμφαση στα παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημιες μας, οργάνωση της Ακαδημίας μας αλλά το πιο βασικό ήταν το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Άρα αυτό που ονειρευόμαστε όλοι στον Σύλλογο είναι μια ομάδα που να αποτελείτε στο σύνολο της από ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία μας που θα παίζει σωστό ποδόσφαιρο και μια οργανωμένη Ακαδημία που θα μπορεί να φέρει ο γονιός το παιδάκι του να ευχαριστηθεί το άθλημα και να μάθει σωστή ποδοσφαιρική παιδεία."

-Πως θα πρέπει να ενταχθούν οι ομάδες κατά τη γνώμη σας σε μια κανονικότητα η οποία ασφαλώς θα έχει νέα δεδομένα;

"Η επιστροφή στα γήπεδα μετά και την δεύτερη διακοπή θα είναι παρά πολύ δύσκολη για όλους. Διοικήσεις, προπονητές, ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς το αναπάντεχο κλείσιμο των γηπέδων από την Πολιτεία αφενός μεν ήταν αναγκαία για την ασφάλεια όλων μας, αφετέρου όμως ήταν καταστροφική για όλα τα ερασιτεχνικά Σωματεία. Η επανένταξη θα πρέπει να γίνει σωστά με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να τηρηθεί όσο το δυνατόν με πειθαρχία, τονίζω όμως η Πολιτεία όταν αποφασίσει να ανοίξει τα γήπεδα θα πρέπει να αναλογιστεί και τις συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα Σωματεία. Το λεω αυτό γιατί ακούστηκε πως αν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τον Φεβρουάριο θα πάμε σε ένα μοτίβο Κυριακή-Τετάρτη. Αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα ερασιτεχνικά σωματεία διότι οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αφήνουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις σε καιρό πανδημίας κάθε Τετάρτη για 3-4 μήνες."

-Η λύση των covid test δύσκολη για ένα ερασιτεχνικό σωματείο;

"Όσον αναφορά την λύση με τα τεστ covid η γνώμη μου είναι πως είναι ασύμφορη για τα ερασιτεχνικά Σωματεία. Ήδη πολλές ομάδες με το δεύτερο κλείσιμο έχουν πιεστεί αρκετά οικονομικά".

-Αγωνίζεστε στο γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Πρόβλημα που υπάρχουν αρκετές ακόμη ομάδες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γήπεδο καθημερινά;

"Το γηπεδικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα μας. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν το γήπεδο 6 ομάδες και από αυτές οι 4 έχουν και Ακαδημίες. Φανταστείτε τι γίνεται καθημερινά. Η Ανδρική ομάδα μας κάνει 4 προπονήσεις εκ των οποίων οι 2 σε μισό γήπεδο και η διάρκεια τους είναι 1 ώρα και ένα τέταρτο. Σε ένα γήπεδο παραμελημένο από την Δημοτική αρχή και επικίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές. Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον ΟΠΑΝΔΑ μας ενημέρωσαν πως υπογράφτηκε κονδύλι για την κατασκευή νέου γηπέδου στην περιοχή μας. Μακάρι να υλοποιηθεί γιατί θα δώσει στον Σύλλογο μας μεγάλη ώθηση και θα μπορούμε να λειτουργήσουμε και να δουλέψουμε όπως πρέπει."

-Κομμάτι ακαδημίας. Δίνετε βάση ως ομάδα;

"Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την μεγαλύτερη προσοχή μας την δείξαμε στην λειτουργία της Ακαδημίας.Το πρώτο που κάναμε ήταν να προσλάβουμε γιατρό για να βρίσκεται στις προπονήσεις όλων των Τμημάτων της. Ξέρω ακούγεται οξύμωρο αλλά μέχρι και πέρυσι καμία ομάδα της περιοχής μας δεν είχε γιατρό στις προπονήσεις των Ακαδημιών. Προσπαθήσαμε και βελτιώσαμε αρκετά την λειτουργία μας και αυτό φάνηκε και στους γονείς έχοντας σαν αποτέλεσμα φέτος με την έναρξη της σεζόν να έχουμε πολλές εγγραφές. Για μένα προσωπικά η Ακαδημία είναι το βασικότερο κομμάτι ενός Συλλόγου. Στόχος μου είναι σε κάποια χρόνια η Ανδρική ομάδα να αποτελείτε από γηγενείς ποδοσφαιριστές στο σύνολο της."

-Σαν διοικητικός παράγοντας αθηναϊκής ομάδας, τι θα προτείνατε στην ηγεσία της ΕΠΣΑ σε αυτές τι δύσκολες εποχές;

"Στην ηγεσία της ΕΠΣΑ θα πρότεινα σίγουρα να γίνει κάποια μείωση στα έξοδα αγώνων, διότι παίζουμε χωρίς φιλάθλους και το βάρος πέφτει στον Σύλλογο. Επίσης καλό θα ήταν λόγω της πανδημίας να ενισχύσει οικονομικά τα Σωματεία της Αθήνας. Ξέρω είναι δύσκολο αλλά την δεδομένη στιγμή πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα. Θα μας βοηθήσει σίγουρα και η οικονομική ενίσχυση της Γενικής Γραμματείς Αθλητισμού αλλά δεν επαρκεί μόνο αυτή".

-Ποια είναι η θέση του Κολωνού για την ενδεχόμενη επανέναρξη της σεζόν;

"Η θέση του Συλλόγου είναι πως αν με τον νέο χρόνο επιδημιολογικά η κατάσταση βελτιωθεί στη χώρα μας και γίνει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων από την Πολιτεία, θα πρέπει και πάλι τα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κι να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα από Φεβρουάριο. Αναφέρω όμως πάλι πως όχι με το σύστημα αγώνων Κυριακή-Τετάρτη που θα είναι καταστροφικό για όλες τις ομάδες αλλά με συνέχιση του προγράμματος μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Όλα αυτά αν ξεκινήσουμε προπονήσεις 10-15 Ιανουαρίου. Αν η κατάσταση επιδημιολογικά δεν βελτιωθεί θεμιτό είναι να μην ξεκινήσουν πάλι τα πρωταθλήματα και να πάμε έτοιμοι για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Η φετινή να θεωρηθεί ως μην γενομένη."

-Είστε νέος παράγοντας στο κομμάτι της διοίκησης ενός συλλόγου. Ποιος ήταν ο λόγος που μπήκαμε ως διοικητικός εκπρόσωπος του Κολωνου;

"Διανύω την δεύτερη χρόνια μου ως επικεφαλής του Συλλόγου. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ Διοικητικά ήταν η αγάπη μου για την ομάδα. Είναι η ομάδα της γειτονιάς που μεγάλωσα, είμαι μέλος της από 11 χρόνων, ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά σε αυτήν και για πολλά χρόνια ήταν μέρος της καθημερινότητας μου. Έτσι και αποφάσισα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου αρκετοί από αυτούς είναι πρώην ποδοσφαιριστές να βοηθήσουμε την ομάδα που αγαπάμε με όλες μας τις δυνάμεις. Να την οργανώσουμε και να την κάνουμε κομμάτι της γειτονιάς μας. Άλλωστε είμαστε ο μόνος Σύλλογος (ποδοσφαιρικός) που φέρει το όνομα της περιοχής μας. Κυριάκο σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και εύχομαι να συνεχίσεις την καταπληκτική δουλειά που κανείς για τα Σωματεία με τέτοιο ζήλο στις δύσκολες εποχές που ζούμε".


Σχετικά άρθρα

Βόγλης: Μας κρατούν πίσω το σχεδιασμό μερικά προβλήματα αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη

Κωνσταντόπουλος: «Πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία»

Λαύρα Αργυρούπολης: Δύο φιλικά και στο βάθος... Κύπελλο

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35