social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ο Πανφαληρικός παίρνει θέση...

Ο Πανφαληρικός παίρνει θέση...

 

 

Από την ομάδα του Πανφαληρικού εκ μέρους των γονέων των αθλητών, που είναι και μελη του ΔΣ του συλλόγου λάβαμε την παρακάτω επιστολή: 

«Προς Συντακτική ομάδα του Soccerlive,

 

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή αφενός για ν´ αποκαταστήσω την αλήθεια σε σχέση με δημοσιεύσεις σας αναφορικά με την ομάδα του Πανφαληρικού και αφετέρου προκειμένου να ενημερωθείτε για μια ωραία ποδοσφαιρική ιστορία που δημιουργείται στον Πειραιά.

Ο Πανφαληρικός από το Σεπτέμβριο του 2023 επί της ουσίας αποτελεί το Σωματείο όπου βρίσκουν διέξοδο απόκτησης εμπειριών τα παιδιά της Κ16 και Κ17 της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Diamonds. Υπό την καθοδήγηση του κου Διαμαντή Αθανασίου που αποτελεί αναμφισβήτητα ένα εκ των κορυφαίων προπονητών στις αναπτυξιακές κατηγορίες, κατά βάση, οι γονείς τον αθλητών προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα στελεχώνεται αποκλειστικά από τους αθλητές της Ακαδημίας. Πράγματι σε όλα τα παιχνίδια που παίξαμε έως και σήμερα στο 2ο όμιλο Της β κατηγορίας της ΕΠΣΠ, η ομάδα μας στελεχώθηκε αποκλειστικά από αθλητές της Ακαδημίας και ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας ήταν σε όλα τα παιχνίδια γύρω στα 15 έτη. Για το ποδοσφαιρικό επίπεδο των παιδιών μας αρκεί να ρωτήσετε τις αντίπαλες ομάδες με τις οποίες έως σήμερα παίξαμε. Επομένως ο σημερινός Πανφαληρικός αποτελεί μια πρωτόγνωρη ποδοσφαιρική ιστορία στα χρονικά του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο που αξίζει τη στήριξη της ΕΠΣΠ αλλά και όλων των εν γένει παραγόντων του, συμπεριλαμβανομένου και εσάς που τόσο μεράκι και ενδιαφέρον έχετε τόσα χρόνια καταθέσει για τα τεκταινόμενα σε αυτό.

Ειδικότερα τώρα για τα θέματα με τα οποία ασχοληθήκατε σε δημοσιεύσεις σας και έχουν σχέση με τα 2 τελευταία παιχνίδια της ομάδας μας, με τα Αστέρια Νίκαιας και τους Λέοντες Καμινίων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.

Δεδομένου ότι όπως σας αναφέραμε παραπάνω η ομάδα στελεχώνεται αποκλειστικά από αθλητές της ακαδημίας Diamonds κατά κύριο λόγο της Κ16, κατ’ επανάληψη ζητήσαμε από την ΕΠΣΠ να προσέχει τον ορισμό των αγώνων της ομάδας μας ώστε να τηρείται η προθεσμία 24ωρης ανάπαυσης των ποδοσφαιριστών. Άντ´ αυτού η ΕΠΣΠ επέδειξε πλήρη αδιαφορία γί αυτή την ιδιαιτερότητα της ομάδας μας με αποτέλεσμα στα πρώτα μας παιχνίδια λόγω ακριβώς αυτής της αδιαφορίας αναγκαστήκαμε να συμμετέχουμε με ποδοσφαιριστές της Κ14. Το αποκορύφωμα ήταν η αγωνιστική της 25/11 όπου ορίστηκε ο αγώνας της Κ16 και μάλιστα το ντέρμπι με τον Ιωνικό στις 11 το πρωί και ο αγώνας της αντρικής ομάδα- που όπως προείπαμε αποτελείται κατά βάση από τους ίδιους παίκτες- στις 1800 το απόγευμα. Ο πρωινός αγώνας διεκόπη στο 10’ λόγω αντεγκλήσεων του διαιτητή του αγώνα με το προπονητικό μας επιτελείο. Μετά τον αγώνα πραγματικά βρεθήκαμε σε ένα σημαντικό δίλλημα γιατί από τη μια δεν βρίσκουμε καμία στήριξη και κατανόηση από το επίσημο φορέα του πειραικού ποδοσφαίρου στο ιδιαίτερο εγχείρημα μας και από την άλλη πρέπει να στηρίξουμε και το φρόνημα των αθλητών μας, δεδομένου ότι στο μεν πρωτάθλημα της Κ16 είμαστε αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα με βλέψεις για σημαντικά αποτελέσματα και συνέχεια στη διοργάνωση ενώ στο αντρικό τουρνουά συμμετέχουμε κατά βάση για την απόκτηση εμπειριών των 15χρονων παιδίων μας. Δεν σας κρύβουμε ότι η απόφασή μας δεν ήταν εύκολη και η θέληση των παιδίων για συμμετοχή και στα 2 πρωταθλήματα ήταν πολύ μεγάλη. Τελικά αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη αντρική κατηγορία, αφού κρίναμε ότι η απόκτηση εμπειριών είναι σημαντικότερη για τα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο κρίναμε ότι θα συμμετέχουμε και στον αγώνα της 25:11 στις 1800 με τα Αστέρια Νίκαιας, δεδομένου ότι κάποιοι αθλητές μας δεν είχαν παίξει παρά μόνο 10’.

Αναφορικά τώρα με τον αγώνα της 2/12 με τους Λέοντες Καμινίων , όχι μόνο «δεν την κάναμε», ή "λακισαμε"αλλά περιμέναμε παραπάνω από 3/4 της ώρας μέσα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, χωρίς καμία ενημέρωση από καμία αρμόδια πηγή και σε ένα περιβάλλον που δεν ήταν μεν απειλητικό αλλά είχε υψηλή ένταση από τους παίκτες και τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας. Τελικά χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση από κανένα αρμόδιο αποφασίσαμε να φύγουμε, δεδομένου ότι δεν ήταν και το καταλληλότερο περιβάλλον για τα 15χρονα παιδιά μας. Εκλάβετε σας παρακαλώ την εν λόγω επιστολή ως μια προσπάθεια ενημέρωσή σας για μια προσπάθεια που γίνεται στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο από ρομαντικούς γονείς και 15χρονα παιδιά, που αξίζει τόσο τη δική σας όσο και την στήριξη της πολιτειας.
Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση ούτε ´εκπτώσεις´ στους κανονισμούς. Όπου σφάλλαμε έστω και τυπικά θα υποστούμε χωρίς διαμαρτυρίες τις συνέπειες. Απαιτούμε όμως να μας αντιμετωπίζετε με σεβασμό και εσείς και η ομοσπονδία και οι αντίπαλοί μας. Κατά σειρά εσείς να αποφεύγετε χαρακτηρισμούς όπως ´την κάνανε» και ´δεν σκέφτονται την υγεία των αθλητών τους’ Η ομοσπονδία να ενσκύψει στα πραγματικά προβλήματα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου πχ Τι κάνει με το υπαρκτό και ορατό σε όλους πρόβλημα των προπονητηρίων και των γηπέδων που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Διεκδικεί μια καλύτερη κατάσταση από την επίσημη πολιτεία σε όλες της τις μορφές; Και οι αντίπαλοι μας να είναι ανταγωνιστικοί και απαιτητικοί μέσα στο γήπεδο και όχι μάγκες με τα 15χρονα και να διεκδικούν τα παιχνίδια στα χαρτιά όταν χάνουν. Γιατί όσο νικάγανε όλα καλά ήταν και καμία ένσταση δεν κατατέθηκε και μας έδιναν τα χέρια και συγχαρητήρια για τα παιδιά μας που είναι ´παικταράδες’. Εν κατακλείδι εμείς κάθε βράδυ στις 2100 είμαστε στο γηπεδάκι του ΣΕΦ και σας περιμένουμε να έρθετε να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για τους σκοπούς και τους στόχους του ποδοσφαιρικού εγχειρηματος της σχολής και του σωματείου μας».


Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35