social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Live η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Πειραιά

Live η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Πειραιά

Το Soccerlive.gr βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και στα γραφεία της ΕΠΣ Πειραιά, για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό την Γενική Συνέλευσης της Ένωσης. (Η σελίδα ανανεώνεται)

 

*Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ιδρυτή του ΑΟΚ Φαλήρου Γιώργου Σιάκουλη.

 

*Όπως ενημέρωσε ο υπεύθυνος των γραφείων της ΕΠΣ Πειραιά Παναγιώτης Νταλάκος, η δυναμικότητα της Ένωσης είναι 94 σωματεία, από τα οποία τα 77 είναι ενεργά. 

Από τα 77 τα 72 έχουν δικαίωμα ψήφου. Παριστάμενα σωματεία είναι 48 στην αίθουσα. 

Προσκόμισαν εμπρόθεσμα πληρεξούσιο 64 σωματεία, για να προτεθούν ακόμα 8, εκ των οποίων Νέοι Ευγενείας και ΑΟ Καραβάς την τελευταία στιγμή, όπου μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των σωματείων που παρευρέκαν στη Γενική Συνέλευση, μπήκαν και αυτή στη διαδικασία ψηφοφορίας. 

72 ομάδες αναμέμεται να ψηφίσουν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. 

Από τα ενεργά σωματεία δεν θα ψηφίσουν τρία, τα Αστέρια Δραπετσώνας, οι Νέοι Δραπετσώνας και ο Ατρόμητος Κερατσινίου. 

 

Χαιρετισμός Προέδρου Γιάννη Σπάθα: 

 

Το λόγο πήρε στην αρχή ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σπάθας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: 

 

«Η Γενική Συνέλευση έχει καθαρά απολογιστικό χαρκατήρα. Όλα τα στοιχεία αναφέρονται σε ειδικό βιβλιαράκι για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και έχει τυπωθεί.  Θέλω να θίξω το οικονομικό κομμάτι. Έχει μειωθεί το μπάτζεντ γύρω στα 150 χιλιάδες ευρώ στα έξοδα του '22. Στα ίδια και ο προϋπολογισμός και για τη νέα χρονιά. Έχω να πω κάτι. Χωρίς μεγάλες κουβέντες και όχι να έχουμε απαιτήσεις από τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ο Ολυμπιακός ήταν και τα δύο χρόνια δίπλα μας. Μηνιαία μας έδωσε αυτά που ζητήσαμε, τα παίρναμε μηνιαίως και έσι μπορέσαμε και βγάλαμε τη χρονιά. Σε ό,τι αφορά το διοικητικό κομμάτι θέλω να σημειώσω . α ακου΄με τα σωματεία και ταπαράπονα. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν .Ίσως δικαιολογημένα από κάποια. Όμως επί το πλείστον εστιάζονται μόνο στα θέματα διαιτησίας.  Σίγουρα υπήρξαν αδικίες. Αφού αδιαμφσιβήτητα λάθη διαιτητών έγιναν και θα γίνονται, είναι αναπόφευκτα. Όπως γίνεται σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ. Έχω να πω κάτι σημαντικό Σήμερα αποφοιτήσανε άλλα 26 άτομα από τη τελευταία σχολή διαιτησίας. Ευχόμαστε να παραμείνουν τα 6 από αυτά. . Φέτος έχουμε πάρει μία απόφαση. Θα είμαστε πολύ αυστηροί στα παιδικά πρωταθλήματα.  Τη βία θα τη μαζέψουμε οπωσδήποτε». 

 

 

* Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι υπάρχει η σκέψη στο νέο πρωτάθλημα να ορίζονται στα παιχνίδια και παρατηρητές διαιτησίας από παλιούς διαιτητές. Με πολύ μικρό αντίτιμο. Κάτι που προκάλεσε ορισμένες αντιδράσεις από μερίδα σωματείων.

 

*Η πρώτη φάση του Κυπέλου θα αρχίσει στις 9-10/9 με ομάδες Β' και Γ' Κατηγορίας. Στις 16-17/9 θα ακολουθήσει η Β' φάση, όπου θα εισέλθουν και σωματεία της Α' Κατηγορίας. 

*Η έναρξη των πρωταθλημάτων της Α' και Β' Κατηγορίας ορίστηκε στις 24/9 και της Γ' Κατηγορίας στις 30/9-1/10.

*Φέτος οι μικροί της ενδεκάδας θα απαρτίζονται από παιδιά γεννημένα του 2003 και κάτω. Ενώ το ανώτατο όριο ηλικίας θα είναι το 1985 και θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται ένας παίκτης γεννηθείς το '84 ή το '83.*Κατόπιν ομόφωνης απόφασης διαγράφηκαν από το δυναμικό της ΕΠΣ Πειραιά λόγω απραξίας πάνω από δύο έτη τα εξής σωματεία: ΑΕ Νεάπολης, Αστέρας Σαλαμίνας, Ένωση Καμινίων, ΑΕ Σαλαμίνας, Αρμενική, Ολυμπιακός Περάματος και Οδηγήτρια. Κίνδυνο να διαγραφούν του χρόνου έχουν Η Σπίθα και ο Πολυκράτης, αν δεν εγγραφούν στο μητρώο της ΓΓΑ. 

 

*Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ατρόμητου Πειραιά  Χρήστος Σδρένιας, όπου ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό λέγοντας επίσης τα εξής: «Φέτος αδικηθήκανε πολλές ομάδες. Το Κερατσίνι και το Μοσχάτο που υποβιβάστηκαν και όλοι γνωρίζουμε τι έγινε. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε σαν σύνολο πειραϊκού ποδοσφαίρου και να τα λέμε». 

 

*Λίγο πριν την έναρξη της ψηφορίας ο εκπρόσωπος της ΑΕ Περάματος Γκόλβερης Σωτήρης πήρε το λόγο καταψηφίζοντας με δύο «όχι» οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Ωστόσο με παρέμβαση του Προέδρου της ΕΠΣΠ Γιάννη Σπάθα η ψήφος του δεν πέρασε, καθώς τον ενημέρωσε ότι η ομάδα του θα πρέπει πρώτα εγγράφως να αιτολογήσει το σωματείο τη θέση του. 

 

* Τον λόγο πριν την ψηφοφορία πήραν επίσης οι Μιχάλης Μουσελής(ΑΕ Χατζηκυριακείου), Γιώργος Κουνιάς(Αμφιάλη), Κώστας Κατσιγιάννης(Αμπελακιακός), Παναγιώτης Κεραμιδάς(ΑΟΚ Φαλήρου), Νίκος Τακουμάγκος(Προφήτης Ηλίας) και  Στέφανος Φαναρίτης(ΑΕ Μοσχάτου). Ο τελευταίος προσέθεσε για το κυνηγητό που δέχθηκαν οι πειραϊκές ομάδες λόγω της κόντρας που υπάρχει με την ΕΠΟ. Και πρέπει να υπάρξει συσπείρωση για να δημιουργηθεί μια άμυνα απέναντι στους εχθρούς της Ένωσης. 

 

*Ειδική αναφορά από τον Πειραϊκό έκανε ο Αντώνης Ανούστης αναφορικά με τις ομάδες του Κεντρικού Πειραιά και το τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περίπου 25 σωματεία. Και ότι η ΕΠΣ Πειραιά θα πρέπει να είναι αρωγός σε τέτοιες ενέργειες. 

 

Εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα σωματεία ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Η Αμφιάλη καταψληφισε με δήλωση του εκπροσώπου της Γιώργου Κουνιά τον διοικητικό απολογισμό. 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35