social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Χρήστος Πελέκης: Να μην γίνει επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα αλλά restart το καλοκαίρι

Χρήστος Πελέκης: Να μην γίνει επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα αλλά restart το καλοκαίρι

Ο προπονητής του Πανναξιακού Χρήστος Πελέκης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την ομάδα της Νάξου και την πορεία της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο έκτος όμιλος, όπου και μετέχει ο Πανναξιακός και η Α.Ε. Μυκόνου, κατάφερε να παίξει μόλις τρία παιχνίδια. Η διακοπή όπως είναι φυσικό φέρνει τις ομάδες σε δύσκολη θέση, καθώς θα πρέπει ουσιαστικά να ξεκινήσουν από την αρχή και να βρουν μέσα ουσιαστικά από τους αγώνες τα πατήματά τους.

Τώρα όσον αφορά στον Πανναξιακό, η ομάδα της Νάξου δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα καθώς μπήκε στη σεζόν με δύο ήττες. Στο τρίτο παιχνίδι το συγκρότημα του Χρήστου Πελέκη κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στο Μαρκό και να την ανεβάσει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η νίκη – ψυχολογίας δεν είχε συνέχεια καθώς μετά από λίγα εικοσιτετράωρα διακόπηκαν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες. Ο κ. Πελέκης κατά τη διάρκεια της συνέντευης αναφέρθηκε στη διακοπή και πως θα χρειαστούν οι ομάδες αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

ΠΕΛΕΚΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Χρήστος Πελέκης αρχικά αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά και πως το βιώνει ο ίδιος και η ομάδα του.

«Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή τόσο εμείς όσο και όλη η Ελλάδα βιώνει μία δύσκολη κατάσταση. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την δύσκολη φάση που περνάμε. Τώρα, από την πλευρά μας ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας στις 5 Αυγούστου και έχοντας στο ρόστερ μας αρκετούς γηγενείς αθλητές. Οι αθλητές από την Νάξο πλαισιώνονται με ποδοσφαιριστές που ήρθαν εκτός νησιού, ώστε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Αρχικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και ταυτόχρονα να παίξουμε ένα ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, με τη διακοπή του πρωταθλήματος, βρισκόμαστε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με ακόμη τρεις συλλόγους. Δυστυχώς, αυτή η διακοπή λόγω της πανδημίας του Covid-19 μας βγάζει έξω από το πρόγραμμα μας κι αυτό γιατί είχαμε φτάσει σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο. Τώρα, προχωράμε σε άγνωστα νερά καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πραγματικά μπορεί να μας ξημερώσει. Από την πλευρά μας κάνουμε υπομονή και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα».

Αν και είναι αρκετά νωρίς, έχετε κάνει κάποιον προγραμματισμό, σχεδιασμό για την επόμενη μέρα και την επιστροφή της ομάδας στην καθημερινότητά της;

«Τα παιδιά που είναι εκτός νησιού έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά παρόλα αυτά τόσο αυτοί οι αθλητές όσοι και τα παιδιά από τη Νάξο έχουν πάρει ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων. Το πρόγραμμα αυτό κάθε βδομάδα το αλλάζουν κι αυτό γιατί προσπαθούμε ακόμη και με αυτόν τον τρόπο να διατηρηθούν τα παιδιά σε μία καλή κατάσταση. Βέβαια όλο αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς κανείς δεν γνωρίζει το πότε θα επιστρέψουμε τόσο στις προπονήσεις όσο και στην αγωνιστική δράση. Προχωράμε στο άγνωστο και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι παίκτες ακολουθούν το πρόγραμμα που τους έχουμε δώσει. Ευελπιστούμε όλοι να είναι συνεπείς και να δουλεύουν εντατικά».

Συμφωνείτε με αυτή τη διακοπή των πρωταθλημάτων κι από την πλευρά σας πιστεύετε ότι ο αθλητισμός θα έπρεπε να είχε μία διαφορετική αντιμετώπιση;

«Η άποψή μου είναι ότι από την στιγμή που σταμάτησε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, να μην ξεκινήσει ξανά. Βλέπουμε πως ακόμη και οι μεγαλύτερες κατηγορίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και κανείς δεν ξέρει το πότε θα επιστρέψουν. Δεν γίνετε ένας ποδοσφαιριστής να έχει κάνει προετοιμασία πενήντα (50) ημέρες και συνολικά να έχει προπονηθεί τρεις μήνες, να σταματά απότομα και στη συνέχεια μετά από πόσο καιρό να του λες επέστρεψε και κάνε προπόνηση. Αυτή η κατάσταση έχει φέρει και τις διοικήσεις σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχουν δαπανηθεί κάποια χρήματα. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση στις ομάδες μετά την επιστροφή κι αν επιστρέψουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Είναι μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δοκιμάζει τις αντοχές του».

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΕΛΕΚΗΣ

Πιστεύετε πως θα επηρεαστεί το ποδόσφαιρο και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός γενικότερα με όλη αυτή την κατάσταση που βιώνει;

«Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα η ποιότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έχει πέσει αρκετά και νομίζω ότι θα το επηρεάσει ακόμη περισσότερο. Όπως είπα και πριν οι ομάδες έχουν κάποια μπάτζετ τα οποία δυστυχώς με αυτή την κατάσταση δεν έχουν έσοδα από πουθενά. Σίγουρα, πρόβλημα θα αντιμετωπίσει τόσο η Μύκονος όσο και η ομάδα της Σαντορίνης που έχουν αθλητές με αρκετά υψηλά συμβόλαια».

Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, η ομάδα σας ναι μεν απέκτησε κάποιους αθλητές αλλά θέλησε να δώσει και χρόνο συμμετοχής σε γηγενείς ποδοσφαιριστές. Πόσο σημαντική είναι η κίνηση της διοίκησης του Πανναξιακού, καθώς εμπιστεύεται αθλητές από το νησί;   

«Από την πλευρά μας έχουν δημιουργήσει μία πυραμίδα στον Σύλλογο, η οποία ξεκινά από τα τμήματα υποδομής μέχρι και την ανδρική ομάδα. Όπως έχετε δει έχουμε αγωνιστικό τμήμα στην Κ15, αλλά και δημιουργήσαμε την ομάδα του Πανναξιακού Β’ η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Στην ομάδα αυτή αγωνίζονται παιδιά από την Κ17 του Πανναξιακού, αλλά και αθλητές που μένουν εκτός αποστολής από την ομάδα που συμμετέχει στην Γ’ Εθνική. Τώρα, όσον αφορά στην ομάδα που συμμετέχει στην Γ’ Εθνική, στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε έναν κορμό περίπου 16 αθλητών από τη Νάξο κι αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό, πως πιστεύω πως ο Πανναξιακός έκανε λίγο πριν την διακοπή του πρωταθλήματος το μεγαλύτερο διπλό στην ιστορία του, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Μαρκό. Αυτό γιατί όταν ο Πανναξιακός είχε αγωνισθεί ξανά στην Γ’ Εθνική δεν είχε καταφέρει να πάρει κάποια εκτός έδρας νίκη. Ταυτόχρονα και το Μαρκό την τελευταία του εντός έδρας ήττα την είχε κάνει το 2005. Άρα μιλάμε για ένα μεγάλο διπλό που κάναμε κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα. Θέλουμε να αγωνίζονται στην ομάδα μας παιδιά από τη Νάξο, να αποκτούν εμπειρίες καθώς μέχρι στιγμής δεν είχαν παραστάσεις από την Γ’ Εθνική κατηγορία. Για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και να προσπαθούμε όσο τον δυνατόν μπορούμε. Θέλουμε ο Πανναξιακός κάθε χρόνο να είναι καλύτερος».

PELEKIS

Ο Πανναξιακός δεν ξεκίνησε καλά ή όπως θα ήθελε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όμως στη συνέχεια και με τη νίκη στο Μαρκό το κλίμα έχει αλλάξει και υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον. Πως βλέπετε κι εσείς την πορεία σας στο πρωτάθλημα κι αν η νίκη στο Μαρκό θα σας δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση;

«Πράγματι έτσι είναι. Δεν ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα καθώς δεν είχαμε αρκετά φιλικά παιχνίδια κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε ετοιμαστεί όπως θα θέλαμε. Μετά τα πρώτα παιχνίδια είδαμε και είδατε ότι είχαμε καλύτερο ρυθμό, με αποτέλεσμα να πάρουμε μία σπουδαία νίκη. Μετά το διπλό θέλαμε να παίξουμε και απέναντι στην Ηλιούπολη αφού είμαστε σε μία πάρα πολύ κατάσταση. Όπως είχαμε πει άλλωστε η ομάδα μετά την 3η – 4η αγωνιστική  θα είχε μία πολύ καλύτερη εικόνα. Τώρα για την επανέναρξη θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, καθώς θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, να κάνουμε εργομετρικά να δούμε στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και το βασικότερο είναι ότι δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση θα είναι οι παίκτες μας. Άρα δεν μπορούμε να πούμε από τώρα πως θα είμαστε όταν θα ξεκινήσουμε ξανά».

Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα χρειαστεί η ομάδα σας ώστε να βρει και πάλι τα πατήματά της εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου;

«Αν η διακοπή φτάσει στους δύο μήνες, τότε θα πρέπει να μιλάμε για μία νέα αρχή. Θα πρέπει δηλαδή να κάνουμε όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας από την αρχή».

Πιστεύετε ότι θα πρέπει να υπάρχει αλλαγή στο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή που υπάρχει;

«Το βασικότερο πιστεύω είναι πως το κράτος θα πρέπει να επιδοτήσει τις ομάδες για να μπορούν  να κινηθούν οικονομικά. Ο δικός μας ο όμιλος, αλλά και ο πέμπτος που έχει ομάδες από την Σάμο, τη Μυτιλήνη και Χίο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς αυτά τα σωματεία, όπως κι εμείς φυσικά, έχουμε πολλές και μεγάλες μετακινήσεις. Τώρα, όταν θα μας δοθεί το πράσινο φως, ναι θα χρειαστούμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε σωστά και να επιστρέψουμε όπως ακριβώς πρέπει. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι τα μέτρα τελείωσαν, μπείτε και παίξτε ποδόσφαιρο. Ίσως και το καλοκαίρι να μην έχει τελειώσει το πρωτάθλημα κι αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο μας, καθώς εμείς στα νησιά ζούμε από τον τουρισμό. Η δική μου γνώμη είναι το πρωτάθλημα να μην ξεκινήσει καθόλου, να γίνει ένα restart από το καλοκαίρι, με νέες μεταγραφές και όλα να αρχίσουν από την αρχή»


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35