social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Θέμα Soccerlive: Οι αήττητοι της Αθήνας!

Θέμα Soccerlive: Οι αήττητοι της Αθήνας!

Η διακοπή των επίσημων υποχρεώσεων λόγω εορτών συνέπεσε με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στο Πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ.

Σε μία παραδοσιακά απαιτητική Κατηγορία, φέτος δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους συνολικά 32 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους, προσφέροντας συναρπαστικούς αγώνες και αρκετό θέαμα σε ορισμένες περιπτώσεις. Εδώ, στου... δρόμου τα μισά, λοιπόν, υπάρχουν δύο ομάδες που καταφέρνουν να πορεύονται χωρίς ήττα και εντοπίζονται αμφότερες στον 2ο όμιλο.

nea-ionia-proponisi-5.jpg

Ξεκινώντας με... βαθμολογική ιεραρχία, η πρώτη αήττητη ομάδα της Αθήνας είναι η Νέα Ιωνία, η οποία εδώ και μερικές εβδομάδες οδηγεί μάλιστα και την κούρσα, έχοντας εξασφαλίσει τη δεδομένη στιγμή διαφορά +4 από τους διώκτες της. Έχοντας ξεκινήσει την προσπάθειά της με προπονητή τον Γαληνό Νικολαΐδη και συνεχίζοντας από τις αρχές Οκτωβρίου με τον πολύπειρο Δημήτρη Παπασπύρου στην τεχνική ηγεσία, η ομάδα της προσφυγικής πόλης έχει να παρουσιάσει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές επαγγελματικού επιπέδου, αλλά και πολλούς με παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες. Με 37 βαθμούς συγκομιδή σε 15 αγώνες, μετράει 11 νίκες και μόλις 4 ισοπαλίες, εκ των οποίων οι 3 ήταν στην έδρα της (με Διάνα Ηλιούπολης, Άγιαξ Ταύρου και Χαλάνδρι), ενώ διαθέτει και την καλύτερη άμυνα στον όμιλο, έχοντας δεχθεί μόλις 8 γκολ, έναντι των 28 που έχει σημειώσει.

diana-proponisi-5.jpg

Αήττητη, όμως, είναι και η ομάδα που καταδιώκει τη Νέα Ιωνία στον 2ο όμιλο. Ο λόγος για τη Διάνα Ηλιούπολης, η οποία έχει «χτιστεί» με διαφορετικά υλικά, αλλά με τον ίδιο σκοπό: να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την πρωτιά. Η ομάδα των νοτίων προαστίων ακολουθεί τη γνωστή, επιτυχημένη «συνταγή» με τον Γιάννη Κουσάνα στην τεχνική ηγεσία, αποτελώντας ένα σύνολο από τα πλέον δυσκολοκατάβλητα της Αττικής. Σε αυτές τις πρώτες 15 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 33 βαθμούς, οι οποίοι προκύπτουν από τις 9 νίκες και 6 ισοπαλίες της. Αξιοσημείωτο ως στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι μισές από τις ισοπαλίες της ολοκληρώθηκαν με το «χορταστικό» σκορ 2-2 μακριά από την έδρα της. Διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση του ομίλου, έχοντας σκοράρει 39 φορές (μ.ο. 2,6 γκολ ανά αγώνα), ενώ έχει 15 γκολ παθητικό, γεγονός που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι της.

aem-proponisi-5.jpg

Αθήνα, ωστόσο, δεν είναι μόνο η... Α' ΕΠΣΑ και αήττητες ομάδες στην Αθήνα δεν είναι μόνο η Νέα Ιωνία με τη Διάνα Ηλιούπολης. Προσπερνώντας τη Β' Κατηγορία, όπου δεν υπάρχει ομάδα χωρίς ήττα, φτάνουμε στη Γ' Κατηγορία, στην οποία τρεις ομάδες με «βαρύ» παρελθόν στις ανώτερες κατηγορίες του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, συνεχίζουν αήττητες, σε σαφώς λιγότερες αγωνιστικές.

fostiras-ilioupolis-panigiriko.jpg

Σε 9 αγωνιστικές στον 4ο όμιλο ο Φωστήρας Ηλιούπολης του Άγγελου Νταούδη μετράει 8 νίκες και 1 ισοπαλία (23-1 γκολ) και προπορεύεται στο +3 από τον Κεραυνό Αγ. Βαρβάρας, στον 1ο όμιλο ο πρωτοπόρος Γκυζιακός του Δημήτρη Κώστα διατηρεί το απόλυτο των βαθμών σε 8 παιχνίδια (27-5) και, έχοντας εκτίσει το ρεπό του, βρίσκεται στο +4 από το Παγκράτι, ενώ στον 3ο όμιλο η ΑΕ Μεταμόρφωσης του Γιάννη Γρίμμα έχει 7 νίκες, 1 ισοπαλία και... 1 ρεπό (30-6), ούσα στο +1 από την ΑΕ Περιστερίου.

Gyziakos-2023-24-5.jpg

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35