social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Θεσμός η παρουσία του αθλητικού ψυχολόγου κας Γλυκερίας Σκούρα στην ΑΕ Χαλανδρίου

Θεσμός η παρουσία του αθλητικού ψυχολόγου κας Γλυκερίας Σκούρα στην ΑΕ Χαλανδρίου

Θεσμός η παρουσία του αθλητικού ψυχολόγου κας Γλυκερίας Σκούρα στην ΑΕ Χαλανδρίου


Σε συνέχεια του στρατηγικού σχεδιασμού & της νέας φιλοσοφίας της λειτουργίας της ακαδημίας ξεκινά η συνεργασία με την καταξιωμένη αθλητική ψυχολόγο κα Γλυκερίας Σκούρα.

H κα Γλυκερία Σκούρα είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Eθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc.) με ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία & στην Ψυχολογία της Άσκησης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα τελευταία επτά χρόνια διατηρεί συνεργασίες με πληθώρα αθλητικών συλλόγων (ποδόσφαιρο, στίβος, κολύμβηση, χάντμπολ) & παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη αθλητών διαφόρων αθλημάτων. Διατηρεί συνεργασία με εργομετρικά κέντρα όπου αναλαμβάνει την ψυχομετρική αξιολόγηση των αθλητών ενώ παράλληλα εργάζεται ως σχολική ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, δραστηριοποιείται σε ερευνητικό επίπεδο με δημοσιεύσεις στον τομέα της αθλητικής & της σχολικής ψυχολογίας.

Η αθλητική ψυχολογία (smart thinking και performance ή mental skills coaching), είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που βοηθά τους αθλητές & όσους καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο αντικείμενό τους, ώστε να αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες. Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την επίδοση, τη συγκέντρωση, την αντοχή στο στρες, καθώς & να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την προπόνηση, το αγωνιστικό περιβάλλον, την αποτυχία, την επιτυχία, τις δυσκολίες & ένα πλήθος άλλων παραγόντων που επιδρούν στην ψυχολογία τους & να ολοκληρώσουν τη προσωπικότητα τους μέσα αλλά & έξω από τον αθλητισμό. Παράλληλα, η συνεργασία του αθλητικού ψυχολόγου με τον γονιό προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση ορισμένων γενικότερων προβλημάτων που σχετίζονται με τη συμπεριφορά του παιδιού εκτός της αθλητικής διαδικασίας, όπως είναι το σχολείο, οι σχέσεις με τους συνομίληκους, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου καθώς & τα ιδαίτερα ενδιαφέροντα του παιδιού.

Κα Γλυκερία Σκούρα Καλώς ήρθατε στην οικογένεια της ΑΕ Χαλανδρίου!!!


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35