social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ρούπτσος: Γι' αυτό επέλεξα τον Κένταυρο Βριλησσίων

Ρούπτσος: Γι' αυτό επέλεξα τον Κένταυρο Βριλησσίων

Ο Κώστας Ρούπτσος εδώ και μερικές εβδομάδες αποτελεί το νέο προπονητή του Κένταυρου Βριλησσίων.

Ο ικανότατος προπονητής μετά από τρια χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο Σάλας, επιστρέφει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ με στόχο να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στην Α' ΕΠΣΑ.

Το soccerlive.gr επικοινώνησε μαζί του και ο έμπειρος προπονητής μας μετέφερε τις σκέψεις του όσον αφορά τους λόγους που απάντησε θετικά στην πρόταση της διοίκησης Μανίκα αλλά και στο στόχο που έχει τεθεί.

Αναλυτικά

-Πως αισθάνεσαι που επιστρέφεις στο ποδόσφαιρο της Αθήνας;

"Μετά από τρία χρόνια όπου εργάστηκα ως Head Coach στην ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας των Εκπ. Δούκα και στην οποία γνωρίσαμε πολύ μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αισθάνθηκα ότι δεν έχω να κάνω κάτι παραπάνω στο FUTSAL σε αυτή τη φάση. Είναι από τις φορές που αισθάνεσαι ότι συνωμοτούν μία σειρά από γεγονότα και τα οποία σε οδηγούν από μόνα τους σε μία επόμενη κατάσταση. Αφού λοιπόν ανέλυσα την κατάσταση με τους συνεργάτες μου και είδα ότι είχαμε όλοι κοινό όραμα και διάθεση, άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή στο κλασσικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΣΑ ήταν η πιο πιθανή επιλογή καθώς μένω και εργάζομαι στα βόρεια προάστεια των Αθηνών. Όσον αφορά το πως αισθάνομαι για την επιστροφή μου στο Ποδόσφαιρο, θα πω ότι αισθάνομαι πολύ πιο έτοιμος κυρίως για το λόγο του ότι έχω καταλήξει στους βασικούς ανθρώπους που θα συνεργάζομαι και τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα για το έργο τις γνώσεις και τον χαρακτήρα που διαθέτουν ώστε να μπορούμε να συνεργαζόμαστε όπως πρέπει και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Θεωρώ ότι η αξία ενός προπονητικού τιμ είναι συλλογική και έχω την τιμή και την τύχη να με εμπιστεύονται στο τιμ μου άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αξία από εμένα".

 

-Γιατί απάντησες θετικά στην πρόταση του Κένταυρου;

"Μένω από μικρός στην Πεντέλη και η επαγγελματική μου βάση είναι τα Βριλήσσια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήταν προτεραιότητα για εμένα να συνεργαστώ με ομάδα της περιοχής. Έγιναν διάφορες συζητήσεις. Τον Μανώλη Μανίκα δεν τον γνώριζα και μου είχαν μεταφέρει ότι είναι δύσκολος άνθρωπος στις συνεργασίες. Μπήκαμε σε μία συζήτηση για τη λειτουργία του Ποδοσφαίρου γενικά και ειδικότερα για το τι μπορούμε να κάνουμε στον Κένταυρο. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι οι συνθήκες εργασίας και συνεργασίας. Το Ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο μέσο ψυχαγωγίας σε Παγκόσμιο επίπεδο μαζί με τον Κινηματογράφο και το Θέατρο. Ταυτόχρονα είναι ένα προϊόν Πολιτισμού, συνεπώς το Ποδόσφαιρο εξ ορισμού του είναι Πολιτισμός και Ψυχαγωγία. Όποιος δεν το βλέπει έτσι, δεν ανήκει στο Ποδόσφαιρο και δεν έχει σχέση με τον Ποδόσφαιρο. Με τον Μανώλη Μανίκα λοιπόν διαπιστώσαμε πολύ γρήγορα ότι έχουμε πολλά σημεία που μας ενώνουν και πολύ λίγα που μας χωρίζουν. Ήταν η εύκολη και γρήγορη συμφωνία συνεργασίας που έχω κλείσει στο χώρο του Ποδοσφαίρου".

 

-Τι στόχο έχει η ομάδα;

"Η ομάδα έχει στόχο να κάνει Πρωταθλητισμό".

 

-Πως θα ταιριάξετε τους υψηλούς στόχους που έχετε με την αξιοποίηση των ταλαντούχων παικτών που προέρχονται από τα αναπτυξιακά τμήματα;

"Η αρχική ανάλυση ήταν να μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές του Κένταυρου και να αξιολογήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση. Παρακολούθησα στην Κ16 και την Κ18 του συλλόγου στα play off της ΕΠΣΑ όπου οι ομάδες μας πήγαν εξαιρετικά στους ισχυρούς ομίλους και έφεραν μεγάλες διακρίσεις για τον σύλλογο. Το προπονητικό τιμ έχει κάνει πλήρη αξιολόγηση. Από την ανάλυση αυτή είδαμε τα κενά και προσεγγίσαμε τους καλύτερους παίκτες που μπορούσαμε να φέρουμε στην ομάδα για να συμπληρώσουμε το παζλ. Ο σωστός σχεδιασμός μίας ομάδας είναι για εμένα η βάση της επιτυχίας, ο αρχιτέκτονας ενός σπιτιού. Η σωστή υλοποίηση είναι ο πολιτικός μηχανικός που θα χτίσει το σπίτι όπως πρέπει. Αν ο αρχιτέκτονας δεν είναι καλός το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό εξ ορισμού. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον καλοκαιρινό σχεδιασμό που έκανε το τιμ μας και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη χρονιά με γερές βάσεις".


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35