social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ο κυνικός Εθνικός πέρασε από τη Ριζούπολη (1-0 τον Απόλλωνα)

Ο κυνικός Εθνικός πέρασε από τη Ριζούπολη (1-0 τον Απόλλωνα)

Τον ιδανικό επίλογο -ίσως- στον καλύτερο χρόνο του από τη στιγμή που ξεκίνησε η... ταλαιπωρία στις ερασιτεχνικές κατηγορίες έβαλε σήμερα (20/12) το απόγευμα ο Εθνικός και θα κάνει υπέροχες γιορτές, αλλά και με τη σκέψη στην επόμενη μέρα.

Η ομάδα του Β. Χαντέ έδειξε χαρακτήρα σε ακόμη ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε υπό υψηλή πίεση για το αποτέλεσμα, επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» και παρέμεινε στο -5 από την κορυφή του 4ου ομίλου και τον πρωτοπόρο Πανιώνιο. Οι Πειραιώτες, σύνολο που φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα του 41χρονου προπονητή, ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, ήλεγξαν το παιχνίδι και έφτασαν στο «τρίποντο» χάρη σε ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γεωργούση στο 61ο λεπτό. Επρόκειτο για μία καθοριστική φάση στον αγώνα, καθώς η υπόδειξη της παράβασης συνοδεύτηκε και από την ανατροπή της αριθμητικής ισορροπίας. Από την άλλη, η «ελαφρά ταξιαρχία», έχοντας πάει στο ματς με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, δεν έπιασε καλή απόδοση, δεν μπόρεσε να απειλήσει και, μοιραία, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να προστεθεί, επίσης, ότι οι άνθρωποί της διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση του πέναλτι, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε παράβαση.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για να πάρουν το προβάδισμα. Στις καλύτερες στιγμές τους στο πρώτο ημίχρονο, στο 19ο λεπτό ο Ντροζντ απέκρουσε σε κοντινή προσπάθεια του Κατσογιάννη και στη συνέχεια ο Αντωνίου σούταρε πάνω από την εστία από πλεονεκτική θέση, στο 27' ο Γεωργούσης πλάσαρε μόλις άουτ από πλάγια θέση και στο 35' ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλων έδειξε να βγάζει περισσότερη ένταση, είχε και μία καλή στιγμή με τον Καραγκούνη ο οποίος πλάσαρε άουτ στο 57', όμως στο επόμενο λεπτό έγινε η φάση που καθόρισε εν πολλοίς τον αγώνα. Ο Μακρυγιάννης πέρασε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Γεωργούσης που έκανε κίνηση προς την μπάλα βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ντροζντ, με τον διαιτητή Τριανταφύλλου να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα και να αποβάλει τον γκολκίπερ του Απόλλωνα. Ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, ο Γεωργούσης, αποδείχθηκε ψύχραιμος απέναντι στον νεαρό και «κρύο» Ευσταθίου, πλασάροντας ωραία για το 0-1.

Έχοντας, πλέον, προβάδισμα στο σκορ αλλά και αριθμητικό, ο Εθνικός έκανε διαχείριση του αγώνα, μην επιτρέποντας στον αντίπαλό του να προκαλέσει κινδύνους στην άμυνά του. Επί της ουσίας, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν, ενώ στο ανοιχτό γήπεδο οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσαν να φτάνουν σε τελική ενέργεια με αξιώσεις. Τους αρκούσε, ωστόσο, ότι είχαν στα χέρια τους αυτό που ήθελαν και που υπερασπίστηκαν με επιτυχία.

Διαιτητές: Τριανταφύλλου, Λυκομήτρος-Μακρής (Αργολίδας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ρόναλντ Γκόμεζ): Ντροζντ, Πριόνας, Τασιούλης, Λιάκος, Ρέτζος (75' Κιρκιλιανίδης), Πατίλας, Πιαστόπουλος, Σπαρτιάτης (75' Νοζάντζε), Καραγκούνης (88' Λαμάι), Σάλλα, Τσούμπας (60' Ευσταθίου)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλα, Παπαγγελής, Ζωγραφάκης, Χρούστινετς, Κατσογιάννης, Μαλάι, Ντινιωτάκης (90' Πλουμάτος), Πολύζος, Γεωργούσης (69' Κυριαζής), Μακρυγιάννης (90' Θεοδώρου), Αντωνίου (73' Βαλαβανόπουλος)

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35