social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Υποβιβασμός από τη Β' ΕΠΣΑ: Καταδικαστική η 14η θέση – Η εικόνα στους 3 ομίλους

Υποβιβασμός από τη Β' ΕΠΣΑ: Καταδικαστική η 14η θέση – Η εικόνα στους 3 ομίλους

Με την πρώτη «σέντρα» στο φετινό Πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ ίσχυε πως στο τέλος της σεζόν θα αναγκάζονταν σε υποβιβασμό συνολικά 6 ομάδες, ήτοι οι 2 τελευταίες σε καθέναν από τους 3 ομίλους της Κατηγορίας.

Αποτελούσε, ωστόσο, κάτι σαν... κοινό μυστικό πως στην πορεία ο αριθμός αυτός θα αυξανόταν. Άλλωστε, η Προκήρυξη αναφέρει ρητά πως «από το γεγονός ότι ενδεχομένως: 1) δεν προβιβαστεί μία ή δύο ομάδες μας στη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και 2) υποβιβαστούν ομάδες μας από τη Γ' Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, θα υποβιβαστεί ανάλογος αριθμός ομάδων από την Α' Κατηγορία στη Β' Κατηγορία και, αντίστοιχα, από τη Β' Κατηγορία στη Γ' Κατηγορία».

Ενώ, πλέον, απομένουν μόλις 2 αγωνιστικές για το φινάλε στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, τη μάχη της σωτηρίας στον 4ο όμιλο έχουν χάσει ήδη η Αγία Παρασκευή και ο Φωστήρας, ενώ ελπίζει μόνο σε «θαύμα» ο Απόλλων Σμύρνης για να μην υποστεί τον οδυνηρό υποβιβασμό στα τοπικά για πρώτη φορά στην ιστορία του. Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι με τη διαφαινόμενη αύξηση των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Β' ΕΠΣΑ κατά 3, η 14η θέση σε καθέναν από τους ομίλους μετατρέπεται αυτομάτως σε καταδικαστική! Κατά συνέπεια, στις 4 αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε στο Πρωτάθλημα, οι ομάδες που δίνουν τη σχετική μάχη, θα επιδιώξουν να τερματίσουν τουλάχιστον στη 13η θέση, η οποία θα οδηγήσει σε μίνι πρωτάθλημα για να προκύψει η απαιτούμενη κατάταξη, εφόσον υπάρξει υποβιβασμός του Χαϊδαρίου ή απώλεια ανόδου από Αστέρα Καισαριανής ή Νέα Ιωνία.

Μετά από 26 αγωνιστικές στο Πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΑ, στη 14η θέση βρίσκεται:

-στον 1ο όμιλο η Τερψιθέα (24β.), ενώ εμπλεκόμενες ομάδες είναι ο Αστέρας Εξαρχείων (26β.) και ο Ηρακλής Περιστερίου (27β.)

-στον 2ο όμιλο ο Άτλας Κυψέλης (25β.), ενώ απειλούνται άμεσα ο Κολωνός (28β.) και η Αναγέννηση Πετρούπολης (29β.)

-στον 3ο όμιλο ο ΑΟ Βύρων (21β.), ενώ δίνουν τη μάχη τους για μην βρεθούν εκεί ο Ερμής Ηρακλείου (22β.), η Ιεράπολη (25β.), η Κορωνίδα (27β.) και η Ελπίδα Αγ. Αναργύρων (27β.).

 


Σχετικά άρθρα

Χαϊδάρι: Καρέ ανανεώσεων με Καμπέρη, Αποστολόπουλο, Τσιούλο και Μίχο

ΑΕ Χαλανδρίου - Άγιος Θωμάς 2-2 [highlights]

Τζέλης: Δεν βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους-Κοιτάμε ένα-ένα ματς ξεχωριστά

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35