social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Τα Σούρμενα είχαν θέληση, το Ηράκλειο και ουσία!

Τα Σούρμενα είχαν θέληση, το Ηράκλειο και ουσία!

Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων διαχρονικά χαρακτηρίζονται αμφίρροπα, ανεξαρτήτως δυναμικότητάς τους την κάθε σεζόν.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προέρχονταν από πολύμηνη παύση, έκανε την έννοια της πρόβλεψης να φαίνεται ακόμη πιο απαγορευτική! Το Ηράκλειο και τα Σούρμενα αναμετρήθηκαν στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 2-0, πετυχαίνοντας να μετουσιώσουν τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν μέχρι να φτάσουν στο «καθαρό» προβάδισμα. Το νεανικό σύνολο του Λουκά Ρόπα εκτός από θέληση είχε και ουσία, κάτι που έλειψε στο συγκρότημα του Γιάννη Τάπρατζη. Κομβικής σημασίας κρίνεται το γκολ που πέτυχε ο Ράμμος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, στο 49ο λεπτό, ο Γκρέμι κινήθηκε εντός περιοχής, παράλληλα στη μεγάλη γραμμή της, και τελείωσε με άψογο σουτ για το 2-0, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα

 

Ήταν... έδρα και το αξιοποίησε

Η παρουσία του Ηρακλείου στη δική του πρεμιέρα, ήταν ένα ερωτηματικό. Ο αντίπαλος προσφέρονταν για εξαγωγή συμπερασμάτων. Παρότι, λοιπόν, βρίσκεται στο τέλος μίας μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία υπήρξε ανανέωση προσώπων σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο, απέδειξε κόντρα στα Σούρμενα πως μπορεί να αποτελέσει πρωταγωνίστρια δύναμη, όπως σταθερά συμβαίνει κάθε χρόνο! Οι περίπου 250 ένθερμοι οπαδοί, μεταξύ των συνολικά 500 που παρακολούθησαν το ματς, δημιούργησαν συνθήκες έδρας και η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε σε ένα ιδιαίτερο τερέν που το γνωρίζει καλύτερα από τους αντιπάλους της. Πήρε το «τρίποντο», μάλιστα, έχοντας και ορισμένες σημαντικές απουσίες, όπως εκείνη του Αντωνόπουλου που συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους των αθηναϊκών γηπέδων, αλλά και παρά το σοκ του τραυματισμού του Μπίτιλη στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

 

Υστέρησαν στην τελική προσπάθεια

Από την άλλη, τα Σούρμενα είχαν την υπεροχή σε ορισμένα διαστήματα του αγώνα, έψαξαν το γκολ σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο παρότι αγωνίζονταν σε μικρό γήπεδο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν έστω ένα από τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι γηπεδούχοι στο αμυντικό τους τρίτο. Αρκετές φορές έφτασαν μέχρι την περιοχή οι φιλοξενούμενοι, όμως σε ελάχιστες από αυτές κατάφεραν να προχωρήσουν σε «τελείωμα» της... προκοπής. Σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε, πάντως, ο γκολκίπερ Ντάλας... φώναξε «παρών» και κράτησε ανέπαφη την εστία του, όπως σε εκείνη του 1ου λεπτού, όπου ο Μασάντο σούταρε με δύναμη από θέση τετ α τετ και νικήθηκε. Σε μία διαφορετική περίπτωση, στο 78ο λεπτό, ο Γιαννούλης «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι στο τελευταίο εικοσάλεπτο θα μπορούσαν είτε να έχουν πετύχει οι γηπεδούχοι ένα τρίτο γκολ σε κάποια από τις αντεπιθέσεις τους, είτε οι φιλοξενούμενοι τη μείωση του σκορ στην πίεση που άσκησαν. Τίποτε από τα δύο δεν συνέβη, με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους και το Ηράκλειο να πετυχαίνει μία σημαντική νίκη, για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

Πολύ καλή διαιτησία είχε ο Αλάμπεης (βοηθοί του οι Ζήρδας και Βαμβακάς), ο οποίος ωστόσο έχασε τη συγκέντρωσή του στο τελευταίο τέταρτο και υπέπεσε σε ορισμένα ασήμαντα λάθη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Λουκάς Ρόπας): Ντάλας, Χατζημάρκος, Καλιακούδας, Παρασκευάς (61' Βακερλής), Ιωαννίδης, Τουγουντζόγλου, Ράμμος (71' Γούλας), Χρήστου, Ηλιακίδης (71' Φοινίκης), Μπίτιλης (25' λ. τρ. Γκρέμι), Σταυρογιάννης

ΣΟΥΡΜΕΝΑ (Γιάννης Τάπρατζης): Αθανασόπουλος, Αγγελής, Μαρινάκης, Θ. Οικονόμου, Μαχαίρας, Γιαννούλης, Ροκάι, Παπαδάκης, Χαπάλογλου (46' Αλεξανδράκης), Μασάντο, Πετριτάι (85' Μακρυνόρης).

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35