social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γ' Εθνική: Σενάριο για... δώρο στους «όγδοους από το τέλος»

Γ' Εθνική: Σενάριο για... δώρο στους «όγδοους από το τέλος»

Αν λάβουμε υπόψη την Προκήρυξη του φετινού Πρωταθλήματος, συνολικά 30 ομάδες πρόκειται στο τέλος της σεζόν να χάσουν τη μάχη της σωτηρίας και να οδηγηθούν στα τοπικά.

Οι 28 ομάδες θα είναι οι τελευταίες 7 σε καθέναν από τους 4 ομίλους, ενώ σύμφωνα πάντα με την Προκήρυξη «θα υποβιβασθούν επιπλέον δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής:

Μια (1) ομάδα -η ηττημένη- που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και

Μια (1) ομάδα -η ηττημένη- που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο».

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί φημολογία που συνδέεται με το ενδεχόμενο ο αριθμός των υποβιβασθέντων να σταματήσει στους 28 και να μην πραγματοποιηθούν οι αγώνες μπαράζ στο τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα giafkasports.gr και με πληροφορίες από τους... διαδρόμους της Ομοσπονδίας, πιθανόν το επόμενο χρονικό διάστημα να κατατεθεί σχετική πρόταση στην Εκτελεστική Επιτροπή, με τις ίδιες πηγές να εκτιμούν πως συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η... επιθυμία να γίνει πράξη.

Ως αιτιολογία για την ακύρωση των μπαράζ παρουσιάζεται το γεγονός ότι δύο ομάδες της φετινής Super League 2 που δεν παίρνουν μέρος στο Πρωτάθλημα, δεν δήλωσαν συμμετοχή ούτε στη Γ' Εθνική, συνεπώς την επόμενη σεζόν θα αγωνιστούν στα τοπικά και, επομένως, η απουσία τους δημιουργεί «από τώρα» δύο κενές θέσεις.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και οι επίσημες «φωνές» που υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, καθώς θα πρόκειται για καταστρατήγηση της Προκήρυξης που θα θέσει εν αμφιβόλω τη θητεία της ίδιας της Εκτελεστικής Επιτροπής.

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35