social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Παλικαρίσιο βαθμό ο ψυχωμένος Απόλλων στη Ν. Σμύρνη, 2-2 με Πανιώνιο

Παλικαρίσιο βαθμό ο ψυχωμένος Απόλλων στη Ν. Σμύρνη, 2-2 με Πανιώνιο

Είχε τα... πάντα το συναρπαστικό ντέρμπι της προσφυγιάς στο στάδιο της Ν. Σμύρνης!

Τα πάντα εκτός από νικητή, καθώς ο Πανιώνιος και ο Απόλλων, μπροστά σε περίπου 3.500 φιλάθλους έμειναν στο ισόπαλο 2-2 για την 28η αγωνιστική στον 4ο όμιλο του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Οι κυανέρυθροι... γλίτωσαν την ήττα στις καθυστερήσεις απέναντι στους κυανόλευκους, που έπαιξαν ψυχωμένα, έκαναν κατάθεση ψυχής και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν φύγει με τους βαθμούς της νίκης, με την εξέλιξη που είχε ο αγώνος. Έδειξαν, ωστόσο, σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι η συγκομιδή τους δεν... συμβαδίζει με τη συνολική τους παρουσία. Από την άλλη, η ομάδα του Κ. Γεωργιάδη έμεινε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από νικηφόρο αποτέλεσμα και είδε την απόσταση από τον Εθνικό να μειώνεται στους έντεκα βαθμούς.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 7ο λεπτό, όταν ο Φερεκίδης πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Γεμιστό, όμως το πλασέ του από κοντά, σταμάτησε πάνω στον Καλούδη που πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Απόλλων «κλείδωσε» τον αντίπαλό του, μην επιτρέποντας να βρει διαδρόμους προς την εστία. Στο 18ο λεπτό ο Μπρέγκου ήταν ανενόχλητος στην περιοχή, αλλά δεν έπιασε «γεμάτη» την κεφαλιά, ενώ στο 22' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ, όμως νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Βιτσεντζάτο.

Ένα λεπτό μετά (23') η «ελαδφρά ταξιαρχία» πήρε το προβάδισμα, όταν ο Πριόνας έκανε την παράλληλη πάσα από τα δεξιά και ο Ποτουρίδης έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του στην προσπάθειά του να απομακρύνει (0-1). Πριν καλά καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι, δέχθηκαν και δεύτερο πλήγμα! Ήταν το 30ο λεπτό όταν ο Σάλλα έπιασε δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, όμως ο Σκαφίδας έκανε κακό υπολογισμό και είδε την μπάλα να «γκελάρει» στα χέρια του, καταλήγοντας στην εστία του για το 0-2!

apollon-panigiriko-se-panionio.jpg

Ο Πανιώνιος αποσυντονίστηκε πλήρως, γεγονός που είχε ως συνέπεια να χάσει αρκετό χρόνο μέχρι την ανάπαυλα, ενώ στο ματς είχε περάσει πλέον ως αλλαγή και ο Ιγνατίδης. Σε αυτό το διάστημα, καταγράφηκαν δύο καλές στιγμές. Στο 40' ο Ιγνατίδης πλάσαρε από κοντά στον αέρα σε σέντρα του Αρναρέλλη, όμως ο Καλούδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (45+5'), ο Γεμιστός βρέθηκε απέναντι στον Καλούδη, από τον οποίο νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ!

Ο Απόλλων εξακολούθησε να ελέγχει τον ρυθμό, αναχαιτίζοντας όλες τις επιθέσεις του Πανιωνίου. Σε μία από τις λίγες καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο, ο Γεμιστός πλάσαρε δίπλα από την εστία στο 52', ενώ στο 56' φιλόδοξο σουτ του Παυλάκη από θέση εκτός περιοχής έφυγε πάνω από την εστία, με τον Καλούδη να ελέγχει. Στο 62', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πότσι έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Ιγνατίδης που παρενεβλήθη υψώνοντας το πόδι του, ήταν δύσκολο να σκοράρει. Στο 65' η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια σε κεφαλιά του Πότσι και τρία λεπτά μετά (68') ο Πανιώνιος μπήκε στο ματς, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πατίλα. Ο Ιγνατίδης ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και μείωσε σε 1-2. Στο 71' οι γηπεδούχοι απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, εξαιτίας της αποβολής του Παπαχρονόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Από εκείνο το σημείο η πίεση του Πανιωνίου έγινε ακόμη πιο έντονη, με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα ωστόσο να είναι άψογα στημένοι και να βγάζουν περίσσια σωματικά και ψυχικά αποθέματα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 82' ο Ιγνατίδης έπιασε την κεφαλιά μόνος από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία, για να φτάσουμε στο 85' όπου οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι! Σε παράλληλη σέντρα και πάνω στη γραμμή η μπάλα φάνηκε να προσγειώνεται ψηλά στο σώμα του Ρόδη μετά την απόκρουση του Καλούδη και ο διαιτητής Κορωνιάς, που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα με ουκ ολίγες υποδείξεις του στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Αρναρέλλης, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

panionios-panigiriko-me-apollon.jpg

Οι γηπέδουχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 90' «άγγιξαν» πάλι το γκολ, όταν σε σέντρα του Ποτουρίδη, η μπάλα πήρε ύψος από την προσπάθεια απομάκρυνσης του Ρόδη, όμως ο Ιγνατίδης την έστειλε από κοντά με κεφαλιά να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να φύγει άουτ! Με ανεβασμένη ψυχολογία και πείσμα ο Απόλλων απείλησε στο 95' με σουτ του Κορφιάτη από πλάγια θέση που έφυγε άουτ, για να φτάσουμε στο 97' όπου ο Πανιώνιος έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Γεμιστός έκανε τη σέντρα και ο Πότσι με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Καλούδη που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αντιδράσει (2-2). Δύο λεπτά μετά (99') οι κυανέρυθροι έχασαν μοναδική ευκαιρία για την ανατροπή, όταν ο Καλάγια γύρισε το κορμί του και σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση! Μετά από επιπλέον δύο λεπτά πίεσης και προσπαθειών, το παιχνίδι έληξε, βρίσκοντας τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες.

Διαιτητές: Κορωνιάς, Βιτσεντζάτος-Κακάνης (Ανατ. Αττικής)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι (31' λ.τρ. Ξυγκόρος), Παυλάκης, Ποτουρίδης, Πότσι, Μπρέγκου (80' Καλάγια), Στούπης, Γεμιστός, Μπουρλάκης, Φερεκίδης (31' Ιγνατίδης), Αρναρέλλης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βαγγέλης Σταυρακόπουλος): Καλούδης, Πριόνας, Τασιούλης, Λιάκος (70' Μίχος), Ρόδης, Πατίλας, Πιαστόπουλος, Χριστόπουλος, Χαϊκάλης, Σάλλα (88' Κορφιάτης), Παπαχρονόπουλος.

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35