social fb social inst social yt

mylos


XAGORARI ASFALEIES

Δημήτρης Κοσμάς: «Δεν θέλουμε να μπούμε στην λογική του αθέμιτου ανταγωνισμού»

Φέτος πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να ξεκινήσει κάτι καινούργιο, αυτή τη φορά εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Κοσμά τον προπονητή του Άγιαξ Ταύρου.

Ο άλλοτε άσος του Εθνικού Πειραιά, της Μαρκό και των Αγίων Αναργύρων, έχει ξεκινήσει αρκετά θετικά σε αυτό το νέο πρότζεκτ με τον ίδιο να δηλώνει ενθουσιασμένος στα πρώτα του βήματα.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον κ. Κοσμά, όπου μίλησε για τις πρώτες ημέρες της προπονητικής του καριέρας που μόλις ξεκίνησαν, τον Άγιαξ Ταύρου, το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ και τις αναπτυξιακές ηλικίες.

Τα όσα τόνισε

-Η νίκη απέναντι στο Χαϊδάρι σας δίνει μεγάλη ψυχολογική τόνωση. Πως αντιμετωπίζετε το προσεχές ματς;

Προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες οπότε αντιμετωπίζουμε κάθε ματς με τον ίδιο τρόπο σαν μια ευκαιρία βελτίωσης της αγωνιστικής μας φιλοσοφίας. Ξέρουμε πως είναι κάτι δύσκολο να το εφαρμόσουμε 100% παίζοντας σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Α ΕΠΣΑ αλλά δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό Και ευελπιστώ πως σε βάθος χρόνου θα τα καταφέρουμε.

-Πως είναι η εμπειρία σου πλέον ως πρώτος προπονητής σε ανδρική ομάδα;

Ακριβώς όπως το περίμενα...αρκετά δύσκολο ,όμως πολύ δημιουργικό και γεμάτο προκλήσεις....δε βαριέσαι ποτέ! Βέβαια νομίζω οτι είμαι τυχερός και με το υλικό που υπάρχει στην ομάδα αλλά και με τη διοίκηση που με στηρίζει απόλυτα, γεγονός που διευκολύνει το έργο του τεχνικού τιμ και το σκεπτικό που θέλουμε να περάσουμε.

-Πως θα χαρακτήριζες το επίπεδο του πρωταθλήματος στην Α' ΕΠΣΑ;

Είναι ένα πρωτάθλημα όπως είπα αρκετά ανταγωνιστικό με πολύ δυνατές ομάδες όπου πολλές από αυτές θα μπορούσαν να σταθούν και στην παραπάνω κατηγορία. Επίσης θεωρώ οτι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι τέλους και για την παραμονή αλλά και για την άνοδο.

-Μια ομάδα θα μπορούσε να στηρίζεται σε ένα πρότζεκτ, νέων παικτών που θα προέρχονται μόνο από τις υποδομές της;

Σαφώς και είναι ευφυκτό αρκεί η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής να είναι η κατάλληλη είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά..αλλά δυστυχώς η εμπειρία μου δείχνει ότι οι περισσότερες ακαδημίες λειτουργούν εμπορικά βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα παιδιά κάτι που καθιστά αδύνατο την υλοποίηση ενός τέτοιου πρότζεκτ.

-Έχεις εικόνα για τα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας;

Αν και βρίσκομαι 1,5 μήνα περίπου στην ομάδα έχω πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει και μάλιστα έχω παρακολουθήσει τα περισσότερα επίσημα ματς των τμημάτων Κ18 και Κ16 καθώς με ενδιαφέρει πάρα πολύ η εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών μας αλλά και γενικότερα η λειτουργία της ακαδημίας που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

Βασικός στόχος μας είναι να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο και να μη μπαίνουμε στη λογική του αθέμιτου ανταγωνισμού. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει κάποια στιγμή να μπει στις σωστές του βάσεις και να τιμήσει το ονομά του....’ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ’ δηλαδή αυτός που αγαπάει ανιδιοτελώς αυτό που κάνει. Γνωρίζω ότι για να πετύχουμε κάτι τέτοιο ίσως πληρώσουμε ακριβά το τίμημα αλλά και οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση και το τεχνικό τιμ είμαστε μαζί σε αυτό.

-Ποιες ομάδες βλέπεις να πρωταγωνιστούν;

Οι προβλέψεις δεν είναι καθόλου εύκολες σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, πάντως θα δώσω ένα προβάδισμα στις 2 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας όχι μόνο για το αγωνίστικο κομμάτι αλλά για τη γενικότερη οργάνωση που έχουν.