social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Γ' Εθνική 2023-2024: Πρόθεση της Επιτροπής να επισπεύσει την κλήρωση

Γ' Εθνική 2023-2024: Πρόθεση της Επιτροπής να επισπεύσει την κλήρωση

Τα εθνικά πρωταθλήματα, πλην Super League, βρίσκουν πάντα έναν... καλό λόγο για να μην ξεκινούν στην ώρα τους.

Το είδαμε και πέρσι να συμβαίνει, εξαιτίας της αναστάτωσης που προκλήθηκε με το θέμα της καταβολής των χρημάτων από το στοίχημα στις ΠΑΕ της Super League 2, αλλά και με τη δικαστική διαμάχη της Κοζάνης με τον Μακεδονικό για μια θέση στα μπαράζ ανόδου της Γ' Εθνικής. Στη φετινή ανάπαυλα εκκρεμοδικίες δεν υπάρχουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν είναι σαφές κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τον σχεδιασμό του νέου Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής η έρευνα της Interpol σχετικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων στην οποία εμπλέκονται πρόεδροι ΠΑΕ της Super League 1 και Super League 2.

Υπό αυτή την έννοια, στην Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ προχωρούν απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγραμματισμού, με σκοπό να τηρηθεί σε όλα τα στάδιά του και να γίνει εφικτό να εφαρμοστεί η Προκήρυξη του νέου Πρωταθλήματος, σύμφωνα με την οποία θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους και, κατ' επέκταση, σε πολλές αγωνιστικές.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής εκπνέει στις 20 Ιουλίου και, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, συγκροτούν ισχνή μειοψηφία τα σωματεία που έχουν σπεύσει να το κάνουν. Είναι κοινώς παραδεκτό, βέβαια, πως... παραδοσιακά είθισται οι περισσότερες συμμετοχές να υποβάλονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας και σε ορισμένες περιπτώσεις οριακά εκπρόθεσμα! Τις πρώτες μέρες της εβδομάδας που θα ακολουθήσει μετά την προθεσμία, η Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου αφενός να κάνει σταθμίσει τα δεδομένα από τις συμμετοχές, αφετέρου να διαπιστώσει ποιες κενές θέσεις δημιουργούνται και από ποιες ομάδες θα πρέπει να καλυφθούν. Σημειώνεται πως στις 24 Ιουλίου εκπνέει η σχετική προθεσμία από πλευράς Super League 2 για δήλωση συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα.

Πρόθεση, λοιπόν, των αξιωματούχων που συγκροτούν την Επιτροπή Διοργανώσεων είναι μέχρι τα τέλη της ίδιας εβδομάδας να έχουν προχωρήσει και στον καταρτισμό των τεσσάρων ομίλων, ώστε να πραγματοποιηθεί κλήρωση την επόμενη εβδομάδα, ήτοι μεταξύ 31 Ιουλίου και 4 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη σέντρα στο νέο Πρωτάθλημα έχει οριστεί να γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η καταληκτική σε έναν άκρως φιλόδοξο σχεδιασμό...

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35