social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Μήνυμα Δημητρίου προς τους διαιτητές για τα «σκόπιμα λάθη»

Μήνυμα Δημητρίου προς τους διαιτητές για τα «σκόπιμα λάθη»

Άνθρωποι που το υπηρετούν από «μέσα» και... μάλλον γνωρίζουν κάτι παραπάνω, συνηθίζουν να υποστηρίζουν για το ποδόσφαιρο πως είναι «άθλημα λαθών».

Η διαιτησία, ως κομμάτι του αθλήματος, δεν θα μπορούσε να μην είναι μέρος του κανόνα. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι, κάνουν λάθη και κρίνονται για αυτά. Υπάρχουν, όμως, και τα λάθη που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό δυσκολίας στην αιτιολόγησή τους, ακόμη κι από εκείνους που έχουν καλή προαίρεση.

Από την αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» και στο πλαίσιο της ομιλίας του πριν την έναρξη των κληρώσεων χθες (4/9) το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, ζήτησε από τους εκπροσώπους των σωματείων να είναι μεγαλόθυμοι με τα διαιτητικά λάθη, έστειλε όμως και το μήνυμά του προς τους διαιτητές για τυχόν «σκόπιμα λάθη», όπως τα χαρακτήρισε.

«Βλέπουμε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ότι πολλοί διαιτητές κάνουν λάθη και τους διορθώνει η τεχνολογία. Σε όλα τα παιδιά, που παίζουν σε δύσκολες συνθήκες, πρέπει να τους δικαιολογούμε το λάθος. Αν όμως καταλάβουμε ότι κάποιο λάθος δεν ήταν ανθρώπινο, θα πάρουμε το... κεφάλι από τον διαιτητή που θα το έχει κάνει. Αν διαπιστωθεί ότι ο διαιτητής έκανε σκόπιμο λάθος, θα πάει σπίτι του» ήταν το σχόλιό του, ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει... σπόντα για τα σωματεία με υψηλά μπάτζετ που έκαναν φιλικά χωρίς επίσημους διαιτητές για να αποφύγουν την... επιβάρυνση της αμοιβής τους: «Δεν είναι δυνατόν να έχετε μπάτζετ 80 και 100 χιλιάδες ευρών και αντί να παίρνετε επίσημο διαιτητή για να κάνετε φιλικό παιχνίδι, να βρίσκετε ανθρώπους από την εξέδρα. Το θεωρώ τελείως ακατανόητο».

 


Σχετικά άρθρα

Συγχαίρει διαιτησία και ευχαριστεί το Χαλάνδρι η Διάνα Ηλιούπολης!

Ο Ντοκάι τη λύση στα Σούρμενα, 0-1 τα Πετράλωνα

Κουσάνας: Εξελίχθηκε όπως θέλαμε το ματς

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35