social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Κυπελλούχος Πειραιά ο Εθνικός, 1-0 τον Καραβά!

Κυπελλούχος Πειραιά ο Εθνικός, 1-0 τον Καραβά!

Με το καταπληκτικό γκολ του Τσιάβου (40') ο Εθνικός κατέκτησε το 52ο Κύπελλο ΕΠΣ Πειραιά για 4η φορά στην ιστορία του αφού επικράτησε με 1-0 του Καραβά.

Του Φώτη Περιφάνη

 
O Εθνικός Πειραιά στέφθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του και δεύτερη σερί χρονιά  Κυπελλούχος Πειραιά, επικρατώντας στον 52ο τελικό της ΕΠΣΠ με 1-0 του ανταγωνιστικού ΑΟ Καραβά στο γήπεδο Κερατσινίου «Π. Σαλπέας». 
 
 
Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν στο ματς με διάθεση να έχουν την κατοχή και να πιέσουν, όμως ο Καραβάς ήταν αυτός που έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 17', με το μονοκόμματο σουτ του Ηλιάδη να περνάει λίγο άουτ. 
Στο 25' ο Εθνικός δημιούργησε τη δικιά του πρώτη καλή στιγμή, όταν μετά από γύρισμα του Μακρυγιάννη, ο επερχόμενος εκτός περιοχής Πολύζος σούταρε με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γεωργούσης πρόλαβε τον αντίπαλό του με τον Μπαντίκο να βγαίνει έγκαιρα και να αποκρούει το πλασέ του. 
Όσο κυλούσε η ώρα Εθνικός έπαιρνε μέτρα, με τον Καραβά να προσπαθεί κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσει, όπως στο 31', με τον Ιωακειμίδη να επιχειρεί σέντρα σουτ, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Μεσούλι. 
ethnikos-xeirokotima.jpg
 
«Πλήρωσε» τις ...πρώτες βοήθειες και δέχθηκε το γκολ 
 
Ο Καραβάς κράταγε καλά τους χώρους και διάβαζε τις κινήσεις του Εθνικού.  Όμως στο 40' έμεινε για περίπου ενάμιση λεπτό με παίκτη λιγότερο, καθώς βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου ο Κωστόπουλος, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, γεγονός που αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος καθοριστικό. Ο Εθνικός εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα αυτό άνοιξε το σκορ με ασύλληπτο σουτ του Τσιάβου έξω από την περιοχή, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. 
 
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΑΟ ΚΑραβάς προσπάθησε να παίξει πιο ανοικτά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Εθνικός, καθώς δημιούργησε σημαντικές στιγμές. 
 
Οι χαμένες ευκαιρίες του Εθνικού και οι  επεμβάσεις του Μπαντίκου κράτησαν τον Καραβά στο παιχνίδι 
 
Οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν πολλές καλές στιγμές, αλλά βρήκαν σε εξαιρετική μέρα τον πολύπειρο γκολκίπερ Γιάννη Μπαντίκο, που έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις στα σουτ του Μακρυγιάννη(59', 71'), ενώ λίγο άουτ πέρασαν οι προσπάθειες των Πολύζου(55') και Ντινιωτάκη(63'). 
 
Το...«αχ» στο σουτ του Ηλιάδη
 
Όσο ο Εθνικός δεν «καθάριζε» το παιχνίδι, έδινε δικαίωμα στον ΑΟ Καραβά, ο οποίος βρήκε τις μοναδικές στιγμές του για να διεκδικήσει κάτι από το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Σάββα Ηλιάδη. Στο 80' Από μακρινό φάουλ δικό του ο Μεσούλι απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό στο 81' η μπάλα έφτασε στον Ηλιάδη,ο οποίος σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, στην πιο σπουδαία ευκαιρία της ομάδας του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη για την ισοφάριση. 
polyzos-papaggelis.jpg 
 
Ο Εθνικός έκανε διαχείριση στο τελευταίο υπόλοιπο του παιχνιδιού και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μπαλαχούτη βρήκε τον Εθνικό Πειραιά να πανηγυρίζει το τέταρτο Κύπελλο Πειραιά στην ιστορία του. 
Από τους νικητές που κατέκτησαν για δεύτερη σερί χρονιά το θεσμό, διακρίθηκαν  ο σκόρερ Τσιάβος, αλλά και οι Μαλάι, Γεωργούσης, Πολύζος και φυσικά ο Παύλος Μακρυγιάννης, που ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. 
Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Καραβά έκαναν μια τίμια προσπάθεια και με λίγη περισσότερη τύχη θα μπορούσαν να έχουν κάνει ακόμα μια έκπληξη. Μακράν κορυφαίος ο Παναγώτης Παπανικολάου, με υποστηρικτές τους Δανασή, Ηλιάδη, και Ιωακειμίδη. 
 
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γιώργου Μπαλαχούτη, που άφησε το παιχνίδι να κυλήσει χωρίς υπερβολικά σφυρίγματα. Ωστόσο ο ΑΟ Καραβάς διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι στο 87' σε ανατροπή του Σιδηρόπουλου στα όρια της περιοχής. Με ολόσωστες υποδείξεις και οι βοηθοί Παπαδόπουλος και Λαμπροπούλου. 
 
 diaithteskpyeloy.jpgbalaxoytis1.jpg
 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ(Βαγγέλης Χαντές): Μεσούλι, Παπαγγελής Ε., Ζωγραφάκης, Χρούστινετς, Κατσογιάννης, Μαλάι, Ντνιωτάκης, Πολύζος, Γεωργούσης(72' Γεωργούσης), Μακρυγιάννης(87' Σκεντεράι), Τσιάβος(64' Λαμάι). 
ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ(Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Μπαντίκος, Παπαγγελής Γ.(89' Πηγουνάκης), Κωστόπουλος(79' Σιδηρόπουλος), Κουτσοποδιώτης, Τηλιγάδας, Ζαμπέτης(62' Αγγελόπουλος), Γκούμας(46' Αναγνώστου), Παπανικολάου, Δανασής, Ηλιάδης, Ιωακειμίδης. 

Σχετικά άρθρα

contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35